Příběhy od kapitánova stolu

Příběhy od kapitánova stolu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397060/bmid_star-trek-pribehy-od-kapitanova-sto-6FT-397060.jpg 4 13 4

Star Trek série

Od dobrodružství první lodi Enterprise po galatické výlety Inženýrských sborů. Od skvělého románu Hadi v rozvalinách až po Novou hranici Petera Davida. Od skoku do minulosti za posádkou Stargazeru až po nový příběh Titanu. Od hrdinských výprav říšského křižníku Gorkon až za finále Deep Space Nine a Voyageru. Devět příběhů o devíti kapitánech od deseti skvělých autorů knižního Star Treku. Jonathan Archer a Enterprise NX-01 – Louisa Swann Chakotay a Voyager – Christie Golden David Gold a U.S.S. Da Vinci – John J. Ordover Kira Nerys a Deep Space Nine – Heather Jarman Klag, syn M’Raqův, a jeho Gorkon – Keith R.A. DeCandido Jean-Luc Picard a U.S.S. Stargazer – Michael Jan Friedman William T. Riker a Titan – Michael A. Martin a Andy Mangels Elizabeth Shelbyová a U.S.S. Trident – Peter David Demora Sulu a Enterprise-B – David R. George III Zavítejte s námi do baru, který je tak trochu mimo prostor, a tak trochu mimo čas. Do baru, kde je vítán každý ušlechtilý kapitán. Do baru, kde se platí dobrými příběhy...... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Star Trek: Tales from the Captain's Table , 2005


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
19.11.2022 4 z 5

Koncept kouzelného baru stojícího mimo čas a prostor se do Star Treku moc nehodí, ale budiž. Sbírka začíná druhou nejslabší povídkou, takže mi trochu trvalo než jsem se do ní začetl. Vyplatilo se to, protože se mezi těmi devíti kusy našly skutečné skvosty. Procítěné vyprávění Demory Sulu mi postavu příblížilo víc než celý román Hadi v rozvalinách, a poučný příběh Davida Golda přidal k mému hodnocení čtvrtou hvězdičku. Za trapně přestřelenou báchorku Johnathana Archera by se mi měla autorka omluvit.

Pallando
25.06.2020 3 z 5

Dobře se to četlo, i když některé povídky mi přišly slabší (hlavně ty humoristické, připadaly mi takové lehce násilně veselé). Celkově se mi ale sbírka líbila a bylo zajímavé dozvědět se něco nového o postavách, které znám ze seriálu nebo filmů.


Phoenix16.cz
27.05.2019 4 z 5

Poměrně slušná sbírka příběhů napříč ST světem. Je tu představená směs dobře známých seriálových postav a přidávají se i ti méně známí. Kvalita povídek není úplně vyvážená, každá je pojatá jinak, napsaná samozřejmě jiným autorem. Žádná vyloženě nevyčnívá ani nepropadá. Prostě celkem dobré Star Trek povídky.

b2z
19.04.2019 5 z 5

Povídková kniha má blíž k pojetí seriálového Star treku. Je to odlehčené a příjemné čtení, které čerpá z toho nejlepšího, co ST nabízí.