Exillium

Exillium https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453913/bmid_exillium-Ill-453913.jpg 5 78 10

Sophie se postupně sžívá s elfím světem, do kterého přišla ze světa lidí. Po zdárném dokončení prvního roku studia na Foxfireské akademii a po zotavení z únosu, při kterém s Dexem téměř zemřeli, si naplno užívá prázdnin. Všechno se konečně zdá být v pořádku a Sophie dále rozvíjí své schopnosti při výcviku jediné samičky křídlorožce, Silveny. Ovšem její únosci jsou stále na svobodě. Sophie nachází nové stopy vedoucí k záhadné skupině Černá labuť, které ji vedou k vysvětlení mnoha nezodpovězených otázek. Je Sophie vytvořená za nějakým účelem? Jak je to se smrtí Jolie, dcery Gradyho a Edaline? A kdo jsou ve skutečnosti ti zlí? Aby našla odpověď na dlouho střežená tajemství a zachránila ty, na kterých jí nejvíce záleží, musí se znovu podrobit riziku. Proto je nutné, aby podnikla nebezpečnou cestu do nejtemnějších koutů světa, do Exillia.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Exile , 2013


více info...

Přidat komentář

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Tenhle díl se mi možná trochu líbil míň než první, ale taky se mi moc líbil.
Nechápu proč kvůli tomu co se stalo Aldenovi obviňuje Fitz Sophii. Bylo mi jí někdy trochu líto. Na druhou stranu měla Keefa tak je to v pohodě :) Taky bych chtěla mít takové spojení mezi Sophii a Silveny ( Což je křídlorožec ). Těšila jsem se moc na trojku. Doporučuji stejně jako první díl.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

velociraptor
14.11.2021 5 z 5

Fakt super jako první díl už se těším na další díly
ROZHODNĚ DOPORUČUJI


luboskniha
23.04.2021 5 z 5

Opět dobrý díl (i když 1. byl pro mě lepší) a opět škoda, že nejsem mladší čtenář, který by si užil mnohem více. Zatím mě tato série baví. Kniha se čte velice dobře, děj ubíhá rychle a je nabytý akcí, zvraty, láskou, humorem a bůh ví čím ještě. Jsem velice rád, že jsem tuto sérii objevil. Hurá na další díl.

Akléda_
24.01.2021 4 z 5

Série Strážce ztracených měst se mi začíná líbit čím dál tím více. V Exilliu se oproti prvnímu dílu více posouváme v ději, rozvíjí se zde postavy a vztahy mezi nimi a navíc nechybí spoustu zvratů. Já jsem se u knížky několikrát nahlas smála, za což jsem byla ráda. Občas jsem se sice do příběhu nedokázala tolik ponořit a určité části a scény mi přišly spíš cringe než abych se bála o hlavní hrdiny. Nechce se mi ale knížce vytýkat to, že mi občas přišla trapná, protože to co mi přijde trapné teď, by se mi ve věku Sophie pravděpodobně líbilo a považovala bych to za skvělé. Já jsem z knížky nadšená, skvěle se to četlo, rozhodně to jednou vnutím mladší sestře. Bohužel ale musím říct, že konec mě nepřekvapil. Každopádně se těším na další díly, doufám že vyjdou co nejdříve, protože jsem zvědavá, co všechno si na nás autorka ještě vymyslí.

zinon
19.01.2021 5 z 5

Opět musím pochválit. Pro mladší čtenáře perfektní.

Alusa111
13.01.2021 5 z 5

Když jsem přečetla první díl tak jsem se do děje nechala zatáhnou a čekala, kdy už konečně vyjde další díl. Strašné moc se těším až vyjde zbytek. Četla jsem to 4 dny a mamka do mě hucela ať si tu knihu vychutnam???? ale já stejne četla až do 2 ráno... Doporučuji ❤️

Alusa111
13.01.2021 5 z 5

Když jsem přečetla první díl tak jsem se do děje nechala zatáhnou a čekala, kdy už konečně vyjde další díl. Strašné moc se těším až vyjde zbytek. Četla jsem to 4 dny a mamka do mě hucela ať si tu knihu vychutnam???? ale já stejne četla až do 2 ráno... Doporučuji ❤️

iris05
12.01.2021 5 z 5

Netrpělivě jsme - namlsáni loňským prvním dílem - celý rok čekali na druhý díl - Ježíšek naštěstí nezklamal a donesl ho pod stromeček - a dcera ho opět zhltla za 3 dny :) Po ní přečetl syn, nyní čte manžel a pak jsem v pořadníku já :) Znovu jsme všichni nadšeni a už zase vyhlížíme překlad a vydání dalšího dílu !

Veve721
11.11.2020 5 z 5

(SPOILER) První díl pro mě byl obrovským překvapením - skrytým klenotem, porovnatelným s legendárním Harrym Potterem. O to víc mě udivuje, že jsem o sérii Shannon Messenger neslyšela ani slovo, dokud se o překlad nezačalo zajímat mladičké nakladatelství Ocelot. A udělalo sakra dobrý tah! Už první díl mi naprosto vyrazil dech svou neodolatelnou magickou atmosférou a když jsem se dozvěděla, že se dočkáme české verze i druhého dílu, upřímně jsem se zaradovala.❤️ Přestože dávno nezapadám mezi věkovou kategorii, které je série přednostně určena, rozhodně nejde o knížku pro děti, která nemá co nabídnout i ostřílenějším čtenářům. Právě naopak. Stejně jako první, i druhý díl je kouzelným výletem do fantasy světa plného dobrodružství, síly přátelství a blýskavých zámků, který vás vtáhne a nepustí.

Sophie s kamarádem Dexem se snaží vyrovnat s následky únosu. Zatímco únosce se stále nedaří najít, na elfí svět padá stín strachu a paniky. Pohnutky tajemné organizace Černá labuť nejsou jasné, přestože Sophii zachránili. Akorát, že od té doby trpí příšernými bolestmi hlavy. Nakonec je asi vedlejší, zda Černé labuti důvěřuje či ne, bez jejich pomoci se neobejde... Navíc se blíží začátek dalšího školního roku, který naší hlavní hrdince pořádně zkomplikuje život. Jako by už tak nebyl plný výzev. Má za úkol například výcvik tvrdohlavého třpytivého křídlorožce, který s ní dokáže komunikovat a který byl donedávna pokládány za vyhynulého.

Hodnocení: ⭐⭐⭐⭐⭐
Nemám absolutně co vytknout. Druhý díl nešlape v chodníčku většiny druhých dílů, které jsou jen slabějším bráškou pojícím první a třetí díl. Vůbec. Exillium je naprostá dokonalost plná stříbřitých křídlorožců, magie, elfů a tajných spolků. Hlavní hrdinka je odvážná, milá a okamžitě si vás získá, stejně jako její kamarádi a rodina. Nemůžu se dočkat třetího dílu. Nepochybuju, že bude stejně úžasný jako tyto dva, které jsem měla tu radost si přečíst.

Ronnie Sparks
17.10.2020 5 z 5

(SPOILER) 479 stran, jenže písmo je vcelku velké a okraje jsou též veliké, takže je textu na stránce dost málo, proto se nenechte odradit tloušťkou. V druhém dílu se Sophie zotavila po únosu a po tom, co málem s kamarádem Dexem přišla o život. Elfové potřebují najít a chytit samičku křídlorožce. Sophie elfům pomůže a podaří se jí odchytit křídlorožce Silveny, se kterou se dokáže dorozumět telepatií. Sophie začíná mít různé zdravotní problémy a přichází na to, že je vytvořená skupinou Černá labuť a je nejspíš "rozbitá".
Skvělé pokračování. Určitě mě druhý díl nezklamal a těším se na další.