Souboj kouzelníků

Souboj kouzelníků https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359040/bmid_souboj-kouzelniku-gle-359040.jpg 3 22 8

Setnovo pátrání série

< 4. díl

Láska, falešná zdání a boj se zločinem: čtvrtý díl dobrodružství ve starověkém Egyptě. Poutavé dobrodružství prince Setny a jeho snoubenky Sechet spěje k rozuzlení. Podaří se jim uniknout nástrahám černého čaroděje, Sechetina otce, pro něhož představují zásadní ohrožení a který se ze všech sil snaží zabránit jejich opětovnému shledání? Napětí vrcholí!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Le Duel des mages , 2015


více info...

maja8148
maja8148
03.05.2023 4 z 5

Celá kniha se nese ve stejném duchu jako předchozí díly. Má jednoduší styl vyprávění a seznamujeme se s každodenní rutinou života v Egyptě. Oproti předchozím knihám tu děj odsýpá rychleji, postavy nestojí tolik na jednom místě a neustále na něco čekají, ale vrhají se do akce a aktivní kroky jsou již spíše inicializovány za strany dobra než jen odpovědí na konaní zla, či jen obranou před ním. Opravdu tento díl je ze všech nejzáživnější. A samozřejmě, že byla zabita moje nejoblíbenější postava.

666Jitka
666Jitka
17.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Poslední díl spíše pohádkové série ze starého Egypta skončil dle očekávání vítězstvím dobra nad zlem. Vyprávění ubíhá stejně rychle a svižně jako v předchozích dílech, ale žádné zvláštní zvraty nebo překvapení se nekonají. Opět se pořád dokola vyskytují zmínky o tom, co se už stalo, a neustále jsou používaná slovní spojení pro tuto dobu absurdní jako např. generální štáb, teroristi apod. Oceňuji, že alespoň v posledním díle je jedna z hlavních bohyň egyptského panteonu nazývána správným jménem a sice Eset, a ne Iset. Korektura je však nadále opravdu na pováženou. Pro četbu této série jsem zvolila správný čas, protože jsem zavalená prací, a tento nenáročný příběh nevyžadoval nijak zvlášť velké soustředění.


Slůník
Slůník
07.03.2021 4 z 5

Závěr tetralogie, která by podle mého názoru byla mnohem zajímavější v 1 svazku.

hanzmb
hanzmb
18.08.2020 1 z 5

Pokud je na této 4 dílné sérii něco pěkného, je to zhruba prvních 10 řádků. To povídání, jaké víno během dne pít a jak jeho pití pomáhá kondici a léčbě nemocí je nádherné. Taky se o to snažím, ale k této dokonalosti mi ještě mnoho chybí. Pak už bohužel není nic zajímavého. Zvládnout tuto tetralogii (de facto 1 kniha ve 4 svazcích) je jen pro tvrdé chlapy. Stálo mě to 2 dny života. Tak nevím, jestli je horší tohle nebo Jak se kalila ocel. U toho se čtenář alespoň zasměje.

Barunka-Rocky
Barunka-Rocky
28.08.2018 4 z 5

Za mě super zakončení... Některé části byly předvídatelné, ale v které knize se to občas nestane? Ze všech dílů, byl tenhle asi druhý nejlepší.... Prostřední dva bych mohla klidně přeskočit.

bagel
bagel
09.07.2018 3 z 5

Konečně série dospěla k očekávanému konci. Raději bych viděla všechny díly v jedné knize.

jarabr
jarabr
05.05.2018 2 z 5

Série jako taková je určitě zajímavá. Ze všech knih je podle mě tahle nejslabší. Těžko říct jestli je to špatným překladem, nebo i v originále autor pořád dokolečka používá řečnické otázky, ale v téhle knize už jich bylo extrémně moc a ke konci to bylo už dost otravné a ději to nepřidávalo. Taky závěr byl velice jednoznačný a lehce předvídatelný. Po prvních třech dílech jsem si říkal, že bych si to někdy přečetl znovu, ale tenhle mě od toho odradil.

Ulala
Ulala
31.03.2018 4 z 5

Poslední pátrání prince Setny není ani tak pátráním, ale bojem se zlem, které ohrožuje starý Egypt. Krásná pověst zakončená vítězstvím dobra a lásky. Zní to možná trochu ironicky, ale nemyslím to tak. Celá série je neuvěřitelně čtivá, napsaná se znalostí prostředí a s odkazy na historické informace. Vřele doporučuji těm, kdo se rádi vracejí do daleké minulosti a chtějí si připomenou dobu faraónů a říše, která se potýkala nejen s bojem s nepřítelem, ale i s bojem se zlem v podobě kouzelníků, kteří chtěli nastolit vládu temnoty.

Štítky knihy

starověký Egypt

Autorovy další knížky

Christian Jacq
francouzská, 1947
1998  89%Královna Slunce
2001  80%Egypťanky
2004  84%Nefertiti a Achnaton
2016  67%Prokletý hrob
1999  79%Aféra Tutanchamon

Kniha Souboj kouzelníků je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce52x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x