Únik

Únik https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45360/star-trek-voyager-unik-45360.jpg 4 16 2

Star Trek - Voyager série

< 2. díl >

Hvězdná loď Voyager kapitánky Kathryn Janeway trpí nedostatkem paliva a tak je nucena navštívit vrakoviště na dávno neobydlené planetě Alcawel. Bohužel se ukáže, že některé z odstavených lodí nejsou vraky, ale odstavené časoplány. Tři členové výsadku nedobrovolně odcestují o tři sta tisíc let proti proudu času a beznadějně uvíznou v síti byrokracie, která střeží celé mezičasové cestování. Kapitán musí vynaložit obrovské úsilí a dokonce zajmout Strážce - zaměstnance Kontroly, aby se jí podařilo svou posádku zachránit.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Escape , 1995


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
22.04.2022 4 z 5

Navzdory hodnocení si myslím, že příběh měl být chytřejší a zamotanější. Vize rigidní byrokratické civilizace rutinně cestující časem má totiž slušný potenciál. Mohla posloužit jako studie stagnující společnosti, kritika odlidštěné úřední mašinérie, nebo jako kulisa napínavé detektivky plné překvapivých zvratů. To že z něho autoři vymámili jen pohříchu nevzrušivé pátrání, je docela škoda. Opravdu výborných je jen posledních pětadvacet stran.

Phoenix16.cz
18.04.2014 4 z 5

Tento příběh je z těch lepších, kdy autor má promyšlenou dějovou linku (a ne jednu), která postupně čtenáři odhaluje další a další informace. Příběh se dělí na tři hlavní linie. V první jsou B'lanna, Neelix a Kim vrženi proti své vůli do vzdálené minulosti a vystaveni smrtelnému nebezpečí, v druhé se je Janewayová snaží dostat zpátky (nejméně zajímavá, přesto nezbytná), a třetí nám přibližuje svět "cestovatelů časem" a jejich pravidel. Výsledek nepůsobí nijak zmateně, každá linie se plynule posouvá vpřed, až se na konci všechny spojí a vyústí v rozuzlení.


Štítky knihy

Star Trek

Autoři knihy

Dean Wesley Smith
americká, 1950
Kristine Kathryn Rusch
americká, 1960

Kniha Únik je v

Přečtených28x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x