Smrtihlav

Smrtihlav https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13279/bmid_smrtihlav-cKc-13279.jpg 4 53 9

SS Wotan série

< 2. díl >

Válečné lítice série

6. díl

Cyklus Válečné lítice Další část cyklu Válečné lítice zachycuje účast příslušníků úderného praporu SS Wotan na realizaci plánu Barbarossa ve druhé polovině roku 1941. Po neúspěšném pokusu o invazi do Anglie, kdy úderný prapor ztratil téměř polovinu mužstva, se němečtí vojáci vracejí do kasáren v okupované Belgii. Po tvrdém výcviku čerstvých odvedenců a seznámení s novými tanky je čeká cesta přes Německo na východ. V ranních hodinách 22. června roku 1941 se zúčastní přepadení Sovětského svazu. Po překročení řeky Bug mají za úkol chránit dvě pancéřové divize a zahájit útok na Brest-Litevsk. Po dobytí Kyjeva a Sevastopolu se chystá útok na Rostov, kde Němci narazí na tuhý odpor ruské armády. Nejsou připraveni na kruté přírodní podmínky a ocitají se na konci sil. Hitler ale nechce připustit nutnost ústupu z dobytých pozic.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Death's Head , 1974


více info...

Přidat komentář

konicekbily
01.07.2023 4 z 5

Mylně jsem se domníval, že budu číst faktografii o druhé světové válce. Nikoliv. Je to válečný román o obyčejných vojácích v týlu a především na frontách druhé světové války. Něco odpovídá realitě, ale většinou je to autorova fikce. A dobrá!

vvikingg
27.05.2023 4 z 5

Další osudy pluku Wotan , pár stran věnováno operaci Seelöwe - Lvoun vylodění wermachtu ve Velké Britanii, která se nikdy neuskutečnila, takže Kessler si celou akci Wotanu vymyslel, zbytek knihy operace Barbarossa vpád do SSSR, průměrný Kessler , napsal lepší knihy


Angel24
08.05.2023 3 z 5

Příběh je od druhé půlky knihy dost zrychlený.
Např. jednou Wotan působí u Brestské pevnosti a takřka ihned jsou v dalekém Rostově. Proto je trochu složité se rychle dostat do děje, ale jinak je příběh dobře napsaný a ukazuje hrůzy východní fronty druhé světové války.

Eicherik
19.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Úderný prapor SS Wotan v druhém dílu. Neúspěšný pokus o invazi do Anglie, útok na pevnost Brest-Litevsk, operace Barbarossa a nakonec zběsilý ústup před Rudou armádou. Kniha je opět velmi čtivá. Jen tempo je až moc svižné, nebránil bych se podrobnostem a většímu rozsahu.
Citace: Sup se ohlédl na hořící tábor a stíny z plamenů vykreslily na jeho vyčerpaném obličeji smrtihlava. Ale v očích se mu stále zračila nezlomná vůle. "My se vrátíme," řekl pomalu, hledě na ztrápené tváře hrstky mužů, jež zbyla z jeho praporu.

Bastien581
23.11.2020 5 z 5

skvělý příběh z války, dobře napsané, čte se to rychle, na konci vás bude mrzet, že už to skončilo.

čef
04.06.2018 5 z 5

Válečný příběh z 2. světové války, který se mohl stát. Děj ubíhá pěkným tempem, od jedné akce k druhé, bez zbytečných ideologických otázek a psychologického dumání. Dějiny píší většinou vítězové, ale zde to neplatí.

kratochwilova
20.01.2016 4 z 5

Četla jsem v nouzi, neměla jsem nic jiného po ruce. Ale díky tomu jsem pochopila, proč tohoto autora čte rád můj otec. Dramatické, napínavé, čtivé a dost sexistické....

Laki_Laki
27.04.2015 4 z 5

Tento díl ukazuje že ne vše v Kesslerových knihách je pravda viz. komentář Donatello, ale přesto patří mezi velmi povedené.

Donatello
02.01.2013 4 z 5

Tento díl je dobrá fantazie- nikdy nedošlo k vylodění v Angliii, nejdřív se musela vyhrát letecká bitva, což se naštěstí nepovedlo, ale obdivuji autorovu fantazii :)