Star Wars: Trojitá nula

Star Wars: Trojitá nula https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82713/bmid_star-wars-trojita-nula-wJv-82713.jpg 4 64 12

Po vypuknutí krvavých klonových válek na Geonosis se obě strany konfliktu ocitají v bezvýchodné situaci, z níž je mohou vysvobodit pouze elitní bojovníci, jako je jednotka Omega, komando klonů vybavené děsivými schopnostmi a smrtícím arzenálem. Pro jednotku Omega, nasazenou hluboko v týle nepřítele, je to pořád tatáž rutina: sabotáže, špionáž a likvidace určených cílů. Když však Omegu naléhavě povolají na Coruscant, do nejčerstvějšího a nejnebezpečnějšího ohniska válečného dění, členové komanda zjistí, že nejsou jediní, kdo dokáže nečekaně zasáhnout nepřítele na citlivém místě. Vše nasvědčuje tomu, že za nejnovější vlnou separatistických útoků stojí síť teroristických buněk operujících na hlavní planetě Republiky a řízených informátorem přímo z vojenského velitelství. Odhalení a likvidace tajného agenta separatistů uprostřed města plného civilního obyvatelstva si vyžádá zvláštní nadání a schopnosti. Ani jediští generálové ve velení, výpomoc jednotky Delta a jistého nechvalně proslulého klonovaného kapitána šance republikového komanda nezvýší. Navíc dobře vědí, že ačkoli úspěch jim vítězství v klonových válkách nezaručí, selhání znamená jistou porážku.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars Republic Commando: Triple Zero , 2006


více info...

Přidat komentář

Zak66
21.07.2023 5 z 5

Druhý díl Republikového komanda, Trojitá nula, je za mě opravdu skvělý. Opět tady dominují především postavy. Jednotka Omega je stejně skvělá jako v minulém díle plus se zde probere Atinova minulost, která mě opravdu tížila během čtení Přímého kontaktu. Člověk se zde konečně seznámí s Kalem Skiratou, kterého jsem si moc oblíbil. Opravdu se mi líbí jeho vztah ke klonům a obzvlášť k těm jeho. Poprvé jsem také narazil na jednotku Delta a přišla mě super, protože vnášela zajímavou dynamiku k jednotce Omega. Walon Vau a Ordo jsou zde taky super. Ale koho jsem si opravdu oblíbil je Bardan Jusik. Sakra, jak ten je sympatický. A co se týče Etain, tak ta mi zde upřímně nějak nevadila. Jak jsem psal u Přímého kontaktu, tak já oceňuji, že se jedná o hodně odlišný charakter, než na které jsme zvyklý. Příběh a zápletka jsou zajímavé a mnohdy pěkně vybudované. Mně se to prostě líbilo a upřímně se těším na Pravé barvy.

ArkAngel
09.03.2023 3 z 5

Postavy i příběh jsou ve druhé knize o Republikovém komandu daleko lepší, než v jedničce, ale pořád mi tam něco chybělo. Travissová umí určitě pracovat s různorodými postavami klonů nebo Mandaloriany, kteří jsou přesně takovými válečníky, jaké jsme dlouhou dobu chtěli vidět. Nadržená rytířka Jedi, která se nechá oplodnit klonem, je trošku bizár a přílišné lpění klonů na svém veliteli/učiteli bylo také něco, co mi nesedlo. K Deltě jsem si ale vytvořil lepší vztah než k Omeze a Skirata je rozhodně tahoun.


JanHrnecek
14.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Komentář u prvního dílu jsem zakončil s přáním, aby dvojku provázela Síla. A já se nyní ptám: ,,Vaii gar ru´cuyi? (Kde jsi byla?)“, protože kvalita šla dolů. Mám několik bodů, které mi vadily a místy až pily tal (krev).

Zaprvé. Mám rád kulturu Mandalorianů téměr jako Mandaloriané sami. Ale nemusí být nutně půl knihy v jejich jazyce. Člověk pak musí pořád listovat na konec knihy jako nějaký di´kut (***) , aby se podíval do slovníku.

Příběh jako takový jde od ta´raysh (desíti) k rayshe´a (pěti). Pátráme po hut´uunských (zbabělých) teroristech, u kterých vlastně ani pořádně nevíme kdo jsou.

Jatne´biur (nejepší otec) Kal Skirata spíš než hrdinný pěstoun klonských verda (válečníků) vypadá jako úchyl, který v malých dětech vypěstoval Stockholmský syndrom.

A o jetii (Jedi) Etain se vůbec nezmiňuji.

Poté, co jsem Vám dal ukázku, jak moc je napříjemné všude strkat mandalorianské slova, udělám lehké shrnutí.

- * mnoho mandalorianského jazyka
- * chování Etain
- * malé seznámení s padouchy
+* postavy klonů
+* galaktická detektivka
+* popis akce

Nakonec dám 4 ku 2, protože STAR WARS.

Příště znovu a lépe, vode (bratře).

wullcann38
06.07.2021 4 z 5

(SPOILER) No, je to o trochu lepší než první díl,ale furt nejsem ze série nějak odvařenej.
Konec byl hodně zajímavý, když otěhotněla jedna z postav (kdo asi že?).
Takže za mě:74%

daniel6725
25.11.2020 1 z 5

Karen Traviss bohužel trpí spisovatelským neduhem natahovat děj více, než je zdrávo. Knížka má přes 330 stran opravdu hutného textu, takže se jí neprokoušete úplně přes noc, což by nevadilo, kdyby se příběh týkal taky něčeho jiného, než tří týdnů na Coruscantu. A na to, že šlo o relativně krátké časové období, mi přišlo, že mezi některými postavami došlo k naprosto nepochopitelnému hyperbolickému prohloubení vztahů. Nerozumím tomu, jak mohla Etain nebo Bardan Jusik coby Jediové od narození vychovávání řádem natolik propadnout láskou ke Kalu Skiratovi, včetně otevřeného submisivního postoje a to když ho vlastně oba znají jen pár dnů. Ostatně všeobecná láska ke Kalu Skiratovi, nebo i vztahy obecně, mi přišly jako nejslabší prvek knihy, který bohužel dostal nejvíce prostoru. Člověk, který se těší na vzrušující příběhy republikového komanda, tak patrně ostrouhá. Celá kniha je o jedné jediné misi - potřít teroristickou buňku, která škodí Velké armádě republiky. O motivech teroristů se však nedozvíme víc, než jen "patří k separatistům" a navíc to vlastně ani nějak vzrušující vyprávění není. V závěru proběhne jedna přestřelka, do té doby je to jenom o shánění informací. Za mě bohužel jedno velké zklamání a vůle pokračovat v sérii je živená pouze tím, že už jsem si zbylé díly zakoupil. Děsím se jen jednoho: mají ještě větší rozsah, než Trojitá nula. Snad se to nějak rozjede. Oproti prvnímu dílu však citelný pokles ve spokojenosti. Ve srovnání s jinými tituly SW to bohužel není na víc, než 1 hvězdu a jelikož už kniha není běžně k dostání, musí se spíše dražit apod., tak bych ji doporučil opravdu spíše sběratelům a zarytým fanouškům Hvězdných válek jako doplnění.

KubaHanzelin
22.12.2019 3 z 5

Rozporuplné pocity, tak bych dvěma slovy vystihnul druhý díl Republikového Komanda, příběh bohužel poměrně nezajímavý a musím se přiznat, že knihu jsem dost často odkládal a do čtení se občas i nutil, ale jsou tu i pozitiva a to: Mandalorianská kultura, další nahlédnutí do psychologie a obyčejného života klonů, ale hlavně Kal Skirata! Který jako pro další zdejší čtenáře byl i pro mě tahoun knihy a rozhodně zajímavá postava oproti Etain, ta mi do teď nevadila, místy připomíná trošku Anakina, ale teď už mě taky začíná lehce točit, její postavu bych upozadil

BroDan
20.11.2018 2 z 5

Som veľký fanúšik sveta Star Wars, napriek tomu však musím zanechať nie moc kladné hodnotenie. Pre mňa osobne boli najväčšími problémami tejto časti prostredie, ale aj samotná neatraktívna zápletka. Coruscant mi nepríde moc zaujímavý a odhaľovanie teroristickej organizácie s jedným pár minútovým "bojom" na konci knihy je oproti prvej časti niečo neporovnateľné. Technicky bola kniha super, príbeh bol však slabý. Autorka tentoraz síce pekne opísala "otcovský" vzťah Kala a jeho chlapcov, no miestami mi to už začalo liezť krkom, pretože to pchala do každej jednej možnej situácie. Dosť ma ale zaujala situácia okolo Etain a som zvedavý, ako sa vyvinie jej budúcnosť. Píše sa mi to ťažko, no dávam 2*.

DarthSoren
07.10.2018 3 z 5

Z Triple Zero mám smíšené pocity. Velice se mi zamlouvalo množství prostoru, které dostal Kal "Kal'buir" Skirata. Z mého pohledu to byl tahoun knihy a teda její největší pozitivum. Rovněž sa mi kromě jednotky Omega líbila přítomnost jednotky Delta, známé z videohry Republic Commando. Děj se nese na akční vlně a Travissová nám nabízí hluboký náhled do tradic a kultury Mandalorianů (opravdových Mandalorianů, ne těch cingrlátek z Disneyho Rebelů). Tolik k pozitivům. Co ovšem bylo horší... Moc se mi nepozdává, jak autorka rozvíjí postavu Etain (co velice trefně vystihl i AuroN v komentáři pode mnou) a už vůbec se mi nepozdává, jak se rozvíjí vztah mezi Etain a Darmanem. Ne, nejsem fanda toho, co zde Travissová udělala. Neříkám, že zápletka Triple Zero byla nudná, nebo nedejsithu špatná, ale příběh z předešlé knihy (Přímý kontakt) se mi líbil víc... i když byl jednodušší a přímočařejší.

AuroN
08.03.2018 4 z 5

Republikové komando se vrací se svým druhým pokračováním a vypráví nám obstojný špionážní militairy sci-fi příběh o jednotce Omega, která řeší teroristickou činnost v neobvyklém prostředí hlavního světa Republiky. Po příběhové stránce jde určitě o posun vpřed oproti předchozímu dílu, byť musím říct, že mě to stále z nějakého důvodu úplně neuspokojilo. Stejně jako v první knize, i zde je kladen důraz na vnitřní vývoj klonů, jejich osobnosti, emoce, pocity a vztahy, což by v zásadě bylo v pořádku, ale má to i své neduhy. Počet hlavních postav se se totiž exponenciálně zvýšil a román se snaží se všemi pracovat. Jednotlivé charaktery jsou detailně prohloubeny a jde vidět, že si autorka s jejich tvorbou dala práci, což by jeden měl ocenit. Jednotliví bratři jsou čtenáři tak představeni dosti podrobně a brzy se tedy může dostavit pocit, že je dobře znáte. Na můj vkus jich tedy je až až, ale což. Co se postav týče, hodně prostoru dostává Kal Skirata, bývalý seržant jednotky Omega, který je jakýmsi "velitelem výpravy" a skrze kterého sledujeme, jak je vlastně s klony zacházeno a jak se to s nimi všechno má. Je to zajímavé, nicméně někdy mi to přišlo až příliš dokola omílané. Další je pak postava Etain, která je bídně napsaná a je velice jednoduché si ji neoblíbit. Bohužel kniha trpí několika nekvalitami, kvůli kterým jsem měl její čtení opravdu ztížené. Je mi to líto, protože tento příběh měl potenciál být super akční jízdou. Takhle je z toho trochu... telenovela.

+ zajímavý námět
+ tempo vyprávění
+ komanda v akci
+ odkazy na mandalorianskou kulturu a mandalorianský slovník

- mnoho postav (některé zbytečné)
- neustálé omílání toho, jak je z klony špatně zacházeno = zbytečné upozadění děje
- postava Etain a její logika (za mě osobně tragédie)
- zbytečné a nezajímavé dialogy

celkové hodnocení: 70%

davidurban1973
18.04.2016 4 z 5

Celkem hezky napsané, série se dobře rozjíždí. Čtivější než první díl. Zajímavé je sledovat, jak se kloni začínají vyvíjet a uvědomovat si sami sebe a svůj osud.
Když se nad nimi pak člověka zamyslí, tak je opravdu skoro děsivé, že jsou to jen vyrobené hračky Darth Plagueise a Palpatina pro jejich sithský plán. Jsou bráni v podstatě jako spotřební materiál, jako droidi proti kterým bojují. Vytvořeni pouze pro boj, bez vyhlídky normálního života.

Palorizek85
14.03.2016 5 z 5

Zajímavá druhá kniha ze série. Dobrý nápad poslat komanda na Coruscant na řešení větších problémů. 5 hvězdiček dávám, ale další knihy ze série jsou ještě zajímavější.

dobroslav9182
09.02.2015 4 z 5

Dějově o něco málo lepší, než první díl. Ke komandu Omega se připojuje nejen jejich starý mentor Kal Sikara, ale i jejich klonovaní bratři komando Delta (známé z PC hry Star Wars: Republic Commando) a pár dalších nových postav. Z farmářské planety se přesuneme do Města. A nejen tak ledajakého města, ale rovnou do Trojté nuly, nebo-li na Coruscant, kde se rozjíždí tajná operace proti bombovým atentátníkům...
P.S.: Bohužel opět na nás při čtení vyskočí sem tam nějaká chyba, což, třeba v případě chybějící čárky mezi slovy, může občas docela znesmyslnit větu.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

2011  84%Star Wars: Přímý kontakt
2014  86%Star Wars: Rozkaz 66
2011  83%Star Wars: Trojitá nula
2015  71%501. legie
2014  78%Star Wars: Pravé barvy

Kniha Star Wars: Trojitá nula je v

Přečtených90x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce67x
Chystám se číst22x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x