Strašidelné příběhy města pražského

Strašidelné příběhy města pražského https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134944/strasidelne-pribehy-mesta-prazskeho-134944.jpg 4 22 4

Povídková kniha příběhů ze staré Prahy, hlavně Malé Strany od různých českých autorů.

Přidat komentář

Vidlička
18.10.2017 3 z 5

Hezké počtení o té naší matičce zase z jiného úhlu. Pro každého, kdo je "mýtomil".

Salonka
26.04.2015 4 z 5

V podobe tejto zaujímavej a krásne ilustrovanej knižky vydavateľstva Melantrich sa čitateľ dostáva k veľmi chutným zážitkom. Ponúka sa mu pestrá zmes toho najlepšieho z príbehov (či skôr povestí alebo rozprávok) starej Prahy, zachytených perom rôznych autorov a autoriek. Príbehy sú občas mrazivé aj desivo romantické, občas sa dobromyseľne vysmievajú z duchárskej tematiky. Sú písané typickým starosvetským štýlom (slová, slovosled), to je niečo pre mňa. :-)

Verná svojmu zvyku vyberať to najlepšie uvádzam príbehy, ktoré sa mi páčili najviac: Tancující židovka, Bezhlavý templář, Duch Kryštofa Kobra z Kobršperku, U devíti čertů, Helena Marná, Klíč v závěji, O nešťastné matce ze Žižkova, U obrázku Panny Marie.

Ak sa chcete skutočne pobaviť, tak si prečítajte Pražské starosti duchovní alebo Legendu o té oběšené od Tří pavích per. :-)

And the Oscar goes to ... najlepší príbeh bol ten posledný – Psací stůl knížete Dalombiniho. Uf, bomba.


Bayern88
31.07.2014 4 z 5

Jako malá jsem ji objevila u dědy v knihovně a od té doby jsem ji přečetla nespočetněkrát.
Některé povídky jsou strašidelné (jako třeba Preparát či Helena Marná), jiné úsměvné a některé vyloženě vtipné - jako Legenda o té oběšené od Tří pavích per.
Vždyť kdo by někdy neměl chuť zavřít někoho do stolu :) (viz Psací stůl knížete Dalombiniho)

Roman04
03.07.2013 4 z 5

Výběr z tradičních i hodně neobvyklých příběhů o tajemství Prahy.