Tajemství černé královny

Tajemství černé královny https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466264/mid_tajemstvi-cerne-kralovny-Pmx-466264.jpg 3 15 6

Druhou manželkou Zikmunda Lucemburského se překvapivě stává Barbora Celská, žena, kterou kronikář Enea Silvio Bartolomeo Piccolomini, pozdější papež Pius II., nazval Messalinou i Černou královnou. Je vášnivá, divoká, skrývá mnohá tajemství a se Zikmundem údajně tvoří nejkrásnější pár Evropy. Záhy po svatbě se však manželé dostávají do mnoha konfliktů, Barbora sympatizuje s husitským hnutím, i když její muž proti husitům bojuje. Děj románu se ovšem neodehrává jen ve střední Evropě, ale i ve Francii, na Balkáně a Istanbulu.... celý text

Přidat komentář

Ilona70
24.03.2024 1 z 5

Jde o první knihu od tohoto autora, kterou jsem četla. Byla jsem ráda, že se autor věnuje této osobnosti, které se zatím romány vyhýbaly. Literární styl mě tedy moc nenadchl, přijde mi to jako pouhé konstatování událostí, dočetla jsem, ale jsem ráda, že to mám za sebou.

lapagerie
09.12.2022 1 z 5

Byla jsem zvědavá na román o Barboře Celské, moc toho o ní napsáno není. Ale už asi po čtvrtině knihy jsem byla otrávená. Postavy jsou ploché, mají jednu stránku a té se drží. Barbora honí milence, sjíždí se čarovnými čaji, Zikmund je prostopášník bez špetky inteligence. Přitom jde o tak zajímavé historické osobnosti! Oba byli vášniví, výrazní, inteligentní, nekonformní. Být takto odbyti si nezaslouží.


VendulaB
06.01.2022 3 z 5

Spíše nežli propracovaný román, jde o nahodilé krátké texty, které příběh spíše jen nastiňují. Jednotlivé postavy nejsou dostatečně propracované na to, aby si k nim čtenář mohl vytvořit jakýkoliv vztah a aby jejich jednání pro nás bylo pochopitelné. Celá kniha je slabá a plochá.

Mi--LADA
23.08.2021 4 z 5

Obstojné. Historický román ze 14. století o Barboře Cellské, české a uherské královně a římské císařovně, jinak také druhé manželce Zikmunda Lucemburského. Na svojí dobu až příliš podnikavá, zajímavá, chytrá žena se špatnou pověstí, o které jsem dosud neměla ani tušení.

alnahu
05.07.2021 4 z 5

Čtivý historický román o krasné,prostopášné ,ale i vzdělané Barboře Calské,která ve svém dívčím věku byla provdána o dvacetdvalet staršího Zikmunda Lucemburského-jako jeho druhá manželka.Barbora by ráda pomáhala Zikmundovi vládnout-ale ten chtěl .aby byla pouze spořádanou manželkou a do politiky se nepletla a tak si našla jiné kratochvíle. Byla obviněna z nevěr a vykázána na dva roky z vlasti.Poté se sní Zikmund smířil a tak se Barbora mohla stát spolu s ním císařovnou a královnou české země.Nikdy nedosáhla většího politického vlivu a tak se věnovala podvodné alchymii.

zuzana2599
03.07.2021 4 z 5

Poutavý a čtivý příběh sledující životní osud druhé manželky Zikmunda Lucemburského, krásné Barbory Celské, ženy velmi vášnivé, divoké, nazývané Černá královna nebo Messalina. Příběh je prošpikován politickými vztahy té doby, magií i vztahy milostnými.
S oblibou se takto vracím do české historie, ráda se propadnu v čase do 15. století a dovím se tak spoustu nových skutečností... Historické romány čtu asi nejraději !!

Kniha Tajemství černé královny je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce60x
Chystám se číst23x
Chci si koupit7x