Smrt pod vinicemi

Smrt pod vinicemi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382402/bmid_smrt-pod-vinicemi-xvP-382402.jpg 3 23 14

Městečko Štinkava naplňuje veškerá oblíbená klišé o jižní Moravě – oplývá lahodným vínem, ovocnými sady i rázovitými lidmi. V prosluněném kraji beze stínů by ani největší škarohlíd nečekal temné přízraky, přesto se nad Pálavskými vrchy kupí černá mračna, vlahý podvečerní vánek ožívá neviditelným dusáním koňských kopyt a záchvěvy hnilobného pachu věští zkázu. První záhadná úmrtí potvrzují nejhorší obavy – v temných podzemních slujích procitlo sveřepé středověké zlo a osud Štinkavy by se mohl zdát zpečetěn. Zachránit ji může jen zázrak, anebo nezištná oběť…... celý text

Přidat komentář

alnahu
07.03.2024 3 z 5

V této české detektivce se vydáme do malého moravského města Štinkava pod Pálavskými vrchy.Autorka skvěle podrobně popsala toto město i zdejší obyvatelé.Zdálo by se idylické místo,do doby,než se začíná objevovat jedna mrtvola za druhou.Do vyšetřování vražd se pustí poručík Drábková a podporučík Malina ,ovšem není to jednoduchý úkol-podezřelých je mnoho.Protože se děj odehrává na Moravě,tak je část knihy psána nářečím,to mi při čtení nevadilo,moje maminka též pocházela také z jižní moravy,tam se také mluvilo nářečím-ale trochu jinak.Kniha se dala číst.

čef
05.02.2023 3 z 5

Spletl jsem si žánr - absurdní příběh s fantaskními postavami a nesmyslným dějem často nečtu. Navíc brněnský hantec se mi moc dobře nebere, a i když uznávám jistou vtipnost, jak řeči, tak dějových zvratů, nemohu najít sílu toto někomu doporučit. Nic jsem nepochopil, že.


Ceit
19.08.2022 1 z 5

Bizarní horror, který se dá brát snad jen jako černá komedie. Zdlouhavé.

vitavita
27.08.2021 2 z 5

Se sebezapřením jsem knihu dočetl. Půjčil jsem knihu čtyřem přátelům a dva ji ani nedočetli. Knihu - zmatený příběh - nedoporučuju ke čtení ...

jprst
22.03.2021 2 z 5

Podle mne hodně nevyvedená záležitost, která nemá daleko k označení "trapárna", spousta zbytečné a nic neříkající výplně, pokusy o vtipné podání či sarkasmus mi připadly spíše nepovedené až křečovité. Takže za mne dvě hvězdy je spíše hodnocení pro autorku za odvahu pustit takovou věc ven. Ale nakonec, proč ne? Každé zboží si najde svého kupce...

Leona333
15.01.2021 2 z 5

Tak kdyby tato kniha byla žánrově označena jako sci-fi, nebo komedie, či parodie na krimi, tak to by byla jiná. To bych poručici Drábkovou a jejího kolegu Malinu i chápala. Takhle mi jich bylo párkrát i líto... No nic. Každý den nemůže být posvícení, ani při výběru knihy na čtení. ; )

amalka2850
31.01.2020 4 z 5

Knihu mám právě rozečtenou. Koupila jsem ji ve městě, kde je děj zasazen, ač to samozřejmě přímo psáno není. Asi i kvůli tomu se mi kniha docela líbí. Místa poznávám. No uvidím jak se děj ještě vyvine, ale určitě s knihou nemám problém.

janina66
22.08.2019 5 z 5

Mně se kniha líbila i když tam byly prvky duchařiny. Jako odpočinková četba super.

moničina
20.05.2019 1 z 5

Otrasne napísaný dej. Bohužial, stručný súhrn deja na obale knihy ma viedol k tomu, že som utratila peniaze na toto čudo. Podivná zlátanina krimi, sci fi, paranormálnych vsuviek a výsledný efekt bol jeden veľký chaos a nuda. Snáď najhoršia detektívka , ktorá sa mi kedy dostala do rúk.

Iva745314
31.12.2018 5 z 5

Kniha mě neskutečně bavila a zasmála jsem se jako už dlouho ne. A přitom tam bylo i napětí. Jen občas na ten hantec bych potřebovala překladač. Jediné co se mi nelíbilo, stálé opakování krhavých očí. To by tam stačilo jednou dvakrát.

pujec
23.11.2018 4 z 5

Kniha je skvělá, akorát anotace je velmi zavádějící a úplně mimo. Pak chápu rozladěné čtenáře, kteří očekávají detektivku a dostane se jim něčeho jiného. Já už poučena očekávala něco ve fantasy stylu a byla to paráda. Námět je poměrně originální, na dramatu se nešetří. Kniha mě skutečně vtáhla, přečetla jsem ji za chvilku. Akorát na Moravu už asi nepojedu :)

orinka3
02.09.2018 4 z 5

Nezlobte se na autorku, ale na špatnou anotaci. Myslím, že tady jde o nepochopení žánru - reaguji na příspěvky pode mnou. Kdo čeká napínavou detektivku, klasickou práci detektivů a stoupající napětí, tak ten je zklamán. Já jsem se docela začetla. Autorčin styl mě baví, je to vtipné, sarkastické, absurdní. Řekla bych, že je to něco mezi Zvonokosy a berniérovským magickým realismem. Rozhodně to není kniha k zatracení, kdo přistoupí na hravost a nadsázku, může se taky pobavit. Jo, a ten hantec je opravdu špica!

mkb
02.07.2018 odpad!

Anotace mne zaujala a knihu jsem si zakoupila. Při čtení jsem se nestačila divit a doslova jsem se přinutila ji dočíst do konce. Stačilo by obsah zredukovat možná na 1/3 knihy. Po polovině jsem si připadala jako na kolotoči. Neustálé opakování stejného děje pouze z jinými postavami a mnoho jiného. Lituji peněz a hlavně času.

knihomolka1197
02.07.2018 odpad!

Kniha je pro mně obrovským zklamáním. Přečetla jsem prvních sto stránek a už jsem nevydržela číst dál. Naprosto zmatené a nekonkrétní situace a nereálné postavy a záhádná úmrtí jsou spíše z říše fantazie. Musím bohužel říci, že je mi líto utracených peněz za knihu. Autorce nemohu upřít spisovatelský talent, ale já čekala napínavou detektivku podle názvu a anotace. Skutečnost je úplně jiná. Za mně palec dolů.