Věčnoplamen

Věčnoplamen https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464604/bmid_vecnoplamen-C9o-464604.jpg 5 69 15

Sophie Fosterová je po vyléčení Černou labutí připravena čelit nelehkému úkolu, který před ni postavila Rada. Prolomení mysli nebezpečného Pyrokinetika má však pro všechny katastrofální důsledky. Elfí svět začíná obklopovat hrozící nebezpečí. Nejen, že musí elfové čelit povstalcům z vlastních řad, ale možná se brzy budou muset chránit i před dalšími bytostmi. Navíc Rada vznešených elfů není kompletní a je zapotřebí zvolit si nového člena, což mezi obyvateli Eternalie vzbudí značný rozruch. Sophie se nadále snaží přijít na to, kdo jsou její únosci a za jakým účelem byla stvořena. Postupně odhaluje důmyslně ukrytá tajemství a zjišťuje, že její únosci mohou být blíž, než si myslí. Během svého pátrání však poruší základní pravidlo a málem tak rozpoutá válku mezi světy. Tato zásadní chyba ji bude stát víc, než si dokázala představit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Everblaze , 2015


více info...

Přidat komentář

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Miluju každý díl čím dál tím víc ! Trojka byla zase pecka. A to odhalení na konci ? Kdo všechno se skrývá za černými kápěmi se symbolem bílého oka ?! Bylo mi Sophie celkem líto, že nemohla používat svojí magii. Nesnáším Kancleře. Teda měla jsem ráda Kenrika. Mám moc ráda Magnáta Léta a Elwina. Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

bea.mari
11.12.2022 5 z 5

Tato knížka je prostě skvělá jako ostatní. Shannon Messenger je moje nejoblíbenější spisovatelka. Jsem ráda, že existuje Čtenářská výzva, protože jinak bych se o ní asi nikdy nedozvěděla.


Rowana
09.11.2022 4 z 5

Skvělé vyprávění, skvělé dobrodružství. Svět plný fantazie, jehož bohatost se s každým dalším převyprávěným knižním dílem prohlubuje. V tomto směru se nabízí srovnání s jinou sérií, které však nechci použít, neboť každá z těch sérií je plnohodnotným svébytným světem a nechci jeden nebo druhý degradovat tím, že bych jeden k druhému přirovnala. Hrdinové jsou mi sympatičtí, nejsou bezchybní, ale jsou fajn. A zvraty jsou opravdu překvapivé a dokáží člověka přikovat k židli a přilepit mu knížku k ruce, aby jen bezmocně obracel další a další stránku a dozvěděl se tak, jak to bylo dál.
Ale malou výtku přece jenom mám, a to ke korektuře. Já chápu, že i korektor se může nechat strhnout dramatičností děje a na první dobrou mu tak může nějaká ta chybka uniknout. Ale pokud se u něčeho takového přistihne, měl by si danou pasáž pro jistotu přečíst ještě jednou. Jinak si nedokážu vysvětlit, že na posledních stránkách mi oči škobrtaly minimálně o tři čtyři chyby krátce po sobě, a dvě dokonce v jednom odstavci. Dost mi to zkazilo požitek ze závěrečného finále. Oči se na tom místě prostě vždy nějak zaseknou. Přijde mi to strašná škoda.

Dinotrain
26.08.2022 5 z 5

Mne a mym detem se serie moc libi, vsichni jsme desne napjati jak to bude dal se Sofii pokracovat.

bookbypatrik
04.06.2021 4 z 5

Věčnoplamen byl stejně skvělý jako oba předchozí díly. Sérii bych přirovnal k Harrymu Potterovi a Zemi příběhů, což je naprosto dokonalá kombinace.

Layla_Power
01.06.2021 5 z 5

Nejlepší díl z prvních tří. Opravdu se nemůžu dočkat až vyjde v češtině čtvrtý díl.

luboskniha
23.04.2021 5 z 5

ÚŽASNÉ....zatím pro mě nejlepší díl. Opět se kniha čte s lehkostí a člověk od ní nemůže odlepit oči. Přečtete si jednu kapitolu a hned musíte číst další, abyste věděli co se stane. A to mě přesně na knihách baví - vtáhnutí do děje, bojíte se o hlavní postavy a na padouchy jste naštvaný. To všechno tahle kniha nabízí. Těším se na další díl.

misazabkova
14.04.2021 5 z 5

Naprostá bomba jako předešlé díly. Nemůžu se dočkat na další. Tato knížka je prostě naprosto jedinečná. Neexistuje na ni žádné slovo, které by ji vystihlo. Přesto to bylo úžasné. :)

barboras1
06.04.2021 5 z 5

Musím říct, že tomuhle dílu jsem naprosto podlehla. Ano, já vím, je to oddechovka, je to Middle Grade, což znamená, že jde o knihu pro menší děti, ale já to opravdu miluju. Stejně jako v předchozích dílech se zde našli drobnosti, které mi úplně neseděli jako fakt, že si Sophie stále, když je nervózní trhá řasy, a kdyby to bylo ve stejném tempu jako v minulých dílech už by žádné neměla, takže díky bohu, že v tomhle díle to byla zmíněno nanejvýš třikrát. Další lehce negativní věc je, že se prostě nechová na svůj věk, ani tak nemluví. Nedokážu říct, zda se jedná pouze o problém překladatele, nebo samotné autorky, ale styl kterým Sophie reaguje nebo celkově, jak se vyjadřuje, je na třináctiletou dívku opravdu netradiční a ne příliš realistický.

Ale tohle všechno jsem schopná knize bez sebemenších pochybností odpustit, jelikož to, jak je čtivá, to jak je reálná, jak je propracovaný svět i samotné postavy a to, jak všechno, opravdu všechno do sebe zapadá a dává smysl, všechny negativa strčí do kapsy. Opravdu jsem se snad nikdy nesetkala s tak vytříbeným jazykem, který vám ubývá pod očima ani nevíte jak. Miluju snad všechny postavy a několikrát mi u tohoto dílu ukápla slza nad několika osudy elfů. Autorka opět dokázala jaká je mistryně v tom čtenáře napínat jako kšandy. Po dočtení jsem měla pocit, že snad sáhnu po anglickém originálu, abych hned věděla, kam se Sophiin příběh bude ubírat, ale zakousla jsem se a řekla si, že počkám na další český překlad, který doufám, vyjde opět co nejdříve.

Veve721
01.04.2021 5 z 5

Budu se opakovat, protože to zmiňuju pravidelně u každého dílu této boží série, ale pokud se necítíte stáří na magický svět Harryho, tak vás nadchne i elfka Sophie, protože její příběh je neméně epický a kouzelný.

Když si myslím, že tahle série už nemůže být lepší, další díl mě vždy vyvede z omylu. Je mi vážně líto, že neexistuje vyšší hodnocení než plný počet - kdybych mohla dát šest hvězdiček, udělám to. Autorka plně využívá svůj potenciál, ať už mluvíme o do detailů promyšleném magickém světě elfů, neskutečné čtivosti, sympatické hlavní hrdince anebo o zápletce, která vás ani ve třetím díle nezačne nudit. Záhada je odkrýváná postupně, přičemž čtenář nemá pocit, že by byl děj zbytečně natahovaný, právě naopak. Ve víru neustálých překvapivých odhalení a nových vodítek je neustále nucený natěšeně očekávat pokračování série. Já se teda čtvrtého dílu nemůžu dočkat. Doufám, že bude přeložený brzo, protože se mi Sofiin svět jen těžko opouští. Potřebuju nášup!❤️

Akléda_
23.03.2021 4 z 5

Opět boží! Strážci ztracených měst se s každým dílem zlepšují. I přes to, že má tenhle díl přes 500 stran jsem se ani chvíli nenudila. Pořád se tam něco dělo, bavilo mě to od začátku do konce, vždycky když jsem si myslela, že autorka už vše vyčerpala a nebude mít co psát, vytáhla další eso z rukávu. Navíc je to neskutečně čtivé! Opravdu mi stránky mizely pod rukama, vytáhlo mě to ze čtecí krize a já chtěla jen a jen číst. Občas je Sophie trochu moc "všechno umím, jsem vyspělá, neměla bych se chovat jako děcko" ale už nepatřím do cílovky, takže to přehlédnu. Konec je opět otevřený a já se těším na další díly. Doufám, že se dočkáme i těch mezi dílů.

Ronnie Sparks
20.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Ve třetím dílu Sophie s kamarády stále hledá skupinu Černá labuť. Díky tomu opět Sophie udělá několik "blbostí" za které musí být potrestána. Odeberou ji schopnosti, které by jí měli vrátit až v dospělosti až přijde k rozumu. Na konci knihy kamarádi zjistí, kde se schovává skupina Černá labuť a vydají se ji hledat. Předpokládám, že čtvrtý díl bude právě o cestě za touto skupinou. To by nebylo fantasy, kdyby nebyla hlavní hrdinka několikrát v ohrožení život.
Napínavé pokračování, plno zvratů, kouzel...zkrátka skvělá fantasy!

Štůdys
06.03.2021 5 z 5

Musím říct, že strážce ztracených měst je zřejmě nejlepší knižní série, co jsem kdy četla.
Třetí díl - Věčnoplamen se mi zatím líbil úplně nejvíc, ale co jsem si tak četla v zahraničních recenzích na tuto sérii, máme se ještě na co těšit, protože další díly jsou prý opravdu dobré.
Tak snad nám brzy přeloží i čtvrtou knihu "Neverseen" a později i celou ságu, jelikož já se na ni opravdu těším.

rheza
19.02.2021 5 z 5

Nejsem sice cílová skupina, ale neuvěřitelně čtivá knížka!! Už se těším na další díly ❤️

zinon
01.02.2021 5 z 5

Výborná jako předchozí díly....je to příjemné a zábavné čtení a mladším dětem opravdu doporučuji (i když já už nejsem cílovka a stejně mě to baví). Jen mě mrzí ta velká předvídatelnost.