Stanice u Moře dešťů

Stanice u Moře dešťů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154159/bmid_stanice-u-more-destu-154159.jpg 3 31 5

Výbor sci-fi povídek sovětských autorů: Stanice u Moře dešťů – Michail Michejev Teorie pravděpodobnosti – Michail Puchov Rovnováha – Andrej Balabucha Dědictví – Hodžiakbar Šajchov Tobor první – Vladimir Michanovskij Zakázaná zóna – Jevgenij Guljakovskij

Přidat komentář

ludek.n
10.08.2018 3 z 5

Dvojče jiné podobné sbírky, vydané u stejného nakladatele pod názvem Maják na útesu Delfínů, se tentokráte zabývá právě tím, co ona výše jmenovaná sbírka opomíjela, tedy rozvojem vědy a techniky. Povídky v této sbírce jsou svým rozsahem delší a propracovanější, přičemž skvělá Guljakovského Zakázaná zóna už nejspíš splňuje i premisy novely. Přestože vysloveně akčních scén se v nich člověk moc nedočká, jistý stupeň napětí z odkládaného odhalení jim rozhodně nelze upřít. Hlavními tématy jsou pak především roboti (Stanice u Moře dešťů, Teorie pravděpodobnosti, Tobor první), ekologie a životní prostředí (Rovnováha), medicína a prodlužování života (Dědictví) nebo poznávání záhad vesmíru (Zakázaná zóna).

mira.k
21.08.2016 5 z 5

Jedna z nejlepších sbírek povídek sovětských autorů své doby.


Yarwen
24.10.2015 2 z 5

Soubor spíše podprůměrných povídek sovětských autorů. Zatímco některé jsou vyloženě špatné, na druhé straně lze vyzdvihnout Zakázanou Zónu, jenž svou kvalitou předčí ostatní. Více přímo v komentářích k jednotlivým povídkám.

JOM
10.12.2014 2 z 5

Spíš slabší kompilace sci-fi povídek. Žádné propojení, sjednocující téma. Spoiler": ve své době jsem relativně hltal "Tobora prvního" a měl jsem upřímnou radost, že si přes odpočinul. Dnes už se jen pobaveně usmívám.

tenax
13.08.2013 3 z 5

Soubor zřejmě náhodně vybraných povídek sovětských autorů. Žádná se nevymyká běžnému standardu a stylu sovětské školy sci-fi. Jednou přečíst stačilo. Dobré Rotreklovy ilustrace odpovídají možnostem tisku na novinový papír.