Som mama

Som mama https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260131/bmid_som-mama-HzD-260131.jpg 4 152 51

Som mama série

1. díl >

Úspešná slovenská herečka, moderátorka a kreatívna autorka vtipných prúžkovaných tričiek Kristína Farkašová je šťastnou mamou dvojičiek Ely a Matildy. O svojich skúsenostiach a zážitkoch s tehotenstvom a materstvom začala písať vtipný blog a ten oslovil množstvo mamičiek. Pre všetkých, ktorým je jej humor blízky a téma sa im zdá viac než príťažlivá, vydáva knihu, v ktorej sa hrdo hlási k tomu, čo jej robí najväčšiu radosť: Som mama! Ilustroval Boris Farkaš.... celý text

Přidat komentář

Amneris
14.05.2023 3 z 5

Po knížce jsem sáhla, abych se ujistila, že všechny matky na mateřské jsou na tom stejně. A tato matka je na tom dvojnásobně hůř (myšleno v dobrém). Některé situace mi přišly, jako by se staly u nás doma a u některých jsem si říkala, že si je autorka vycucala z prstu, aby měla o čem psát. Je to taková oddychovka na víkend :-)

wiix
02.01.2023 3 z 5

Mám tu nejaké knižné resty z roka minulého. Bola som v knižnici..to znie ako HermionaNo kvôli úplne inej knihe (Zbohom, smútok mám rozčítaný a je to pecka!) a táto na mňa zakývala z police a keďže som fakt že mama, išla som do toho. Bolo to presne také, ako je napísané v úvode:humorné a s nadsázkou, miestami silené, ale je to asi vec vkusu. Oddychovka, vyslovene pre prepnuté matky


madem
03.11.2022 4 z 5

Knížka má lepší chvíle a slabší chvíle. Horší to je, když jsou děti nemocné, lepší, když je hlídání nebo jedou popeláři. Popeláři zachrání každou situaci. Nejedou náhodou?

helča5
03.06.2022 5 z 5

skvělé,zábavné,poučné,veselé

Noisette73
22.02.2022 2 z 5

Vtipné mi to nepřišlo, bylo to táhlé a nebavila mě.

Karoley
04.01.2022 5 z 5

Jako máma ročních dvojčat jsem se v knize na mnoha místech poznala :)) Velice vtipná, pozitivní kniha! Řadím mezi oblíbené a určitě si ji jestě párkrát přečtu!

florentinas
12.08.2021 3 z 5

super čtení hlavně pro matky :D

Starmoon
22.06.2021 3 z 5

„Rodina, ktorá je štruktúrovaná, ritualizovaná a trávi spolu veľa času. To je pre mňa ideál, no zároveň viem, že to nie je moja cesta. Moja potreba ticha, samoty a aj sebarealizácie mimo rodiny je v kontraste s týmto typom ideálu. Žijem teda v istom napätí a prešla som si aj osobným pocitom zlyhania. Napriek tomu, že ja to žiť nezvládam, nemám potrebu očierniť samotný ideál“ (Andrea Mikolášiková v rozhovore s Lenkou Chlebanovou a Zuzanou Hanusovou pre Postoj).

Takto nejako to v súvislosti s materstvom cítim i ja – a myslím si, že aj ženy, ktoré majú iné hodnoty a postoje, veľmi dobre poznajú ten kontrast medzi ideálom a realitou, nech už je ich ideálom čokoľvek.

Kristína Farkašová (toho času Tormová) sa s týmto kontrastom vyrovnala pomocou humoru a písania – nuž a toto je výsledok. Kniha je celkom „čtivá“, z môjho pohľadu aj vtipná, odľahčená. Oceňujem tiež, že na rozdiel od zahraničných „kolegýň“, ktoré sa tiež rozhodli spraviť spisovateľskú kariéru opisovaním svojich trampôt s materstvom (napr. Jill Smoklerová) má Farkašová väčší nadhľad a je jednoznačne vtipnejšia.

Žiadna veľká literatúra, ale v čase šestonedelia či materskej/rodičovskej dovolenky, keď máte pocit, že nikto iný ako iná nedokonalá mama vás nepochopí, kniha dobre padne.

PS: Pred materstvom nečítať. Mohlo by to odradiť od túžby mať deti. Preto vlastne tie tri hviezdičky – niekedy autorka až príliš dramatizuje.
PS1: Super dizajn, nápady, detaily...

kikoooša
28.04.2021 2 z 5

nenadchne, neurazí...autorka se snažila být vtipná, ale za mě nešlo o pozitivu, jakou se v knize ohání, ale o to "být vtipná", i když to vtipné není....ale lepší kniha než od Landsmana...

claudiavas89
09.02.2021 4 z 5

Kniha potěšila, ale dufala jsem ze tam bude vic o kojení dvojčat

Kerberos
08.01.2021 3 z 5

Samozřejmě to není krásná literatura,ale nasmála jsem se.Děti mám sice velké,ale zrovna teď mám vnuka v kojeneckém věku a soucítím s dcerou.

Pasadenka
31.12.2020 4 z 5

Po seriálu byla pro mě knížka povinností. A tak, jak mě seriál ke konci nudil, začala mě nudit i knížka. To však nic nemění na mém 4 hvězdičkovém hodnocení. I když mi Kika a její pohled na rodičovství v dnešní době a jeho sarkastická a zároveň vtipná reflexe ne zcela sedla, pobavilo! A jelikož cílem bylo přesně to a rozsah nebyl nikterak dlouhý, tak za mě je to jednoznačně za 4! :P

majuska88
26.02.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila i když se některé části opakovali. U knihy jsem se zasmála a viděla sama sebe v těhotenství a po porodu.

Maryonetta
25.08.2019 odpad!

Já děti mám, ale u téhle knihy jsem se teda nebavila. Snaha být vtipná za každou cenu a neustálé pokusy o sebeironii (ne zrovna zdařilé) z knihy činí plytké dílo, které pobaví snad jen toho, kdo má jád jednoduchý humor na úrovni základní školy. Milovníky hlubšího a inteligentního humoru rozhodně neuspokojí.

beruzzka
14.06.2019 3 z 5

Kdyz mate dite, rozhodne se u tehle knihy pobavite :-)

roso.mak
26.02.2019 3 z 5

Ale jo, není to špatná kniha, jen by nemusela pořád své čtenáře ujišťovat, jak ty dvě dvě koblihy zbožňuje a jak je život s nima skvělý. Naprosto obdivuji vůli přežít u matek dvojčat, ale člověk z toho chytá spíš deprese typu nezvládám a nemiluji své děti.

stupidiack
23.02.2019 odpad!

Naprosto nudná kniha, od které jsem čekala daleko víc. Strašně vynucený humor (nebo něco, co autorka za humor považuje) mi vtipný nepřišel ani náhodou a na slovo "kobliha" jsem byla alergická už po pár stránkách.

ses3
25.12.2018 3 z 5

Kniha se mi celkově líbila, ale přišlo mi, že ke konci ztrácela čtivost i vtip.

Liana
07.12.2018 1 z 5

Za mňa veľké sklamanie. Prázdna kniha. Čakala som od nej zábavné príhody matky s dvomi malými deťmi na materskej, určite je zážitkov kopa, avšak autorka akosi píše stále dokola len o tom ako je unavená a ako má vykojený mozog. A tak stále dokola. Snažila sa byť vtipná avšak to ako neustále poukazovala na svoj zmysel pre humor a nadhľad kazilo práve ten humor, ktorý tam mal byť a celé to vyznievalo silene. Proste očividne mi autorkin štýl ani humor nesadli.

happy-smile
17.11.2018 5 z 5

Pro ty, kdo mají rádi humorné deníky, jako dělané. Stejně tak pro matky na mateřské, aby se ujistily, že v tom nejsou samy a že může být i hůř. Pokud máte dvojčata, tak to snad ani raději nečtěte... Knihu jsem přečetla za jediný den, četlo se to samo. Hodně jsem se u toho pobavila a jsem zvědavá na pokračování.

Autorovy další knížky

2017  73%Jsem máma
2017  70%Stále som mama
2019  82%Budem mama
2017  100%Som nový človiečik

Kniha Som mama je v

Právě čtených5x
Přečtených227x
Čtenářské výzvě95x
Doporučených6x
Knihotéce75x
Chystám se číst38x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x