Ochránce

Ochránce https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45362/star-trek-voyager-ochrance-45362.jpg 4 17 2

Star Trek - Voyager série

< 1. díl >

Nová hvězdná loď Federace Voyager dostává za úkol vystopovat loď makistů - radikálních kolonistů, kteří nesouhlasí s podmínkami, za kterých byl uzavřen mír mezi Federací a Cardassií. Obě lodi jsou však nečekaně cizí technologií přeneseny na opačnou stranu Galaxie, na místo vzdálené desítky let od všeho, čemu říkají domov. Krátce po příletu unese tajemná bytost jménem Ochránce dva členy posádky a zavleče je neznámo kam. Kapitán Kathryn Janeway je postavena před řadu obtížných rozhodnutí, musí zachránit své kolegy, bojovat s rasou, která si říká Kazon-Oglové, a rozřešit záhadu, která halí Ochránce. Tím však úžasná cesta Voyageru domů pouze začíná...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Caretaker , 1995


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
07.04.2022 5 z 5

Proč bych zbytečně rýpal. Úvodní dvojepizoda Voyageru je velice povedená, takže o příběh jsem strach neměl. Autorky k němu dodaly i něco navíc, čímž prohloubily charakter starých známých postav a připomněly nešťastné oběti katastrofálního přenosu do Delta kvadrantu. Nejvíce prostoru dostal Tom Paris, ale ocenil jsem i vynalézavý pohled na PZH.

Phoenix16.cz
07.01.2013 4 z 5

Kniha působí jako řemeslně napsaný/popsaný úvod do seriálu Voyager, který znalce seriálu ničím neobohatí. Spíš slouží jako připomenutí detailů, jak se posádka Janewayové dala dohromady, jak se spojili s Makisty a dostali do nového kvadrantu. Ze závěru knihy je velice dobře patrné, že to zajímavější má teprve přijít.


Štítky knihy

Star Trek

Autorovy knížky

L. A. Graf
americká
2003  79%Ochránce

Kniha Ochránce je v

Přečtených35x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit8x