Pod maskou nevinnosti

Pod maskou nevinnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22337/bmid_pod-maskou-nevinnosti-9Ed-22337.jpg 4 77 15

Stopy hrůzy - Superhoror série

< 5. díl >

Elizabeth Henleyová se nemůže dočkat, až se sejde s Amandou Mackenziovou. Už dva roky si píší a teď má Amanda přijet v rámci výměnného pobytu studovat k nim do Cresswellu. Když se však konečně Amanda objeví, je na ní něco znepokojivého. Po nalezení mrtvého těla v lese podezření Elizabeth prudce stoupne. Odhalení další oběti pohřbené ve stejném hrobě ji ujistí v tom, že dívka, která s nimi bydlí, nebude kamarádkou, se kterou si dopisovala. Nestane se Elizabeth další "Amandinou" obětí?... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Studio dobré nálady - nakladatelství Kredit
Originální název:

New Kid on the Block , 1991


více info...

Přidat komentář

Petra-Nela
08.04.2024 5 z 5

Jedna z mála knížek o kterých jsem si i po 30 letech pamatovala zhruba o čem byla. Chudák Amanda, tak se těšila na nový život a Elizabeth zase na novou kamarádku.

Ayna
02.11.2023 5 z 5

Tohle byly v mých - nácti jedny z mých nejoblíbenějších "stopáčů", četla jsem je několikrát a dodnes je mám v knihovničce, takže už jen za to nekritických pět hvězdiček. Samozřejmě při čtení po tolika letech už člověk vidí ta slabá místa, ale i tak to bylo fajn setkání se "starým známým". Taky bych zmínila, že ve srovnání s předchozími knihami stejné autorky, které vyšly v edici Stopy hrůzy, je tady vidět posun k lepšímu, propracovanější je příběh i charaktery.


uzivatel83509
13.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh byl napínavý hned od začátku a dobře se četl... knížku jsem měla hned přečtenou. SPOILER
Podle mě si Elizabeth mohla dát více práce v tom prověřování Amandy - víc napětí by mi nevadilo..
Ten konec byl podle mě trošku rychle useknutý - nechala bych to zajít ještě o krok dál a vyloženě ji chytit, jak třeba zvedá šutr nad hlavou Carol, nebo tak něco :-)
A ještě jsem se pozastavila nad jednou věcí, hned na začátku - jak slečna hloubila klacíkem do země velkou díru pro mrtvolu... já bych takovou díru klackem hloubila asi celý den, ona to zvládla během chvilky... zřejmě dobrá hlína :-)
Ale příběh byl super a proto dávám 4 hvězdy

Martin82
01.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla vážně bomba! Poprvé co nyní čtu Stopy Hrůzy, jsem tuhle knižku přečetl na jeden zátah a poprvé také dávám plný počet hvězd. Od třetí kapitoly to byl fakt nářez a nemohl se odtrhnout. Vtipné bylo, co hlavní hrdinka říká a kurzívou co si opravdu myslí :-D. Souhlasím s Edith79, že na film by to určitě bylo.....Kdyby tam bylo více hororových částí, tak bych dal i nad devadesát%, ale tak i tak zatím nejlepší díl - 88%

Kontryhelka
02.12.2020 5 z 5

Tak tady jsem čuměla jako puk. Neuvěřitelně zajímavý příběh a ještě neuvěřitelnější temná zákoutí, tento příběh doprovázející. Super čtení, které mně nadchlo, ale zároveň jsem neměla z pár lidí dobrý pocit. Takový nikdy nepotkat.

NicoShepard
02.04.2020 4 z 5

Příběh je zajímavý a drží čtenáře u knihy. Bohužel konec je urychlený a ztrácí to tedy své tempo. Jinak moc příjemné čtení na cestu vlakem.

hippiesak
01.08.2019 4 z 5

Je to tak. Musím opět přiznat, že když mi bylo 10 let, tak mě knížky od Nicholas Adams moc nebavily a užíval jsem si spíše "Údolí přízraků" od Lynn Beach. Uplynulo přes čtvrt století a úplně se to obrátilo :) Ty dětské příběhy si přečtu jen abych doplnil sbírku Stopy Hrůzy a na kousky, označené celkem stupidně "Superhoror" se neskutečně těším. Nejsou to knížky pro děti, to fakt ne :) Takže tento kousek se mi líbil a mohu doporučit těm, co četli Stopy Hrůzy v 90tkách jako desetiletí :) a nejen jim, samozřejmě :)

BariEli
11.12.2017 3 z 5

Tohle bylo opravdu vtipné. Poprvé jsem to četla, když mi bylo asi 14 let :-)
Teď jsem se rozhodla přečíst si pár dílů z nostalgie znovu. Paní knihovnice na mě nevěřícně koulela očima:-)
Pamatuju si naprosto živě, jak učitelka češtiny úplně šílela, když jsem jí řekla, co čtu :-) Měla jsem přísný zákaz zapisovat si tyto brožurky do čtenářského deníku nebo použít na referát:-)

IvikaS
03.07.2017 2 z 5

Už ani nevím o čem to bylo

Vampirosa
03.03.2017 4 z 5

Příběh si mě pevně chytil už na začátku. Líbí se mi, jak v průběhu knížky můžeme sledovat děj z pohledu více postav. Člověka až mrazí po zádech, když si představí, čeho všeho jsou lidé schopní. Docela se divím, že to "Amandě" zpočátku všechno hladce vycházelo. Ale samozřejmě se dopustila mnoha chyb, které se jí staly osudnými.
Jediné, co mě mrzí je, že konec autor utl strašně rychle, že čtenář najednou nevěděl, co se to sakra stalo. Jako kdyby ho psaní už přestávalo bavit nebo si nechtěl lámat hlavu s propracovanějším závěrem. Právě proto jsem strhla jednu hvězdičku. Jinak celkově bych příběh rozhodně doporučila.

Anonymka1
05.08.2016 5 z 5

Byla to bezva kniha se super dějem. Zajímalo by mě jenom, jak to dopadlo po tom, co tam přišel ten šerif. Jinak doporučuji.

edith79
20.04.2016 5 z 5

Tak tohle bylo vážně na úrovni. Úplně vidím film natočený podle této knihy.

anna2449
12.11.2015 5 z 5

Určitě jedna z těch lepších.četla jsem ji zamlada a i teď je to pro mě velice kvalitni příběh +skvělá nostalgie:-)

minimonisek
14.07.2015 4 z 5

Jedna z nejlepších knich ze Stop hrůz. Má zajímavou zápletku, dobře se čte a nakonec tedy až na pár obětí skončí dobře. Čtu ji už poněkolikáté a stále mě baví.

ivca.jaresova
29.06.2014 4 z 5

Cela knizka se mi libila, mela zajimave tema a byla skvele napsana, ale trosku jsem nepochopila zaver, jako to uplne na konci, kdyz tam prisel ten serif...
Tento dil mi ze vsech ctenych stop prisel (zatim) nejlepsi

Štítky knihy

horory nová identita

Autoři knihy

Nicholas Adams (p)
americká, 1952
Nicholas Adams (p)
americká, 1954

Kniha Pod maskou nevinnosti je v

Právě čtených1x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce70x
Chystám se číst1x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x