Stíny zůstávají

Stíny zůstávají https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80176/mid_stiny-zustavaji-4RM-80176.jpg 4 41 14

Francesca Penaová, krásná a oblíbená studentka Newyorské univerzity, se sešla v předvečer Dne díkůvzdání s kamarádkami, ale domů se už nevrátila. Hledání pohřešované se ujme detektiv Darlene O´Haraová, avšak poté, co je na staveništi nalezeno tělo zohavené dívky, je případ přidělen oddělení vražd. Jenže O´Haraová je matkou osmnáctiletého syna, a protože se nehodlá smířit s představou, že mladé děvče, které všichni vychvalují, bylo náhle surově zavražděno zdánlivě bez jediného důvodu, pouští se do pátrání na vlastní pěst a riskuje kariéru, aby se pokusila vyřešit vraždu dřív, než se newyorská policie dopustí osudné chyby.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Shadows Still Remain , 2009


více info...

Přidat komentář

maličkán
11.08.2023 3 z 5

Tato kniha mne moc nenadchla, ale dočetla jsem, tak dávám 3 hvězdičky. Vadilo mi to neustálé popisování cest, ulic atd.

marekB78
29.12.2022 3 z 5

Knihu jsem přečetl, ale že bych z ní byl nějak nadšený to ani ne. Přišlo mi to hodně strohé, žádné pořádné vyšetřování a i když byl konec zajímavý, nebylo tam žádné stupňující se vyvrcholení knihy. Řekl bych, že kniha nezaujala, ani vyloženě nezklamala :)


Ilu53
05.07.2019

Můj komentář bude stručný a jak se tak dívám, zcela odlišný již od těch zveřejněných. Knížky dočítám, ale u téhle mi to šlo hodně ztuha ???? Byl to průvodce NY s příběhem? Hodně špatná symbioza. Odnáším do bibliobudky a už nikdy více...

trudoš
09.01.2017 3 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem se přizpůsobil třetí osobě přítomného času vyprávění, s čímž souvisí i má neschopnost vžít se do hrdinů, na něž je nahlíženo dosti neosobním pohledem. Tam, kde Michael Chabon či Robert Fabian, co se stran formy a záživnosti týče, skórovali na výtečnou, Peter de Jonge u mě selhal na plné čáře. Minulý čas prostě dobrodružným příběhů sluší víc a stylistické experimenty v tomhle ohledu nejsou vždy zárukou úspěchu. Jeho Stíny zůstávají tak sice excelentně kombinují strohost se spádem, ovšem ději i postavám chybí elán, jenž by bojoval o čtenářovu pozornost.
Ve finále průměrný moderní thriller s lehce vykonstruovanou zápletkou, který z šedivého standardu vytahuje pouze ponurá noirová poetika ulic velkoměsta. Třešničkou je pak působivý závěr, díky jemuž knize s uznalým pokývnutím hlavou odpustíte mnohé předchozí nešvary. Ale že bych měl nutkání pátrat po dalším případu policistky Darlene O'Haraové (mimo jiné otřesná úlitba českému skloňování), to se zrovna říct nedá.

blanickaa1
20.03.2015 4 z 5

Samotný příběh se mi líbil, kniha napínavá, žádný okecávání kolem. Policistka sympatická a správně oražená. Jediný co mně teda v knize rušilo a nelíbilo se mi, byly ty ošklivý černobílý fotky. Jen kvůli tomu dávám čtyři hvězdy.

Luca287
17.01.2015 4 z 5

Tato útlá kniha se četla sama... napínavá až do konce...a netušila jsem, kdo je vrahem... možná mi torchu vadil text...žádné odstavce, málo přímé řeči...ale i přesto se mi kniha líbila...stála za přečtení..

Šárka5875
26.04.2014 3 z 5

Průměrná detektivka, možná i slabší průměr. Nijak mě nepohltila, obtížně jsem se prokousávala velkým množstvím názvů ulic, parků, budov. Žádné napětí, žádné výrazné postavy. Hlavní hrdinka nezajímavá, vynikala snad jen svou slabostí pro alkohol. A na konci zůstaly nevyřešené otázky, takže za mě jen dvě hvězdičky.

kadgam
16.10.2013

Super kniha.Zaciatok bol tazsi ale potom som sa nevedela odtrhnúť.
Trochu americky drsne a neobvykle nežensky chlapácke správanie vyšetrovateľky

evasamankova
05.06.2013 4 z 5

Nevšední a zajímavá kniha. Chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na autorův vypravěčský styl. Pár stránek byl nepříjemný, ale pak se to zlomilo ani nevím jak. Zbytek jsem dočetla téměř na jeden zátah. Ponuré, napínavé, úderné a bez zbytečných kudrlinek. A téměř do poslední stránky nepředvídatelné.

soukroma
19.05.2013 5 z 5

Prima krátké, ale o to údernější. Zprvu se děj rozvíjí poněkud pomalu a chtělo by se říci téměř nevinně, ale postupně vše nabývá na rychlosti a zejména zvratů přibývá, takže čtenář do poslední chvíle neví, čeho se ještě může nadít.

Ivadus
31.10.2011 5 z 5

Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na trochu strohý styl, ale pak mě opravdu skvělá O'Haraová dostala. Příjemně napínavé odpočinkové čtení. A navíc zločin s přehledem vyřeší ženská, což mi bylo velmi sympatické.

Boboking
04.09.2011 4 z 5

Dočetl jsem a naprostá spokojenost. Moc se mi líbila postava hlavní vyšetřovatelky O´Haraové. Celková atmsféra příběhu perfektně temná. A závěr případu... famózní.

bookcase
25.08.2011 5 z 5

Mně osobně se tenhle thriller líbil hodně, ač mě před čtením odrazoval styl psaní - děj v přítomném čase, který moc nemusím. Po pár stránkách jsem zjistila, že to vůbec není rušivé, naopak, vtáhlo mě to do děje.

jasmína
10.07.2011

Bohužel tohle není můj styl, ale aspoň jsem to zkusila :)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány napětí

Autorovy další knížky

Peter De Jonge
americká, 1954
2006  76%Dům na pláži
2007  82%Stopy v písku
2011  74%Stíny zůstávají

Kniha Stíny zůstávají je v

Přečtených63x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x