Sukničkářky

Sukničkářky https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520316/bmid_suknickarky-64ca8d1a9a4c0.jpg 4 43 15

Luxusní prádlo jako terapie a zkušební kabinka jako zpovědnice. Štěpánka odešla z nudné kancelářské práce a otevřela si obchod s prádlem. Její zákaznice u ní teď spolu s oblečením odkládají svá tajemství a s novým prádlem si oblékají naději. A protože sem zajdou jen párkrát za život, sdílejí i příběhy, s nimiž se nesvěřily ani svým nejlepším kamarádkám. Nevěry i marné lásky. Mateřská zklamání i bezdětné bolesti. Za plentou vidí svůj život z nadhledu. Poslouchejte, třeba uslyšíte i svůj příběh.... celý text

Přidat komentář

katka.oo
18.03.2024 5 z 5

Povídky-příběhy ze života několika žen, mě se líbily všechny příběhy a některé by určitě stály za to, aby byly delší nebo možná by i vydaly na samostatnou knihu. Podle anotace jsem také čekala jinou formu knihy, ale nevadí, zklamaná nejsem, pro mě čtivé, já jsem spokojená.

cornetka
13.03.2024 3 z 5

Podle anotace jsem čekala nějaké zákulisní drby z módního salonu, ale dostala jsem něco jiného - šest různých životních příběhů, které spolu nijak nesouvisely nebo jsem to možná nepochopila. Některé nebyly špatné a možná by vydaly každý zvlášť na samostatnou knihu.


Sitting-Bull
04.02.2024 3 z 5

Jak už psali mnozí, anotace je úplně mimo...
Až tak mimo, že z toho mám pocit, že si autorka řekla něco ve stylu: "No, a teď ty příběhy něčím všechny propojit." Přitom linka jakéhosi převlékání je tam zcela nadbytečná, navíc ta Štěpánka ani s těmi sukničkářkami nevstupuje do jakékoliv interakce (přitom na to jsem se podle popisu nejvíc těšila)...
Z mého pohledu by knize slušelo, kdyby autorka přiznala, že to je kniha povídková a nesnažila se "něčím" ty povídky propojit. Tak, jak je to to třeba v knize Tanec divošky (mimochodem určitě doporučuji).
Jinak příběhy žen zajímavé, některé pro mě nepochopitelné, ale rozhodně všechny čtivé.

Zlajda95
03.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Sáhla jsem po této knize v rámci čtenářské výzvy (Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách). Běžně romány pro ženy nečtu, o to více jsem byla velmi mile překvapená. Anotace je mimo, myšlenka "zpovědnice" v obchodě s luxusním prádlem je vedlejší. Jedná se o povídkovou knihu o různých ženách, různého věku, z různých sociálních vrstev, o tématech typu domácí násilí, nemoc, vliv vývojových traumat (jestli to tak mohu pojmenovat) na život v dospělosti aj. Oceňuji, že jednotlivé povídky nejsou zbytečně natahované. Kvalitní obsah lze přenést do knížečky o 200 stranách. Dle doslovu autorky se jedná o příběhy skutečných žen.

KnihománieN
29.01.2024 3 z 5

Příběhy zachycující nejrůznější osudy, životní úděly a ženskou sílu. Dle anotace jsem očekávala souvislý děj a to, že se nám jako hlavní hrdinka představí Štěpánka, majitelka obchodu se spodním prádlem, kde na povrch vyplývají všemožná nevyřčená tajemství a hluboké city. Tentokrát ovšem radím anotaci nečíst – jednoduše se připravte na povídkovou sbírku obsahující šest náhledů do života ženských hrdinek.
Forma povídek mi velmi vyhovovala, původně jsem měla v plánu si je dávkovat vždy jednu před spaním, ale nevydržela jsem to, byly pryč po pár dnech. Každá vám ovšem dál ucelený příběh a v tomto případě i výrazný děj, ne jen pozastavení se nad emocemi a vykreslení prostředí, jak to někdy u tohoto útvaru bývá.
Každá hrdinka je jiná, ať už věkově, z jiné společenské vrstvy či povahy obecně, vlastně jsou dost pestrobarevné a bojují s problémy, které bohužel nejsou vzácné a mnohým i velmi blízké. Autorka čtenáři přestaví například zásah vážné nemoci, vliv chybějící mateřské lásky nebo domácí násilí.
Stránkami vás bude provázet Alena, Bára, Marie, Anna, Eva, Karla a Petra, přičemž každý osud s sebou nese pořádnou dávku emocí. Osobně za nejlepší části považuji příběh Aleny a Báry, tehdy opravdu i slza ukápla. Dále měla kniha spíše klesající tendenci a mě už neoslovila tak jako poprvé, ale stále si zachovala čtivost a silnou hru emocí.
Myslím, že čtení to není oddechové, ale tématy dost zásadní a nejen čtenářkám by se mělo dostat do ruky.

terryaknihy
12.01.2024 4 z 5

Pravdou je, že vám asi nedoporučuji číst anotaci. Já si po jejím přečtení představila úplně něco jiného, než kniha ve finále obsahovala. Anotace nás totiž seznámí se Štěpánkou, která si otevře budoár, což byl její sen. Jenže budoár dále není vůbec stěžejní část knihy, takže jeho zmínění a vypíchnutí v anotaci moc nerozumím a za mě bylo zbytečné.
Alenka, Barča, Maruška, Eva, Karla a Petra. To jsou naše postavy, příběhy a velké hrdinky, které se ve svých částech/povídkách potýkají s nejrůznějšími problémy, které mohou potkat každého z nás. Špatné dětství, neopětovaná láska, bolest, stesk, nemoc, domácí násilí.. Pár příběhů, pár žen, necelých 200 stran, které jsou ale naprosto plné emocí.
Některé příběhy byly srdceryvné, poslední byl za mě třeba trochu “až moc, ale za sebe mě nejvíce zasáhl příběh Alenky. Jakožto novopečená maminka jsem si jeho čtení obrečela. Pochopíte, až se do knihy pustíte a já vám jí ráda doporučuji.
Určitě si připisuji na seznam autorčiny předchozí knihy a ráda se k ní v budoucnu zase vrátím. Píše moc hezky a čtivě.
Za knihu k recenzi moc děkuji Albatrosmedia :).

manteca8619
04.01.2024 5 z 5

Alena, Bára, Marie, Anna, Eva, Karla a Petra. Tyto ženy mají něco společného . nakupují prádlo ve stejném butiku a jsou to bojovnice. Každá z nich má v této knize kapitolu ve které nám odkrývá svůj příběh. Jedna bojuje s nevěrou, druhou trápí neopětovaná mateřská láska, jinou zase těžká nemoc. Některý příběh je smutný, jiný hořko sladký. Každá z nás žen si tam najde to své, autorka se totiž pustila do témat, které řešíme skoro na denním pořádku - hodná žena, dobrá matka, skvělá kamarádka... Doporučuji

gargamelka
26.12.2023 5 z 5

Povedená knížka o síle žen.

Ctenar1202
10.12.2023 5 z 5

Několik žen, několik životních osudů. A všechny jsou zákaznicemi v obchodě s prádlem. Poznáváme tak jejich radosti i starosti a trápení.

Alena, Bára, Marie, Anna, Eva, Karla s Petrou. Každá s žen chce mít skvělé manželství, práci a žít spokojený život. Ne vždy tomu tak je a ony statečně bojují s útrapami, které je provází.

Najde jedna z žen sílu odejít od despotického manžela? Dokáže se další vyrovnat s manželovo těžkou nemocí? A co otázka početí? Musí mít každé dítě tátu a mámu?

Útlá kniha, která v sobě ale skrývá veliké množství emocí. Doporučuji všem čtenářkám, ale i čtenářům. Všechny příběhy se staly a všechny mohou žít klidně vaši sousedé.

Mojepočteníčko
30.11.2023 3 z 5

Moje kamarádka Bára mluvila v jednom ze svých facebookových příspěvků o ženách. Ženách, které na první pohled vypadají maximálně šťastné. Ale nikdo z nás nevidí, co ukrývají v sobě samých...

Budoár Stephanie je místem, které se zrodilo pro potěchu ženských těl i duší. Při obdivování nejrůznějších kousků krásného prádla se do stěn zkušebních kabinek vpíjí životní příběhy jeho zákaznic. Bezděčně. Bezmyšlenkovitě.

Sukničkářky působí velmi jednoduše. Taková jednohubka, kterou přečtete za jeden jediný den. Stránky ubíhají pod rukama jako nic.

Uvnitř se však ukrývají témata jako domácí násilí, Alzheimerova choroba, partnerské, rodinné a milostné vztahy nebo celoživotní touha po uznání.

Příběhy žen - bojovnic. Křehkých a přesto silných. Odvážných. Skutečných...

Líbilo a doporučuji!
(3,5*/5*)

alnahu
02.11.2023 4 z 5

Povidková kniha příběhů žen v různých těžkých situacích za které v podstatě mohou muži a ony mají problém svěřit se svým tajemstvím .Situace,které mohou potkat kteroukoliv z nás. Příběhy jsou velmi dojemné a čtivé.

Jane2016
28.10.2023 4 z 5

Musím se přiznat, že od autorky Lucie Šilhové jsem v minulosti nic nečetla. Moc ráda poznávám nové autory a anotace této knihy zněla skvěle.

Knihu jako celek hodnotím velice kladně. Jednotlivé příběhy byly zajímavé a ani jeden mě nenudil. Ba naopak. Příběhy jsou totiž dojemné, překvapivé a čtivé. Poslední děj, který vypráví Karla a Petra mě naprosto uchvátil a chvilkami jsem četla s otevřenou pusou!

Nic podobného jsem nikdy nečetla! Autorka píše velice poutavě, originálně a věřím, že v knize nenajdete ani jeden okamžik, kdy byste se nudili.
Celkově jsem autorkou mile překvapená a přečtu si od ní i další knihy. V minulosti napsala například Beru to na sebe nebo Hřích mám pořád v záloze. Čili je Vám jasné, které knihy u mě uvidíte v následujících týdnech!

Sečteno, podtrženo, Sukničkářky jsou krásnou, ženskou knihou, kterou Vám rozhodně doporučuji. O to víc, pokud autorku neznáte, protože věřím, že budete stejně jako já mile překvapeni!

Zuzulinka
24.10.2023 5 z 5

Povídky zajímavé. Čtivé. Líbilo se.

tittanie
08.10.2023

Na eknihu jsem narazila náhodou v knihovně, myslela jsem si, podle popisku, že půjde o nějakou lehkou oddychovou literaturu, ale mýlila jsem se.
V knize je několik povídek, které se týkají závažných a smutných témat. Z prvních třech mi bylo docela smutno. Poslední mi přišla moc překombinovaná. Povídky jsem přečetla za pár hodin.
A asi jsem nepochopila, kam se ztratil obchod z prádlem.

nakavusterezou
30.09.2023 4 z 5

Jedinou výtku k této knize mám, a to je ta, že mi přišlo zbytečné začínat knihu tím, že si paní otevřela butik se spodním prádlem. Kdyby kniha byla prezentovaná jako povídková, za mě lépe.

Obsahově mě kniha ale moc bavila. Různé příběhy žen, které řeší problémy (za které povětšinou mohou muži), mě opravdu bavila. Mám vypsaných mnoho citací, odstavců a psala jsem si dost poznámek.

Měla jsem možnost si knihu přečíst ještě před jejím vydáním.