Kapitán rozkoší

Kapitán rozkoší https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47872/bmid_kapitan-rozkosi-MJ4-47872.jpg 4 97 14

Sutherland série

1. díl >

Anglie + světové oceány, 1856. Svéhlavá Nicole Lassiterová, vychovaná ve svobodném duchu na palubě majestátní plachetnice svého otce, amerického námořního kapitána, nikdy nenarazila na překážku, kterou by nedokázala překonat. Ovšem pouze do té doby, dokud jí nezkřížil cestu kapitán Derek Sutherland. Jeho palčivé polibky v ní probouzejí touhu, ale po společně strávené noci plné vášně následuje jeho opovržení. Nicole přísahá pomstu. Chce otci pomoci porazit Sutherlanda ve Velkém okružním závodu z Anglie do Austrálie. Její plán ztroskotá poté, co je otec nespravedlivě uvězněn, nicméně Nicole zůstává nepokořena a s otcovou lodí vyráží na širé moře. Bouřka však zhatí její plány a ona se prakticky stává vězněm na lodi Dereka Sutherlanda. A zatímco její rozum jí napovídá, aby utekla, tělo naléhá, aby přestala vzdorovat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Captain of all pleasures , 2003


více info...

Přidat komentář

LimedkaMikki
21.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Po příběhové stránce to bylo zdařilé počtení. Bylo tam málo hluchých míst, příběh plynul poměrně rychle a zajímavě. I když některé části mi tam přišly poměrně dost jako deux ex machina i na červenou knihovnu. Například odhalení a přiznání toho, kdo sabotoval lodě byla záležitost jedné, max dvou stránek, což mi přišla velká škoda. Ne že bychom stáli o čtyři kapitoly, kde se to snaží vyřešit, ale přecijen si s tím autorka mohla dát větší práci.
Jak ale příběh byl v pohodě, to stejné už se ale nedá říct o charakterech postav. Těch hlavních postav. Nicolino chování se vzhledem k jejímu věku ještě dá pochopit, je jí 20, žije na lodi s námořníkama, takže jí nic neříká upjaté společenské chování a je přirozené, že chce experimentovat. Asi se dá i pochopit to, že jí nic neříká stud, neb ji společnost a výchova úplně nenaučilo, že by se měla při postelových hrátkách stydět (asi?) a ničemu to nevadí. Ale chování Dereka se je na facku. V příběhu je možné si několikrát přečíst, jak si stěžuje na to, že byl jeho starší bratr Will rozmazlený, ale sám se choval dost podobně. Jako někdo, pro koho jsou slovíčka "ne", "prosím", "rád bych" je podivný shluk písmenek ve slovníku. V písemném, ne v jeho slovníku. Rozhodně to není nic, co by se ho týkalo. Když se pro něco rozhodl, tak si prostě za tím šel a vůbec ho nezajímalo, že by třeba své vyvolené nemusel rozkazovat, že si ji vezme. Že by ji o to požádal? Pff, takovou věc on vůbec nezná. Vzhledem k povaze a výchově Nicole, se divím, že mu v tuhle chvíli nenafackovala, navzdory tomu, jak moc ho milovala. Tomuhle chování moc nepomohlo ani to, že se ten konec celkově zdál uspěchaný. Během asi deseti stránek Derek (náhodou) našel Nikole, oznámil jí, že se s ní ožení, unesl ji (ne, jinak se to fakt nazvat nedá), po cestě jí vysvětlil, proč ji opustil, ona mu odpustila, oženil se s ní, strávil s ní asi týden v posteli a usmířil se s jejím otcem.

georginaa
21.01.2021 4 z 5

Takový bláznivý romantický počteníčko. Sama ženská na lodi, to já bych odvahu neměla. Někdo si ani nepřipouští, že by se něco mohlo stát. No v každém případě v tomto dobrodružném románu vše klaplo jak mělo. Nechyběla romantika s pohledným kapitánem, kde přitažlivost byla větší, než předsudky.


Atak
23.06.2020 5 z 5

Nikdy bych neřekl, že budu číst tento žánr a byl jsem velice mile překvapen. Výborně a hlavně poutavě napsáno.

Knihomolka97
13.05.2019 5 z 5

To bylo naprosto dokonalé. Vážně. Příběh je zajímavý od úplně první stránky až do poslední. Hlavní postavy jsem si okamžitě zamilovala. Nicole je přesně ten typ hrdinky, který mám ráda, žádná naivka ale pěkně svérázná, stojí si za svým stůj co stůj. A Derek..je prostě boží :-D, i když má taky své mouchy. :-)
Myslím, že tento příběh se dá přečíst i několikrát a stále bude bavit. Moc doporučuju.

Lembac
30.08.2018 4 z 5

S Nicole Lassiterovou dost mlátí hormony, takže není překvapivé, že si za svého prvního milence vybere dobře rostlého kapitána Dereka Sutherlanda. Sice je to mírný alkoholik, zkrachovalec a největší nepřítel a konkurent jejího otce, ale to jsou jen detaily. Po prvním lechtivém setkání se vydají do boje o prvenství ve Velkém okružním závodu z Londýna do Sydney, během kterého Nicolina loď klesne ke dnu. Naštěstí je Derek nedaleko, celou posádku zachrání a Nicole si nastěhuje do své kabiny. Tam na sebe často řvou a navzájem se obviňují ze sabotáže. Nepopiratelná je však jejich tělesná přitažlivost, takže si čtenář užije i mnoho podrobně popisovaných erotických chvilek.
Dalo by se čekat, že po přistání v Sydney povedou kroky obou milenců přímo k oltáři. Bohužel tomu tak není. Milý Derek totiž zapomněl Nicole oznámit jeden malý detail ze svého života. V této chvíli se jinak neohrožený kapitán zachová trochu jako zbabělá sketa. Po návratu obou hrdinů do Londýna se mnohé vyjasní, mírná nahořklá pachuť z Derekova jednání mě ale neopouští.
Knížka se čte plynule, pořád se v ní něco děje, nemá moc hluchých míst. Občas mě jen rušila jakoby soudobá mluva, třeba když úctyhodná Nicolina bábrle použije výraz "že jo" nebo Derek obviňuje Nicole z touhy "sbalit" hraběte.
Dávám solidní čtyři hvězdy.

Amitiel76
14.01.2018 4 z 5

Takové milé čtení....Mé první setkání s touto autorkou, a musím říct, že dokáže psát velmi dobře. Kniha se krásně četla, a děj svižně ubíhal. Co záleží na tom, že byl vlastně úplně jednoduchý? Celá kniha se odehrává převážně na lodi. Žádné složité zápletky, ale také žádné napětí. Konec samozřejmě lehce předvídatelný, a pro mě až příliš rychle ukončený. Autorka ho mohla trochu lépe promyslet, a okořenit....Přišlo mi, že najednou hrozně spěchala, aby už bylo zakončeno a mohla se vrhnout na něco jiného :-)
Pokud někoho zláká název "Kapitán rozkoší" k přesvědčení, že se jedná o erotickou literaturu, tak je na omylu :-) Příběh je klasickou červenou knihovnou, okořeněnou trochou smyslnosti, a zhruba dvěma "postelovými" scénami ke konci knihy :-))) Přesto hodnotím čtyřmi hvězdičkami, za hezký styl psaní a čtivost :-)

MattieStyles
03.09.2017 5 z 5

Naprostá pecka. Moc jsem si knihu užila a nějaké části si musela číst rovnou dvakrát. Četla jsem knihu jedním dechem:)

keiko33
16.05.2017 4 z 5

Prijemna oddychovka. Mam rada vstahy aky bol medzi Derekom a Nicole. Ona sa snazi byt nezavisla a nepodlahnut jeho sarmu a on sa snazi nedat najavo, ze mu ta mala prirastla k srdcu a zachovat imidz gaunera. A taktiez milujem pribehy na mori.

havrmoni
20.10.2016 5 z 5

Líbila se mi,romantická s trochou té erotiky,dobrodružná a i vtipná. Hrdinka i hrdina mi byli sympatičtì.

Wahlker
22.07.2013 5 z 5

Kniha ma zaujala, tým ako ľahko sa čítala a samozrejme aj námetom. Historické knihy ja čítať môžem, aj keď sú z prostredia námorníkov. Nechýbala tu ani romantika a aj trochu erotiky.

danca044
18.12.2012 2 z 5

No, čekala jsem víc. Ale co se dá dělat. Všechny knihy zkrátka nemohou být dobré.

pirin
09.07.2012 5 z 5

Tato kniha se mi moc libila. Co se tyce romantiky, tady nic nechybi :-)
Bohuzel navazejici roman Cena za rozkos me silne zklamal :-(

modranka
05.06.2012 1 z 5

táto autorka mi nejako nesedí.

WEIL
13.11.2011

O kom je možno zaručeně prohlásit, že je kapitán rozkoše? Není to rouhavé? Možná, že autorka se chce rouhat a přitáhnout tím pozornost čtenářů.