Star Wars: Rozkaz 66

Star Wars: Rozkaz 66 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208618/bmid_star-wars-rozkaz-66-YJj-208618.jpg 4 61 17

Republikové jednotky jsou vyčerpané vleklou válkou a ztráty narůstají do astronomických počtů. Zpráva o tom, že kancléř Palpatine tajně drží v záloze celé armády klonů, je poslední kapkou, kdy trpělivost vojáků přeteče. Seržant Skirata, mentor klonovaného komanda, se nehodlá smířit s tím, že je Palpatine posílá do boje jako jehňata na porážku, a začne plánovat dezerci klonů z republikové armády. Jeho úsilí však bude zbytečné, pokud se mu nepodaří u klonů obrátit zrychlený proces stárnutí. První vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars. Republic Commando. Order 66.


více info...

Přidat komentář

Denny456
01.02.2024 5 z 5

Parádička. Star wars dle Travissové přináší jiný pohled na legendu a stojí to za to. Určitě je dobré do toho jít.

Zak66
27.08.2023 5 z 5

Čtvrtý díl Republikového komanda, Rozkaz 66, je super kniha. Opět jede v zaběhnutých kolejí jako předchozí díly. Tudíž ty minulé nadužíváné myšlenkové pochody mnoha postav, jsou zde zase. Ale nějak jsem si už zvyk. Postav je tu opravdu hromada, ale úplně mi to nevadilo, protože přicházeli do děje pěkně postupně během celé série. Sice se na některé tím pádem tolik nedostane, ale to nevadí. Protože jednotka Nultých, Omega a Delta mi rozhodně utkvěly v paměti. Spolu s Kalem, Vauem a Jusikem. To jsou fakt top postavy z celé série. Zbytek byl v poho, i když je pravda, že pár rozhodnutí Etain jsem úplně nepochopil. Celkový příběh mě bavil a konečné propojování s epizodou III bylo naprosto úžasný. Nakonec zmíním, že v celé sérii jsou vidět velké antipatie k řádu Jedi. A tady to bylo místy už trochu moc. Jinak je tato série skvělá a hned na Klonové války koukám zase trochu jinak.


ArkAngel
12.03.2023 3 z 5

Ze série o klonovém komandu je díl s podtitulem "Rozkaz 66" rozhodně nejlepší. Travissová pokračuje ve svém rozvíjení mandalorianské kultury i psychologie klonů, kdy již dojde k propojení se třetí filmovou epizodou a videohrou o komandu. Název je ale bohužel velmi zavádějící. K filmu se čtenář dostane až po nějakých dvou třetinách a rozkaz se spustí v závěrečné pětině. Pohled klonů, kteří tak musí pozabíjet své Jediské velitele tu tak příliš neuvidíme a ani jiné následky celého aktu. Za to body dolů.

JanHrnecek
26.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Rozkaz 66 výborně vykreslil a popsal jeden ze stěžejních momentů ve STAR WARS galaxii. Pohled na genocidu Jediů očima klonů byl zajímavý a rozšiřující obzory. Kniha byla emotivní, akční, politická, ideologická a nekompromisní. Nemůžu jinak, než plným počtem hvězd.
-
Karen Traviss umí čtenářovi některé hrdiny krutě vepsat do jejich srdcí. Fi a Ordo jsou prostě jediněční.

barker3040
03.08.2021 2 z 5

Vztahy, vztahy a zase vztahy ve vesmíru SW. Jo a v poslední třetině se řeší vztahy na pozadí Order 66. Jedna hvězda navíc za stríčka Palpíka.

wullcann38
12.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak rozhodně nejlepší a nej napínavější díl z celé série.
Chudák Etain :(
Za mě:90%

daniel6725
09.03.2021 4 z 5

Po Pravých barvách a Trojité nule jsem měl nízká očekávání, což bylo ve finále asi dobře, protože mě Rozkaz 66 mile překvapil. Jasně - Travissová se opět nevyhne zbytečně dlouhým popisným pasážím vnitřních pochodů hrdinů, které už důvěrně známe z předchozích dílů a věru, nic zásadního se na nich nezměnilo. To je ta jedna hvězda dolů. Čím ale Rozkaz 66 vyniká oproti předchozím dílům je fantastické propojení nejen PC Hry Republic Commando, ale rovněž Epizody III. - Pomsta Sithů. Právě propojování kontextu a přesah do jiných děl byly mým očekáváním, když jsem se do série o republikovém komandu pustil a až doteď se mi nesplnilo. Mile mě překvapilo i to, že se děj postupně stupňuje, nechybí v něm od začátku do konce akce, objevujeme známá místa a závěr je přímo strhující drama. Pro čtenáře, který nemá načtené předchozí díly, tato kniha však není. Opět je zde přespříliš postav, ve kterých by se každý bez znalosti předchozích epizod ztratil - a to je škoda, protože Rozkaz 66 a Přímý kontakt jsou jediné dvě knihy ze série, které bych doporučil.

KubaHanzelin
13.01.2020 4 z 5

Dost se to táhlo, ale narozdíl od druhého a třetího dílu se to příjemně četlo, nebylo tu tolik hluchých míst jako předtím, ale pořád poměrně zbytečně dlouhá kniha.
Rozkaz 66 v názvu je opravdu zavádějící, protože se kolem něj celá kniha netočí. Každopádně bylo zajímavé sledovat období okolo Epizody III z jiného pohledu, to mě bavilo a okamžitě mi během toho běžely scény z filmu před očima a překvapivě mi v ani Etain nepila krev, to je další + takže kvalitně bych to viděl podobně jako s prvním dílem, škoda, že to nemělo i podobnou délku, řekl bych, že by to stačilo.
Slabší 4*

MichalPuchovsky
29.07.2019 3 z 5

Mierne zlepšenie oproti trojke, ale stále sa vyskytujú tie isté neduhy. Vzťahy medzi postavami pôsobia silene, akčné scény a špionážne časti fungujú. Románu veľmi prospieva prepojenie na udalosti konca epizódy III, pretože sa vďaka tomu uzatvárajú mnohé dejové linky. Na druhú stranu by "Rozkazu 66 "prospelo skrátenie a taktiež záverečný zvrat pôsobil silene.

DarthSoren
05.03.2019 3 z 5

Souhlasím s komentáři pode mnou, 89% je prostě moc. Takhle. Byla by to docela dobrá kniha nebýt toho zavádějícího názvu - tohle není tak úplně o Rozkazu 66, SPOILER ALERT ten se stává důležitým až v poslední čtvrtině, možná pětině románu. Byla by to docela dobrá kniha nebýt absolutně stupidních rozhodnutí některých hlavních postav (hlavně v závěru), nebýt opět toho vývoje vztahu Etain-Darman, který mi připomíná pouze nevydařenou fanfikci. Byla by to dobrá kniha nebýt závěru, který byl dle mého názoru až moc umělý a násilně naroubovaný na příběh, aby byl zajištěn další románový přírustek klonových komand (tedy Imperiální komando). Bez výše zmíněných neduhů bych Rozkazu 66 (kdyby se román jmenoval jinak) dal zfleku 5*, takhle dávám 3.
P.S. nedá mi nereagovat na poznámku od tomas5327: K. Travissová je bývalou členkou Royal Naval Auxilliary Service a britské TAR (The Army Reserve), což značí, že s vojenstvím, armádou a speciálnima jednotkama má hodně zkušeností.

tomas5327
11.12.2018 3 z 5

89% procent by tahle kniha prostě mít neměla. Beru to jako nevyužitou příležitost který slovní spojení rozkaz 66 ve fanoušcích nabízí. Škoda, že knihy nepíše někdo kdo z oboru vojenství, určitě by si s tématikou komand dokázal vyhrát lépe.
Plusové body za Mandaloriany, ti jsou prostě sympatičtí.
Zajímavost která asi něco hovoří o téhle sérii: přečetl jsem 4. díl a kdyby mi databáze nenapověděla že je 4. a že jsem jeden vynechal tak na to dějově nepříjdu...

Doporučuji přečíst hodnocení AuroN

AuroN
13.03.2018 3 z 5

Rozkaz 66. Dlouho očekávaná událost konečně přichází v neuvěřitelném čtvrtém pokračování série a je tak jejím pomyslným vyvrcholením (nikoli však ukončením). Nebudu chodit kolem horké kaše, kniha je to v lepším případě průměrná. Příběh přirozeně navazuje na předchozí román Pravé barvy a tak se stále točí okolo neúnavného Kala Skiraty a jeho snahy na záchranu klonů. S ním se přirozeně vrací i ostatní protagonisté a nepřekvapivě tedy i všechny klady a zápory předchozích knih. Ano, opět sledujeme přecitlivělé výlevy detailně popsaných postav, jejichž psychologický profil známě již nazpaměť. Opět sledujeme nesympatickou Etain a její pochyby o všem možném a opět sledujeme řadu nezajímavých událostí a dialogů a tedy nakonec, opět jsme svědky zajímavého - ne, přímo výborného námětu, který je však zpackaný výše zmíněnými faktory, stejně jako v předchozí knize. Kniha je zbytečně dlouhá a cesta k onomu zlomovému bodu je často nezajímavá. Tempo a zajímavé napětí nabírá příběh těsně před vypuknutím útoku na Coruscant, avšak potom se opět dějí zvěrstva. Nelze bez spoilerů přesně sdělit, co mi v ději tak vadilo a tak jen uvedu, že osudové rozhodnutí, které jistá postava v určité části děje učiní, považuji za jednu z nejstupidnějších věcí, jakých jsem byl v novém i starém kánonu svědkem. Je pravda, že román má o něco více zapamatovatelných momentů, než jeho předchůdci a budiž mu to k dobru, nicméně nemá cenu si nic nalhávat, čeká vás přesně to, co v minulém díle: trocha dobré akce, spousta plánování, špionáže a samozřejmě nejeden love story. Bum - ano, během prvních 100 stran se dočkáte hned dvou svateb, čímž tím to samozřejmě nekončí. Já se ptám proč? Rozumím, autorka chtěla zase poukázat na city klonů a tím je opět ještě více polidštit, aby se ukázalo, že to nejsou stroje jako droidi a jak je s nimi špatně zacházeno a tak dále, a tak dále... ale tohle je opravdu utrpení číst pořád dokola. Zvláštní je, že i přes všechnu tuhle bídu mě nakonec zajímalo, jak to s těmi ufňukanci nakonec dopadne. Že bych se ale po přečtení nějak zvlášť těšil na pokračování, to se říct nedá.

+ zajímavý námět
+ několik dobrých akcí
+ celkem poutavý závěr

- nevyužitý potenciál příběhu
- všechny nedostatky předchozích knih
- příliš dlouhé
- nepochopitelné jednání některých charakterů

celkové hodnocení: 65%

LiberX
06.06.2017 2 z 5

Řada zajímavých nápadu je bohužel zcela utopena v záplavě jmen a množství nijak zásadních či poutavých událostí. Škoda, zeštíhlující kůra by v tomto případě přišla víc než vhod.

Djkoma
03.01.2017 3 z 5

Z mého pohledu milovníka SW vnímám rozkaz 66 jako trochu promarněná příležitost. Kniha je na to, kolik se toho v ní stane, velice dlouhá, první polovina mě osobně vůbec nebavila a zbytečně se zdlouhavě věnovala nepříliš důležitým motivům. Celou dobu jsem se samozřejmě těšil na Order 66, který se odehraje bohužel až v úplném závěru knihy. Přesto, když pominu pocit z první poloviny knihy, přináší kniha velice zajímavý pohled z druhé strany (klonů) na celé dění v republice a vývoj slavných momentů z episody 3 z pohledu obyčejných vojáků je rozhodně zajímavý. Doporučuji v případě zájmu navštívit Levné knihy, zda kniha ještě není dostupná.

CloneFan
25.07.2016 5 z 5

Skvělá SW kniha, ve které vyvrcholí Skiratova snaha o záchranu svých mužů. Doufám, že se mi do rukou brzy dostane i pátý díl. Po přečtení všech dílů mi kloni opravdu přirostli k srdci.

davidurban1973
10.06.2016 4 z 5

Velice ctive. Pekne zakonceni serie o klonovych vojacich, tesim se na pokracovani z ery Imperia. Kvalita jednotlivych knih serie mi prijde stoupajici.

Palorizek85
05.03.2016 5 z 5

Kniha nabízí pohled na rozkaz 66 trochu z jiné strany, ze strany Klonů a to jak těch věrných císaři, tak i těch věrných jiným ideálům. Mohu jen doporučit.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

2011  84%Star Wars: Přímý kontakt
2014  86%Star Wars: Rozkaz 66
2011  83%Star Wars: Trojitá nula
2015  71%501. legie
2014  78%Star Wars: Pravé barvy

Kniha Star Wars: Rozkaz 66 je v

Právě čtených2x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce68x
Chystám se číst23x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x