Šialená hra

Šialená hra https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433451/bmid_sialena-hra-Glh-433451.png 4 175 47

Deň ako stvorený na umieranie sa razom zmení na ruskú ruletu v rozhlasovom štúdiu! Mal to byť posledný deň v jej živote. Renomovaná kriminálna psychologička Ira Saminová sa starostlivo pripravila na samovraždu. Cíti sa vinná za smrť staršej dcéry, dolieha na ňu ako neznesiteľné bremeno, nevie ho uniesť. Chýba jej už len Coca-Cola light s citrónom, aby mohla úspešne zavŕšiť svoj smrtonosný plán. Vybehne do najbližšieho obchodu, tam ju však zastihne príkaz, aby sa bezodkladne zapojila ako vyjednávačka do rukojemníckej drámy v rozhlasovom štúdiu. Do živého vysielania vtrhol psychopat, zajal skupinku návštevníkov a spustil morbídnu hru: telefonuje náhodne zvoleným poslucháčom a žiada od nich heslo. Ak sa volaný ohlási vopred určeným heslom, únosca prepustí jedného rukojemníka. Ak nie, jedného zastrelí. Únosca chce pokračovať v hre tak dlho, kým do štúdia nepríde jeho snúbenica. Má to však háčik: jeho snúbenica je už niekoľko mesiacov úradne mŕtva. Policajná vyjednávačka Ira sa púšťa do beznádejného vyjednávania, ktoré bez dychu live počúvajú milióny rozhlasových poslucháčov.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Amok Spiel , 2007


více info...

Přidat komentář

Johny_H.
06.01.2024 5 z 5

Nevím zda je to způsobeno předchozí slabou knihou kterou jsem od autora četl, ale toto je naprostá paráda. Drsný, překombinovaný (v dobrém slova smyslu) a napětí které vás drží téměř od první stránky. Naprostá paráda a 100% spokojenost.

Hvězdinka
01.09.2023 3 z 5

Trochu jsem se trápila, což je u Fitzeka netypické. Vleklo se to a ani ten námět mi moc nesedl. Pro mě zatím nejslabší kniha.


cincila
24.02.2023 5 z 5

Fitzek opět nezklamal...pecka kniha

Layyen
10.09.2022 5 z 5

Výhodně promyšlené, autor tvoří jedno povedené dílo za druhým, konec je velmi zajímavý :-)

1kaja3
10.06.2022 5 z 5

Toto je moja prvá kniha od autora. A prišla som si poriadne na svoje! Trilerov som prečítala už veľa. Takže ma už máločo baví... Veľmi ma bavilo ako sa autor zaoberal mysľou postáv. Vy tak jednoducho dokážete pochopiť, ako premýšľajú,a prečo konajú tak ako konajú. Hoci je toto moja prvá kniha, ale dúfam že aj ostatný diela budú mať tak originálny dej! Nedokázala som sa od príbehu odtrhnúť, pretože som vôbec nevedela odhadnúť čo bude nasledovať. Neustále som bola držana v napäti a niekoľko zvratov na tiež veľmi prekvapilo. A čo je hlavné autor má všetko premyslené do detailu. A tematiku o ktorej píše naštudovanu ale dej pôsobil uveriteľné. A k tomu všetkému ma ešte koncom knihy dokázal dojat. Výborné!

dominika2585
11.04.2022 4 z 5

Kniha mě bavila, ale už jsem od autora četla i lepší. Zajímavý námět, příběh má spád a celkem sympatické hlavní postavy.

Erlif
22.02.2022 3 z 5

Nevím no... U mě je to s Fitzekem jako na houpačce... Jedna knížka pecka, druhá knížka pokulhává... A tohle je ta druhá knížka... Trošku mi trvalo než jsem se začetla a nebyla to knížka, od které bych se nemohla odtrhnout... Fitzek to prostě umí líp. Možná se mi to tady už zdálo všechno až moc překombinované, ale tohle je prostě nezaměnitelný styl Fitzeka. Ale když zhodnotím, že toto vydal 2007 a 2018 vydal Pacienta, tak jako rozhodně se zlepšil :)

EliskaD
29.12.2021 4 z 5

Šílená hra opět pecka. Fitzeka si tak trochu šetřím, nechci přečíst hned vše (i když bych ráda), protože pak bych jen těžko hledala druhého takového autora.

Bohužel tato kniha trpí špatným překladem (a/nebo korekturou). V ČR byla kniha vydána v roce 2009, to není zase taková historie, aby v textu musel být místo "lícní kosti" použitý výraz "jařmová kost" (kdo to proboha v dnešní době používá?). Stejně tak třeba slovo "kasírka" místo "pokladní", "beamer" místo "projektoru"... Co jsem ale nemohla vystát bylo použití slova rukojmí ve středním rodu ("Jedno rukojmí bylo mrtvé"). Ano, alespoň jsem se něco přiučila, protože takhle se to opravdu připouští, i když je to velmi nezvyklé. Korektura měla také odchytat germanismy můj/tvůj/jeho/svůj... Obvykle v knihách žádné chyby nevnímám, protože se nechám natolik pohltit dějem, že gramatika jde stranou, ale zde to byla opravdu perla za perlou. Škoda. Knize to ubírá na kvalitě. Naštěstí, překladatelka už žádného jiného Fitzeka nepřeložila (ona toho vlastně vůbec moc nepřeložila - alespoň podle informací zde na databázi...)

mirec88
28.10.2021 5 z 5

Ďalší skvelý Fitzek. Už ani neviem aké superlatívy mám pri jeho knihách písať, ale opäť ma zaujal od začiatku do konca. Kniha, ktorej záver vám prevráti naruby to, čo ste si mysleli a všetko ako celok dá znysel, aký sa dá čakať len od Fitzeka. A tie zvraty skoro pri každej kapitole, no proste pecka. Psychothriller ako sa patrí!

zimolka
12.07.2021 3 z 5

Tato kniha mě zase až tak nenadchla,dárek byl o hodně lepší.

mol378
15.04.2021 1 z 5

Jej, to byla nuda. Celkem slibný rozjezd a pak naprostá odúmrť. Samotný nápad s rukojmími dobrý, ale z mého pohledu zahozený a pohřbený. Nebyla jsem schopna vytvořit si k jakékoli postavě kladný či záporný poměr, od první třetiny mi bylo dokonale fuk, jak to dopadne a proč se tak děje a dočtla jsem to vysloveným úhlopříčným rychločtením ve stálém očekávání něčeho, co vzhledem ke zdejšímu poměrně vysokému hodnocení snad přijde. Nepřišlo vůbec nic.
!Doplneno pozdeji _ uvedomila jsem si, ze v knize hraje dulezitou roli dopis a tak sup s ni do knizni vyzvy. Aspon nejake plus. Odmena za trpelivost.!

MatoPalkes
01.02.2021 5 z 5

Moja prvá kniha od Fitzeka a hneď takáto bomba. Som veľmi zvedavý na ďalšiu tvorbu. Ideme na to :)

Petula.N
20.01.2021 2 z 5

Kniha má celkem vysoké hodnocení, tak jsem se do ní pustila..i přes to, ze má zajímavý námět, mě prostě moc nebavila..škoda.

Iveta248
18.01.2021 4 z 5

Napínavý psychotriler. Autor opäť nesklamal - zaujímavý námet, príbeh má spád, napätie, zvraty v deji, živý opis postáv a ich konania. Čítanie na jeden dych. Kto má rád tento žáner, prečítajte :)

anája
01.01.2021 5 z 5

Perfektní, Fitzek je kouzelník. Bylo to napínavé, akční a dobře propracované, nešlo přestat číst.

jarin58
18.12.2020 5 z 5

Bez rozmýšlení plné hodnocení.

Misoso
01.12.2020 5 z 5

Fitzkovi jednoducho nejde dať len 4*. Ďalšia skvelá kniha, no mne tam chýbalo viac tých WOW momentov ako sme mali v ostatných knihách. Určite si ju prečítajte ale ak chcete "pravého" Fitzka pozrite na jeho knihy ako Balík či Pasažier 23, tie sú super čítal som aj Terapiu a páčila sa mi ale stále tie dve vyhrávajú. Žial ich nezdolala ani táto. Pri jednej scéne som si už myslel, že je tu pravý FITZEK, no žial to skončilo trošku inak než som od Fitzka očakával. ALE ako jeho prvotina, resp. jedna z prvých jeho kníh sa dá zaradiť medzi tie priemerne od Fitzka. Nesklamala, no ani nejako extra nenadchla. Je mi veľmi ľúto konca, ten mohol byť dobrý ak by končil o pár strán skôr. No pánovi autorovi naďalej držím palce a určite bude čítať jeho knihy, teším sa na Pacienta ten má byť psycho. :D
Prajem príjemný zvyšok dňa. :D

čef
31.10.2020 4 z 5

Tolik kotrmelců může i někoho odradit, opravdu je zde zvratů a překvapení jako pro několik knih. Z druhé strany oceňuji napínavý a originální děj, vždyť příběhů únosů jsou plné knihovny, kina i televize. Těžko tedy vymyslet něco nového a zároveň poutavého, ale Fitzek zdvihl rukavici a alespoň u mne vyhrál na body, KO to však přeci jen nebylo.

lusila
23.10.2020 4 z 5

Napínavé čítanie až na ten zdĺhavý a bombastický záver.

Kerberos
12.05.2020 4 z 5

Souboj dvou psychologů,vyjednavačka a únosce.Velmi akční,prolíná se příběh Iry alkoholičky,která chce ukončit život po sebevraždě dcery a Jana únosce,který chce zpět těhotnou snoubenku.Ač se to na začátku nezdá je to boj mafie a státního aparátu.Určitě doporučuji.

Autorovy další knížky

Sebastian Fitzek
německá, 1971
2014  83%Sběratel očí
2018  78%Balíček
2010  79%Zaklínač duší
2015  87%Izolovaný
2019  84%Terapie

Kniha Šialená hra je v

Právě čtených4x
Přečtených232x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených5x
Knihotéce222x
Chystám se číst112x
Chci si koupit34x
dalších seznamech3x