Slovník světových literárních děl 1

Slovník světových literárních děl 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 16 4

Dvoudílný slovník. Jednotlivá hesla se soustřeďují na dílo. Uživatel zde najde informace o ději, postavách, motivech, tématech. Též rozbor stavby díla a základní údaje o odborné literatuře.

Přidat komentář

gretl74
13.11.2021 4 z 5

V době svého vydání naprostá pecka, úžasný pomocník do hodin literatury, při psaní čtenářských deníků. Strašně ráda jsem si v obou dílech listovala a plánovala přečíst skoro všechny zmiňované knihy. Docela by mě zajímalo, jak by vypadal současný výběr...

Nočnípták
09.04.2020 4 z 5

Myslím, že je to moc dobře zpracovaný slovník, který uspokojí široký okruh uživatelů. Nejen odborníků, ale i studentů a všech milovníků literatury.
Už roky jej mám ve své knihovně a jsem za něj moc ráda. Často si v něm listuji jen tak, ale také jej často beru do ruky, když si chci něco ověřit u literárního díla, které řadíme do literatury světové.
V I. dílu je soupis literárních děl podle národních literatur.


Mi--LADA
25.09.2018 4 z 5

Kniha sice vyšla za socialismu, ale když jí odpustíme politický nádech, pořád zůstává slušným slovníkem pro přehled o tom, co: kdo-kdy-kterou dnes již klasiku napsal. O nestárnoucnosti svědčí to, že si druhý díl slovníku nedávno půjčil od mého bratra kamarád z VŠ a už smutně nahlásil, "že se mu ta půjčená knížka nějak záhadně ztratila.":) Takže nám doma zůstal jenom ten první díl a já mám další, opakované ponaučení o tom, že se knihy půjčovat nemají.

kacaabba
11.03.2013 4 z 5

Dobré, zajímavé, ale mojí srdeční záležitostí zůstal Malý labyrint literatury. I zde se podepsal fakt, že kniha vyšla ještě za socialismu.