Soudný den

Soudný den https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45791/soudny-den-45791.jpg 3 5 2

Stejnou měrou jako se celosvětových katastrof bojíme, nás úvahy o nich podivným způsobem fascinují. Proto se stále natáčí množství katastrofických filmů, které se - stejně jako podobné romány - těší neutuchajícímu zájmu a veliké oblibě. Jen málokdo se ale rozhodne napsat místo děsivého thrilleru knihu populárně naučnou a ještě k tomu nás přesvědčit, že ani ta nemusí být nudná, nesrozumitelná a suchopárná. Naopak. Soudný den Joela Levyho si s beletristickými díly nijak nezadá...... celý text

Romány Literatura naučná
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Doomsday book , 2005


více info...

Přidat komentář

čef
20.11.2015 4 z 5

Alarmistický soupis skoro všech hrozeb pro lidstvo, které lze vymyslet, v médiích a sci-fi literatuře najít(snad až na zelené mužíky) a lidi postrašit. Horší o to, že se snaží tato rizika objektivizovat a kvantifikovat, jakoby to vůbec bylo možné. Podle mne ke komplexnímu pohledu chybí mnoho(je-li vůbec možný), ale nakonec je dobré, že se o těchto věcech píše neboť to je doufám začátek pro možná řešení. Deprimující čtení pro otrlé, na které doporučuji pro klid duše rychle zapomenout, pokud ovšem nejste někdo, kdo může s něčím něco významného(tím nemyslím úžasné rady autora) opravdu udělat.

Jack Bauer
14.11.2011 4 z 5

Řada různých katastrofických scénářů co by se stalo kdyby... Většina v blízké budoucnosti dosti reálných. Strašák, který se hezky čte, kdyby jen pro pobavení, když ne pro důvěryhodnost. Na základě faktů předložených v této knize nás čeká budoucnost plná konfliktů a katastrofických scénářů, které se už z části dějí a neměli bychom je brát na lehkou váhu. Nebýt těch blbých rad na konci v kapitole „ co můžete udělat " typu nejezděte na dovolenou do zahraničí, vůbec nelétejte letadly apod., tak bych dal plný počet.