Zrod vlčieho impéria

Zrod vlčieho impéria https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440021/bmid_spolocenstvo-ii-zrod-vlcieho-imperi-lAA-440021.jpg 4 10 3

Spoločenstvo série

< 2. díl >

Raine Zaire už viac nie je obyčajným mladým dievčaťom. Naučila sa, aké nástrahy na ňu čakajú a nesie si už na tele i na duši mnohé jazvy. Stala sa ženou, alfou vlčej svorky, vyvolenou alba lupus a manželkou. Na svojich pleciach nesie obrovské bremeno – musí zjednotiť všetky vlčie svorky a postaviť sa na odpor ich odvekým nepriateľom - Venatorom. Počas svojej dobrodružnej cesty získa mnoho spojencov a zistí, že svet vôkol nej vôbec nie je taký, aký sa na prvý pohľad zdá. Bude to však stačiť na to, aby zachránila všetkých Vlkov? Budú ona a jej svorka schopní zastaviť zlo? Alebo ich všetkých na konci dlhej cesty čaká len smrť? Pokračovanie úspešného slovenského fantasy románu je opäť plné napätia, ťažkých rozhodnutí a nečakaných zvratov.... celý text

Přidat komentář

cteni_nad_zlato
30.03.2021 5 z 5

Pokračování této série se mi líbilo ještě o něco více než předchozí díl. Rozjezd celé knihy byl rychlejší, lépe se mi podařilo zapadnout do děje a taky jsem nebyla tolik zmatená z nových informací jako na začátku prvního dílu. I po dějové stránce se mi to líbilo více. Nečekala bych, kolik se toho dá ještě vymyslet, co všechno se může udát a změnit. Přibylo tam docela hodně nových postav a občas jsem musela chvíli uvažovat nad tím, kdo je kdo, ale celkový dojem z knihy mi to určitě nepokazilo. Postavy, které jsem už znala byly pořád stejně skvělé. A konec...ten byl prostě úžasný. Za mě je tahle kniha o něco lepší než předchozí a už se těším na další.

Al3x4nd3r
03.03.2021 5 z 5

(SPOILER) Kniha I – Spoločonstvo: Zrod vlčie bojovníčky
Prvně co jsem otevřel první knihu, byl jsem mírně zmatený, co se děje. Přišlo mi, jakoby kdybych velký kus knihy někde ztratil, ale přibývajícími stránkami jsem se začal více chytat a příběh mně začal mírně připomínat jednu dystopickou knižní sérii. Řeč je tu o Divergenci, ze které si autorka zřejmě brala velkou inspiraci. Abych své tvrzení zdůvodnil: Příběh se odehrává ve světe, kde jsou tři kmeny lidí, kteří se mohou přeměnit na zvířata. Jedná se o myši, havrany a vlky. Každý z nich má velice specifickou charakteristiku. Myši si vystačí s málem, zároveň rádi pomáhají ostatním. Odevzdanost. Havrani dohlížejí na tzv. společenstvo, neměl jsem s nimi moc velkou možnost se seznámit, ale je bych přirovnal k sečtělosti. Pak tu jsou samozřejmě vlci. Všichni jistě známe, jací vlci jsou. Zde byli vyobrazeni jako někdo, kdo se ničeho nebojí. Vlci proto putují do…. Neohroženosti!

Dobrá, možná jsem se nechal trošku unést. Na začátku mě to dost štvalo, abych řekl pravdu. Časem jsem to ale vypustil z hlavy a díky tomu jsem si mohl naplno užít tenhle bezva příběh. Bavilo mě číst si o (ne)všedním životě hlavní hrdinky, které se změnil život díky tomu, že přestoupila od myší k vlkům a stala se výjimečnou vlčicí. Nebojte, celá knížka opravdu není jen o jejím (ne)všedním životu ???? Zlom ale přijde zhruba až v půlce, kdy už máte alespoň trochu ponětí, jak svět funguje.

Snad poprvé se mi naskytla možnost seznámit se s „lidskou“ hrdinkou, která pořád nebrečí nebo zvládne úplně všechno sama. Tohle moc oceňuji! Pomocnou ruku ji vždy nabídla její svorka (já ten český název fakt nepoužiju!), přítel a nebo další vedlejší postavy(spoiler.. všechny vedlejší postavy jsou úžasné). Jejich nepřátelé jsou Venátoři, jinak zvaní lovci. Prostě banda můžu na steroidech co loví vlky. Ich-forma tomu všemu dodávala svěží nádech, zamilujete si číst Raine (skloňování…) myšlenky a pocity. Zároveň bych moc rád vytkl, jak fungovala „vlčia svorka“ (pokud to mám špatně napsané, nezabíjte mě!). Zachovala se zde hierarchie, která funguje i ve skutečnosti. To se mi moc líbilo ♥ Akorát mám otázku. Když se přemění na ty zvířata, co se stane s oblečením? ????

Já osobně k příběhu nemám co dodat ???? Od nějaké padesáté strany jsem měl problém knihu odložit. Neuvěřitelně mě to vtáhlo a nechtělo pustit ven. Nedivím se, já totiž miluji vlky. Čtení příběhu, kde hlavní hrdinka je člověk, co se může přeměnit na vlka.. To jsem už delší dobu potřeboval. Několikrát jsem si šel zkontrolovat, jestli je autorce opravdu 22 let :D Nevěřil jsem tomu a doteď nevěřím. Tenhle příběh měl všechno, co já potřebuji k dobrému příběhu.
Úžasný svět s minulostí, „lidská“ hlavní hrdinka a mnoho skvělých vedlejších postav.



“Na utrpenie druhých sa ľahko zabúda.”
― Laura Ensi, Spoločonstvo II. – Zrod vlčieho impéria


Kniha II – Spoločonstvo: Zrod vlčího impéria
Po konci prvního dílu jsem musel ihned začít druhý díl. Ten už je více zaměřený na to, co se stalo v minulosti a má to dopad na přítomnost. Ani náboženská stránka zde nejde moc stranou. Objeví se zde spousty jmen nejen z antických mýtů, ale i severských. Co je lepšího, než antičtí bohové a vlci?

Pokračujeme ve stopách hlavní hrdinky Raine, která se snaží splnit svůj osud společně s přáteli a se svorkami z ostatních koutů světa.

(!SPOILER! Ruská svorka byla stejně nejlepší ????)

Podaří se jí to ? Naplní svůj osud?

Nerad bych se zde opakoval, jelikož i druhý díl série je naprosto úžasný! Asi nechcete znovu číst, co jsem napsal o pár řádků výše, proto názor na druhý díl bude poněkud kratší. Já žádné výtky k druhé knize nemám, čtení jsem si moc užil a vůbec bych se nezlobil, kdyby byl i třetí díl ????


Čtivost, humor, vlci a přátelství jsou zaručeni!


danuska9402
16.06.2020 5 z 5

Musím říct, že tenhle díl se mi líbil snad ještě víc než první, i když jsem nevěřila, že je to vůbec možné.

Na počátku této knihy má Raine spoustu otázek, na které chce znát odpovědi. Myslí, že je najde ve Francii a tak se chce vypravit na výlet do Evropy. Těsně před odletem ji ale zastaví vize - zoufalá žádost o pomoc od jiné vlčí smečky, kterou zajali Venatorové - odvěcí nepřátelé Vlků. A to je jen začátek příběhu - celé Společenství totiž čeká velká bitva, která o všem rozhodne - buď Vlci a nebo Venatorové.

V tomto díle se nám dostane všeho, po čem jsme na konci toho prvního toužili - dozvíme se více informací o celém společenství Vlků, o tom, jak to vlastně doopravdy bylo v jejich historii, kolik jiných Vlčích smeček se skrývá po světě...Dostaneme královské smečky, jejichž ženy se neumí proměňovat, dostaneme také cestu do říše mrtvých i do říše bohů, kam musí jít Raine vyjednávat podmínky poslední bitvy spolu se svou novou kamarádkou. (O které ale nechci nic prozrazovat, ona je jedna z nejlepších článků celého soukolí příběhu a dost se s ní ztotožňuji.)

Přijdou si tu na své milovníci severské mytologie - Raine totiž získá nové pomocnice v podobě dvou havranic, a to není ani zdaleka všechno.

Musím říct, že autorka do příběhu krásně zakomponovala veškerá náboženství a představy lidí o smrti, nebi a peklu. Taky nám dala mnohem víc prostoru pro to oblíbit si nejen všechny hlavní, ale také vedlejší postavy, kterých v tomto díle přibyde opravdu požehnaně. (Musím podotknout, že ke konci jsem se v nich začala trochu ztrácet.) Raine a její smečka mi přirostli k srdci jako rodina a vůbec se mi s nimi nechtělo loučit. Také musím říct, že všichni oproti předchozímu dílu dospěli.

Dočkáme se nespočtu různých dějových zvratů, skvělých scén ukazujících soudržnost smečky a toho, jak jednomu na druhém záleží. Chci také pochválit to, že oproti předchozímu dílu už nedochází k tomu, že bych byla zmatená z časového kontinua jednotlivých scén - tentokrát na sebe vše navazuje naprosto plynule. A ani jsem nezaznamenala žádné překlepy.

Moc se mi líbilo, že autorka děj postavila tak, že se Raine vydávala na různé výpravy pokaždé s někým jiným ze smečky a díky tomu mezi sebou všichni členové prohlubovali svoje pouto.
A pokud jsou mezi vámi fanoušci Itálie, dostane se vám i trochu toho cestovatelského prožitku.

I když děj skončil vesměs uzavřeně, přesto doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

Štítky knihy

vlci

Autorovy další knížky

Laura Ensi
slovenská
2018  84%Zrod vlčej bojovníčky
2020  86%Zrod vlčieho impéria
2023  95%Tajomstvo havraních krídel