Sex ve městě

Sex ve městě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33525/sex-ve-meste-33525.jpg 2 380 121

Sex ve městě série

1. díl >

Kdo z nás by alespoň jednou nechtěl nahlédnout do světa bohatých a slavných, podívat se do jejich přepychových bungalovů a – jen si to přiznejme! – jedním okem nakouknout do ložnice. Copak se tam asi tak odehrává? Divoké, bujné milování jako z erotického časopisu, anebo snad stejná manželská nuda jako kdekoli jinde? Candace Bushnellová pro nás tu pomyslnou špehýrku otevírá a pohled na milostná kolbiště svých bližních ještě svým zábavným a ironickým způsobem komentuje. Se svým příznačným humorem nám představí „mladé a krásné“ lidi, kteří táhnou z večírků do barů a klubů, v létě jezdí do přepychových přímořských letovisek a v zimě na lyže. Carrie, prototyp ztrápené mladé spisovatelky, hledá lásku výhradně na nesprávných místech, a ne vždy vychází všechno podle jejích představ. Její přítelkyně Samantha, Miranda a Charlotte jsou také nadšenými lovkyněmi mužů a vždy jsou ochotny posloužit velice konkrétními radami. Fotogenické krasavice se slepičími mozečky balí kdekoho, neurotické maminy se vychloubají svými otřesnými dětmi a příkladnými manžílky, a všechny dohromady zajímá jen jedno jediné – sex.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , BB art
Originální název:

Sex and the City , 1996


více info...

beer.veronika
beer.veronika
10.10.2023 1 z 5

Knihu čtu v angličtině a stále jsem ji nedočetla..
Velké zklamání.
Na každé stránce autorka zmiňuje cca dvakrát slovo ´inevitable´.
Jsem překvapená, že seriál se povedl, zatímco kniha ne..

Peťula91
Peťula91
04.07.2023 odpad!

Bohužel pro mě tato kniha byla velké utrpení. Dočetla jsem jen kvůli tomu, že nemám ráda rozečtené knihy.
S filmem ani se seriálem se nedalo srovnat. Nejednalo se ani o souvislý příběh, ale o jakési podkapitoly kapitol, které pro mě nebyly ani vtipné.


dancadragneel
dancadragneel
29.06.2023 2 z 5

Seriál miluji. Knihu jsem chtěla zkusit i když jsem se dozvěděla, že to není nic moc. Šla jsem do toho, že to není ten seriál a nesmím si to spojovat. Ten seriál to není. Není to vůbec dobrý. Příběhy jsou nudný, všude takový chaos. Linie příběhu jde chvíli úplně jinam než předtím. Strašný skoky v tom... no nic moc teda.

Venneto
Venneto
03.05.2023 2 z 5

Knihu jsem si chtěla přečíst, i když jsem věděla, že nemá úplně skvělé hodnocení a od seriálu se liší. Tohle pro mne přesto bylo zklamání. Nesedl mi styl autorčina psaní a text mi vůbec neubíhal. V určitých pasážích jsem ale viděla nějaké podobnosti se seriálem, u kterého do budoucna také zůstanu.

alishek
alishek
14.05.2022 4 z 5

Hned po pár stránkách mi bylo jasné, že seriál je úplně jinak pojatý než knížka a v tu chvíli jsem si knížku začala užívat. Odlehčeně a vtipně napsané, opravdu jsem se bavila.

kaliopka
kaliopka
28.02.2022 2 z 5

Když sem našla knihu v Antikvariátu byla sem nadšená že si ji můžu přečíst, sem ráda že sem jí přečetla ale jinak mě dost kniha zklamala ,seriál byl lepší

DominaCZ
DominaCZ
23.12.2021 odpad!

V seriálu to vypráví Carrie ze svého pohledu, ale tady B. mluví o Carrie jako o své kámošce...wtf??
Navíc prý má být autorka sama Carrie, takže jako celýmu světu říká, že její náplní bylo furt někoho odjíždět a nic z toho? Trapný.

Angelika92
Angelika92
04.11.2021 odpad!

I po přečtení špatných recenzí jsem chtěla dát knize šanci. Po přečtení chápu. Opravdu děs! 3 hvězdičky za to, že posledních cca 50 stran mě pobavilo.

marrie5227
marrie5227
04.07.2021 3 z 5

Upřímně jsem velmi fascinována, jak podle takovéto knihy mohl vzniknout tak dobrý seriál. Věřím, že není vrcholem kinematografie, ale já jej mám ráda a stejně jako filmy si jej ráda opět pouštím. Proto ve mě probudil zvědavost a pořídila jsem si jeho knižní předlohu.
Nepotěší, neurazí, jde o rychlé čtení bez velkého přemýšlení. Upřímně jsem zvědavá na druhý díl.

vlkodlaq
vlkodlaq
22.06.2021 odpad!

Pokud v pekle rockera hraje Michal David, pak v pekle muže to vypadá jako v Sexu ve městě. Řeší se tam hlavně vztahy a chápu, že některé holky to může trochu bavit, ale z pohledu muže to je utrpení a bezbřehá slátanina s velkým počtem slov, ale nulovým sdělením. Hodnocení odpad je plně zasloužené.

SSTknihy
SSTknihy
29.01.2021 3 z 5

Snažila jsem se být objektivní a nedívat se na knihu perspektivou oblíbeného seriálu, ale přiznávám, že „fascinující, frivolní a fantastické“ mi to tedy vážně nepřipadalo. Snad k tomu přispěl fakt, že kniha vyšla už v roce 1996 a z dnešního pohledu je poněkud zastaralá. Navíc je to spíš jen takový kaleidoskop krátkých příběhů s přehlídkou většinou otravných a nesympatických postav, které se čtenáři míhají před očima rychlostí blesku. Chlast, drogy a sem tam i nějaký ten sex. Jinak vlastně nuda.

PetraN17
PetraN17
08.01.2021 3 z 5

Knížka mi nepřišla vůbec špatná na to, že je zařazena mezi nejhůře hodnocené knihy. Seriál se v ní dá rozpoznat dobře a musím se přiznat, že jsem četla mnohem větší blbiny s mnohem lepším hodnocením :)))

Aerine
Aerine
31.12.2020 odpad!

Seriál mám ráda, kniha je úplný blábol. V jedné kapitole se vystřídá x postav bez jakékoli souvislosti, věty jsou kolikrát syntakticky nesmyslné, kniha nemá žádnou dějovou linii, postavy jsou nesympatické, pro jejich vykreslení stačí jméno, věk, povolání a sexuální orientace.
Klobouk dolů scenáristovi, že z takové blablaminy dokázal vytvořit fungující seriál a ještě celkem fungující dva filmy.

gabriela05
gabriela05
22.08.2020 4 z 5

Jako milovnice stejnojmenného seriálu inspirovaného touto knihou, jsem si chtěla knihu přečíst. Kniha je opravdu jiná než seriál. V knize jsou popsané různé povídky a příhody, objevují se tam postavy, která jsou i v seriálu, ale mají jiné povahy. Každopádně nemohu říct, že by mě kniha zklamala, četla se dobře.

Ayame420
Ayame420
06.06.2020 2 z 5

Seriál znám nazpaměť. Nedám na něj dopustit. Kniha byla jedno velké zklamání, bohužel.

andy_nejedla
andy_nejedla
01.06.2020 odpad!

Raději zůstanu u filmů a seriálu Sex ve městě, kniha je fakt špatná.

Dejnau
Dejnau
29.03.2020 1 z 5

Jelikož tenhle seriál či film miluji nejvíc ze všech, tak tahle kniha mě velmi zklamala..
A evidentně ne jen mě.. Jsem člověk, který humor miluje, ale zde jsem ho ani jednou nepotkala.. Za mě velký palec dolů.

milan.krimsky
milan.krimsky
21.01.2020 4 z 5

Kniha na jejímž základě byl natočen stejnojmenný seriál o rozmazlených a bohatých VIP osob plná humoru i nezapomenutelných zážitků

hellena1523
hellena1523
02.01.2020 4 z 5

Seriál mám hrozně ráda, a tak jsem celkem logicky sáhla i po knize. Četla jsem ji v době, kdy jsem si užívala telecí roky (čerstvých dvacet), seriál, film a soundtrack.
Samozřejmě jsem byla překvapená, protože jsem od knihy čekala něco jiného, ale nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Byla jiná a některé pasáže velmi nudné, jiné mi naopak přišly dobré, vtipné. Já byla spokojená i s knižní předlohou, ačkoliv je jednou z těch, které dalece přesáhlo filmové/televizní zpracování.

Marla
Marla
25.06.2019 1 z 5

Nesmírně smutná a depresivní knížka o nepřiznaném stárnutí, samotě a rádobysvobodě, která se začíná postupem času měnit v klec, z níž není úniku. Nějak jsem nepochopila, v čem spočívá humor tohoto díla. Vím, že existuje seriál tohoto jména, ale jelikož jsem nikdy neviděla řádný díl, nemohu srovnávat. Dočetla jsem , ale při čtení jsem se usmála jen několikrát a s poslední stránkou jsem si docela oddechla, že mám dočteno.

Autorovy další knížky

Candace Bushnell
americká, 1958
2009  37%Sex ve městě
2010  72%Deníky Carrie B.
2010  64%Džungle rtěnek
2011  72%Léto ve městě
2012  68%Dům na Páté avenue

Kniha Sex ve městě je v

Právě čtených9x
Přečtených549x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených3x
Knihotéce258x
Chystám se číst73x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x