Spoutaná divočinou

Spoutaná divočinou https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450465/bmid_spoutana-divocinou-ABo-450465.jpg 4 15 8

Historický, mírně mysteriózní, příběh o nenaplněné lásce a hledání lidského štěstí a tajemství, které drží muže a ženu pospolu po celý život. Lavinia MacKayová přemluví otce, aby ji vzal do ústí řeky Kolumbie, kde má být vybudována obchodní pevnost Astoria. Když v New Yorku nastoupí na palubu fregaty, považuje cestu za vzrušující dobrodružství. Netuší, že domů se už nikdy nevrátí. Do jejího života zanedlouho vstoupí domorodý muž a ona se do něj bezhlavě zamiluje; na opětování jeho lásky však čeká marně. Až jako zralá žena pozná, že musela projít tisíce mil, aby přijala svůj osud, že musela trpět, aby zjistila, co je skutečné štěstí, že musela hodně přemýšlet, aby se dokázala radovat z toho, co jí zůstalo a že se musela nesprávně zamilovat, aby pochopila, co je opravdová láska. Historický román SPOUTANÁ DIVOČINOU se odehrává v první třetině 19. století v Severní Americe, kdy lidské osudy značně poznamenala druhá válka za nezávislost mezi USA a Británií i vzájemné soupeření kožešinových společností.... celý text

Přidat komentář

orinka3
05.11.2023 1 z 5

Ach ne....to je snad omylem zařazeno v oddělení pro dospělé čtenáře. I když v oddělení pro mládež bych to nerada viděla, protože nezkušená čtenářka to může brát i vážně a nepozná, že je to děsný blábol. Pořád to samé dokolečka, ona v rozpuku ženství, on nepolapitelný tajemný Indián, co se jmenuje málem jako sci fi Klingon a zlomí jí srdce, toto všecko pluje v přeslazené omáčce, která se po pár kapitolách přejí. Nedočteno, odloženo. Totálně neuvěřitelné, cucané z prstu. Jednu hvězdičku nechávám z milosti, tohle se může hodit do špitálu, když se jedna (jeden už vůbec nepřipadá v úvahu) probírá z narkozy a ještě jí to moc nemyslí.

Ira13
20.05.2021 2 z 5

Chvílemi čtivé, pak zas ne. Trochu Indiánského tajemna a poznani. Čekala jsem, že se to trochu víc vyřeší s dcerou. Konec potěšil


Dandy1
23.04.2021 1 z 5

Začátek slibný, ale pak styl upadá. Dočetla jsem s pocitem promarněného času.

Lothlorien
02.05.2020 5 z 5

Krásné, čtivé a zajímavé. Oceňuji, že některé postavy jsou založeny na skutečných lidech a jejich osudech.

ellis3
14.03.2020 5 z 5

Příběh z ne tak dávné historie inspirovaný skutečnými postavami. Krutý, dechberoucí, dojemný i nádherný. Román, ve kterém najdete hlubokou lidskost, čistou lásku. Ale bohužel i nesmyslnou nenasytnost a k tomu nenávist. Za mě knihu určitě doporučuji, stojí za přečtení.

lusila
14.10.2018 5 z 5

Úžasné dobrodružstvo! Viem si to živo predstaviť ako skvelý historicko- dobrodružný film.

Enrique
08.05.2018 5 z 5

Milá modranka, možno bolo treba čítať medzi riadkami, nie plávať po povrchu. Akiste by ste dostali viac ;-)

modranka
11.05.2017 1 z 5

Tak neviem, som sklamaná. Roman by som zaradila medzi dobrodružné príbehy, nie romantické. Dej je zasadený do osídľovanie Ameriky a v podstate sa točí okolo vzťahu k indiánskemu HERMAFRODITOVI. Viac nie je čo dodať, treba si knihu prečítať.

Kniha Spoutaná divočinou je v

Přečtených16x
Doporučených2x
Knihotéce50x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x