Skrytá česká historie

Skrytá česká historie https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88530/skryta-ceska-historie-88530.peg 4 17 5

Historie o které odborníci nechtějí slyšet. Dějiny země jako dějiny zápasu s obyvateli paralelních světů, kteří spolu s „beztělci“ (duchy zemřelých) ovlivňují svět lidí. Historie je neustálým hledáním rovnováhy mezi člověkem, krajinou a paralelními světy. Jaké síly vedou naše kroky? Proč mají panovníci touhu dobývat nová území? Proč bojujeme nebo vedeme války? Víme, co způsobujeme svými činy? Spousta otázek... i mnoho odpovědí. Vydejte se s autory, kteří nahlížejí na fakta pod úhlem exoteriky, magie a fantastiky, po stopách historických otazníků.... celý text

jaryn
jaryn
26.04.2020 odpad!

Autoři se nám tu tváří, že mají novou filozofii, ale jde vlastně pouze o jinou dikci. Namísto toho, aby např. řekli, že pralidé obětovali bohům, vymyslí si, že jde o "nasycení vyhladovělých démonů", častěji (aby byli ještě "originálnější") nazývají démony "nelidmi". Neříkají vůbec nic nového - třebaže svými bláboly pobláznili i "kvantové fyziky" - jen si vytvořili svoje názvosloví. V podstatě prostou věc náboženských rituálů a zvyklostí nazývají např. "řešení patové situace ve válce neolitických zemědělců s nelidmi"!!! Když se nad tím člověk skutečně zamyslí, musí se smát.

P.S. Naši milí autoři si taky pěkně protiřečí: např. na začátku knihy uvádějí, že civilizovaný člověk je zákonitě odtržený od Přírody. Už jí prostě nedokáže naslouchat, a to dokonce i takový, který v ní žil, ale na čas "toho nechal"... V závěru knihy však píší o nacistech, kteří jako by měli jasný mystický plán, čímž si 1) notně protiřečí a 2) ukazují skutečnou (bulvární) tvář svojí "tvorby".

Vidlička
Vidlička
20.10.2017 5 z 5

Souhlasím s Nibiru. Mě osobně kniha "rozsekala" a znovu vždy totéž u každého dalšího čtení. A to nejsem, předesílám, žádná ezoterická bláznivka. Naopak jsem milovnice kvantové fyziky. Ale s mistrem Shakespearem souhlasím já i tato kniha. A navíc je mimo jiných psána i panem Dvořákem, který má velmi bohaté zkušenosti se zkoumáním české historie. Myslím, že stojí za přečtení i někým, kdo v tyto věci nevěří, ale rád se poučí i o jiných názorech. A o naší zemi by měl vědět co nejvíc snad každý.


Elíza22
Elíza22
13.06.2017

Sice jsem ještě, podle spousty lidí, na tuto literaturu ještě mladá, ale ze všech knih, které jsem četla mne tato zaujala nejvíce.
Jsem ráda, že alespoň některá kniha z mála je obsažena něčím jiným než tím, jak byla stvořena myšlenka na Boha a jeho síly k léčení, odpouštění a dalším. Podle mě jsou takovíto lidé stále mezi námi. Jen je jich opravdu málo.
Astrální cestování, jsem si vždy myslela, je jen pohyb svého těla (jakoby ducha možná duše) mezi ostatními lidmi, ale nevíte, co děláte. Teď vím, že se tak může nazývat změněný stav vědomí. Na internetu je i popsáno, jak docílit astrálního cestování. Myslím, ale že na tom až tolik pravdy nebude. Ano, je pravda, že to někteří zakladatelé toho textu mohli dokázat, ale kdo z nich ano, a kdo ne, viďte?
Jsem ráda že jsem tuto knihu nalezla a přečetla. Ostatně můj názor na ni je nepopsatelný! Vždy jsem takovou knihu hledala, ne komiksy, fantasy, Sci-fi a další...

Musím tedy poděkovat těm, kteří knihu napsali...

Nibiru
Nibiru
03.06.2013 5 z 5

Dovolím si s níže uvedeným čtenářem polemizovat. Mně tedy kniha zaujala opravdu hodně, to je mírně řečeno.
Je známo, že lidský mozek má kapacitně mnohem na víc, než na kolik v dnešní době funguje (asi z 1/3, zbytek je "nevyužit") Navíc není vůbec probádán. Je také známo ze starých pramenů, že v dávných dobách lidé žili daleko více v souladu s přírodou a dokázali jí porozumět, měli mnohem více vyvinutý onen "šestý smysl" (třetí oko?), což u lidí dnešní civilizace již dávno neplatí. Jsme zkrátka zakrnělí a tato degenerace s každou generací dále pokračuje. Proto nejsem daleka věřit tomu,že naši dávní předkové cítili, vnímali a viděli věci, které nám už jsou dnes skryté.
Nakonec, vždyť mystika, okultismus, šamanismus, tajné nauky a znalosti provázely lidsko od nepaměti a byly vždy chráněny a předávány jenom zasvěceným, zřejmě aby nemohly být zneužity. A odkud se asi dostaly do lidského povědomí různé pohádky a zkazky o strašidlech,démonech,přízracích atd, které přetrvávají věky? Je to něco v kolektivním nevědomí,které se stále dere do naší reality, na povrch, a je demonstrováno prostřednictvím paměti člověka. Nehledě na to, že člověk musí v sobě mít asi něco destruktivního, protože celou jeho historii, ať už tu novověkou či tu dávnou, provázejí války, krvavé střety a boj o moc. Prostě krev tekla vždy proudem a ani naše století není výjimkou a stále jsme jen krůček od toho, zničit celou naši planetu. Boj o moc stále skrytě pokračuje, i když, jak píše čtenář, on to ve svém životě asi nepociťuje dost přesvědčivě (ale naše politická scéna mu asi nestačí). Možná my budeme mít to štěstí, že v Evropě dožijeme bez války, ale co zbytek světa? Je třeba se dívat na věci z kontextu a z nadhledu a pak si člověk uvědomí veškeré souvislosti. A největším uzurpátorem moci byl vždy ten, kdo měl skryté informace, vědomosti, tedy duchovní moc, aby jich pak mohl využít na fyzické rovině k ovládání. Církev v novodobých dějinách je toho zářným příkladem, v nedávné minulosti pak SS a Hitler se svým zájmem o minulost a okultní vědy (Ahnenerbe). A nakonec, dneska v rámci kvantové fyziky vědci předpokládají za základě matematických výpočtů věci, které ani nevidíme, např. ony paralelní světy či mnohovrstevný vesmír. Takže ne vše, co dnes víme a dokážeme změřit , je střed vesmíru, ale naopak, každý další objev vyvolává nesmírné množství nezodpovězených otázek, na které neznáme odpověď,protože zkrátka ne vše se dá fyzikálně změřit a mnohé z těchto prokázaných, leč fyzikálně neměřitelných jevů právě spadají do problematiky oněch paralelních světů.

eraserhead
eraserhead
01.12.2012 4 z 5

K téhle knize se dá přistoupit různými způsoby. Buď tomu, co je v ní psáno uvěříte, čtení si užijete, uspokojí vás a obohatí. Nebo tomu nevěříte a celou četbu se budete usmívat a nevřícně kroutit hlavou, co to ti autoři píšou za bláboly. A nebo tomu věřit nebudete, ale četbu si i tak užijete. Sžil jsem se nějak s třetí variantou, protože již po pár stránkách jsem se rozhodl k tomu přistoupit jako k tomu nejmonumentálnější české fantasy horrorové sáze plné mnohých kouzel a postav. Minimálně první díl a část druhého je v tomto ohldu velmi záživné a poutavé čtení. Třetí část už je trošku slabší. Ano, jsem v podstatě materialisticky založený člověk, nechci říci, že v podobné věci nevěřím, spíše pochybuji (a mezi nevěřím a pochybuji dělám docela rozdíl), respektive vůbec se o ně nestarám. Nedá mi to však a zmíním, že často se autoři podle mě uchylují k praxi - přání otcem myšlenky a z kdejaké náhody dělají bůh ví co. V rané historii to jde, nabývá to právě podoby chytlavého fantasy horrorového příběhu, v nedaleké historii je však tento přístup až do oči bijící. Vypadá to asi takhle: Pracuji ve vedlejší obci, část té obce, v níž pracuji se jmenuje Český Heršlák. Včera, když jsem jel na noční, jsem náhodně hrábl do svých CDr s mp3, jedno bez přemýšlení vytáhl a v autě, když jsem ho pustil ke své radosti zjistil, že je na něm má oblíbená německá electronic body music kapela jménem Herzschlag. Takže jsem cestou do Českého Heršláku a při příjezdu do něj (a ještě upozorňuji, že ta obec leží v Sudetech), poslouchal německou kapelu Herzschlag. Náhoda? Jenom náhoda? Autoři knihy by o tom nepochybně napsali celou jednu několikastránkovou kapitolu. Já to však považuji jen za logickou náhodu - pracuji v té obci 15 let, hudbu v autě poslouchám pravidelně a vybírám si ji celkem automaticky setrvačně - c je na ředě, to beru a poslouchám. A Herzschlag jsou jednak má oblíbená kapela hrající druhak můj asi nejoblíbenější žánr, který poslouchám hodně a často. Takže je jen logické, že k tomuto soubehu náhod jednou dojít muselo. A to již opomíjím fakt, že cestou do práce určitě míjím několik křížů u cesty a pravděpodobně nějaká historická místa. Na tomhle se podle mě zakládá tak minimálně půlka knihy. Na druhou stranu musím velmi ocenit, že je kniha napsaná poutavým a strhujícím stylem. nemusíte tomu věřit, nemusíte o tom dokonce ani přemýšlet a přesto se to čte hodně dobře a těch skoro 700 stran jsem přečetl docela rychle. Faktem taky je, že jsem se i přes svůj skeptický přístup z knihy dozvědlě dost zajímavých informací, hlavně o různých osobnostech (Mácha není tím, čím se zdá být). Takže i přesto, že teorii autorů nesdílím a hlavně nechápu nějaký její smysl, respektive vývody a důvod, proč by mě to mělo zajímat (jsem jen obyčejný člověk, jehož se jejich teorie vlastně prakticky nijak netýká - podle toho, co píšou, kniha je hrozně fajn a stojí za přečtení. Bavila mě. Poučila. Chytla. A to se nepovede každé.

Štítky knihy

magie okultismus paranormální jevy

Autoři knihy

Otomar Dvořák
česká, 1951
Aleš Česal
česká, 1976
Vladimír Mátl
česká, 1952

Kniha Skrytá česká historie je v

Právě čtených2x
Přečtených32x
Doporučených3x
Knihotéce32x
Chystám se číst27x
Chci si koupit13x