Heretik 1 - Zůstatek

Heretik 1 - Zůstatek https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91367/mid_heretik-1-zustatek-vMA-91367.jpg 4 42 7

Star Wars - Nový řád Jedi série

< 15. díl >

Z popela Nové republiky – roztrhané na cáry brutální silou yuuzhanvongských jednotek – povstává nově vytvořená Galaktická aliance, odhodlaná přinést celé galaxii mír. Nejprve je však třeba jednou provždy zastavit Yuuzhan Vongy, a tak se Luke Skywalker vydává pátrat po ztracené myslící planetě Zonamě Sekot, která údajně potlačila první invazi Yuuzhan Vongů před několika desetiletími. Rozluštění fascinujících tajemství, která Zonamu Sekot obklopují, by mohlo zvrátit vývoj nemilosrdné války. Luke, jeho žena Mara, Jacen Solo a další Jediové míří na palubě Jade Shadow do Neznámých oblastí, kde by se podle legend a pověstí mohla Zonama Sekot nacházet. Avšak sotva mise začne, musejí se rozhodnout, jak se postaví vůči útoku Yuuzhan Vongů na Imperiální zůstatek, kterému hrozí naprosté zničení. Zdálo by se, že posádka Jade Shadow nemá jinou možnost než ponechat Impérium svému osudu. Naštěstí ji však netvoří obyčejní cestovatelé vesmírem, ale Jediové…... celý text

Žánr:
Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Force Heretic 1 - Remnant , 2003


více info...

Přidat komentář

Zak66
01.04.2023 5 z 5

Patnáctá kniha ze série Nový řád Jedi, Heretik I Zůstatek, je parádní kniha. Příběh pokračuje dál a pomaličku, ale jistě, se blížíme k finále. Příběh je rozdělen na tři hlavní linky, kdy mě bavily všechny tři. I když linka s Imperiálním Zůstatkem byla opravdu nejlepší. Skvěle provedená akce, zvraty, ale i politika. Opět, jak už je snad tradicí, musím vypíchnout postavy. Jak Luke, Mara, Han, Leia, Jacen, Jaina, tak i Jag, Tahiri, Pellaeon, Saba, Nom Anor atd byli prostě perfektní. Konkrétně postava Noma Anora dostala nový směr a jsem zvědavý, co tam ještě vyvede. A nakonec musím velice pochválit, jak zde navázali na jednu konkrétní trilogii z EU a vlastně to zde úplně ukončili. Ti, co četli, ví. No, letím na další díl!!!

Luigi1
02.06.2021 4 z 5

Nemohl jsem se nějak začíst oproti mnulému dílu.Půl hvězdičky dolů.


Rilian
31.10.2020 3 z 5

2,5 - Nemohu říci, že tento díl je špatný, ale většina dějových linek mě spíše nudila. Chápu jejich význam v celém příběhu, ale nečetly se mi dobře. Na druhou stranu linka se Zůstatkem je perfektní. Jednu hvězdičku bych klidně přidal za Pelleaona a jeho "Impérium vždy vrací úder!" Kniha určitě stojí za přetení už jenom za její skvělé vyzdvižení charakterů Pelleaona a Anora.

KubaHanzelin
14.03.2019 4 z 5

Slabší 4 hvězdy, prvních 200 stran jsem sloupnul dost rychle, zbytek už byl tužší, Nom Anorovu linku bych uplně vypustil, pro knihu je podstatná asi jako diplomacie pro Hana Sola, dost mě ze začátku zarazilo, že tato trilogie není dělená v knihách na kapitoly, ale na poměrně dlouhé části, to je něco pro člověka, který nerad odkládá knihu než dočte kapitolu :D Ale Imperium jsem si opravdu užil a i to politikaření a zvláštní Tahiriny "sny".. uvidím co přinesou další dva díly, doufám, že zjistím kdo je ten tajný dobrodinec z Galantosu..

DarthSoren
26.04.2018 5 z 5

Výborné, dovolím si říct, že hlavně díky Impériálnímu zůstatku. Nicméně, líbili se mi všechny příběhové linie, jako ta Imperiální, také linie manželů Solovych na Galantosu a dokonce i ta Anorova (i když byla o něco slabší). Velice hezké byly i odkazy, které mi vyvolali úsměv na tváři ("Imperium vždycky vrátí úder...") a rovněž posuny a vývoj osobností a vztahů jednotlivých postav (Saba, Jaina, Jagged, Jacen a Danni, atd atd).

Palorizek85
23.07.2017 5 z 5

Tak konečně došlo ina impy...bylo na čase, aby se zapojili.

Thrawn89
17.07.2016 4 z 5

Hvězda dolů za příběhovou linii Noma Anora. Podzemní nory Zahanbených mě moc neuchvátily. Naopak události v Imperiálním zůstatku jsem přímo hltal...

Autoři knihy

Sean Williams
australská, 1967
Shane Dix
velšská, 1960

Kniha Heretik 1 - Zůstatek je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst22x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x