Zloděj duší

Zloděj duší https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331580/bmid_setnovo-patrani-iii-zlodej-dusi-xWb-331580.jpg 3 26 6

Setnovo pátrání série

< 3. díl >

Láska, falešná zdání a boj se zločinem: třetí díl dobrodružství ve starověkém Egyptě. O princi Setnovi si sice všichni kromě jeho snoubenky Sechet myslí, že zemřel, avšak princ ve skutečnosti směřuje k posvátnému městu kočičí bohyně a doufá, že tam nalezne posvátnou Usirovu nádobu. Sechetin otec, černý mág, chystá rozsáhlý útok na faraona. Setna a Sechet jsou rozdělení a zmatení. Jak by mohli zastavit čarodějův neúprosný postup? Napínavý příběh slavného Christiana Jacqa pokračuje!... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Le voleur d'âmes , 2015


více info...

Přidat komentář

666Jitka
14.03.2022 3 z 5

Další díl této spíše pohádkové série pro náctileté se vyvíjel podle očekávání. Žádná převratná překvapení se nekonají a příběh pomalu, ale jistě spěje k předvídatelnému závěru. V knize se neustále opakují zmínky o souvislostech a o tom, co se již odehrálo, až mi to přijde zbytečné. Stále mě tahají za uši určitá stále se opakující nevhodná slova, která se k této době vůbec nehodí jako např. kolega a komando.

hanzmb
18.08.2020 1 z 5

Nevím, kam až autor hodlá klesnout. Ale tento díl překonává i ty nejzoufalejší věci z prvních dvou. Nepotřebujete myslet, nepotřebujete nic vybojovat, stačí vypít v pivu tu správnou formulku. (Asi jsem pil celý život pivo špatných značek). Ti Egypťani znali nejen antibiotika, ale i cereálie a biomagnetismus. A nám trvalo 3200 let než jsme to zase objevili. Jak je možný, že autor nedostal za své objevy nobelovku?


Ulala
21.10.2017 4 z 5

Komentář začnu otázkou: Proč ne? Příjemná povídka, rychle přečtená a obsah doplňuje moje chabé znalosti starověkého Egypta. Souhlasím s názorem, že by jedna nebo dvě knihy stačily, ale ráda si přečtu i čtvrté pokračování. Spojení "starých pověstí Egypských" a detektivního pátrání je zajímavá kombinace, a ....a zde přichází ta otázka....proč ne? Je to něco jiného, je to příjemné, je to zajímavé a určitě to stojí za přečtení.

elizabeth_ba
10.08.2017 4 z 5

Mně se to četlo dobře. Ovšem i já bych raději místo čtyř dílů uvítala dva a člověku neznalému egyptské mytologie a dějin to asi mnoho nedalo (bohužel asi ani člověku jich velmi znalému; já se ale naštěstí nacházím někde uprostřed). Mám však slabost pro prince Setnu, Starocha i jeho moudrá zvířátka (ne nadarmo mají egyptští bohové zvířecí hlavy), takže netrpělivě očekávám (doufejme) poslední díl.

piquillio
06.08.2017 2 z 5

Již opravdu natahované nic, co si snad ani nezaslouží čekání na další díl. Škoda.

Barunka-Rocky
05.08.2017 3 z 5

Po zklamání, které přinesl druhý díl, jsem toho od této knihy moc nečekala. A možná to bylo dobře, protože mě velmi příjemně překvapila.
Oproti druhému dílu jsem měla pocit, že se konečně zase něco děje. Mělo to vcelku rychlý spád a nebylo to tak utahané (samozřejmě i tady se bohužel objevily popisy, které byly zbytečné). Je ale škoda, že postavy se stále nevyvíjejí (kromě schopností hlavních hrdinů).
Celkově se mi to docela líbilo, ale doufám že další díl už bude poslední.

Štítky knihy

starověký Egypt

Autorovy další knížky

Christian Jacq
francouzská, 1947
1998  89%Královna Slunce
2001  80%Egypťanky
2004  84%Nefertiti a Achnaton
2016  67%Prokletý hrob
1999  79%Aféra Tutanchamon

Kniha Zloděj duší je v

Přečtených39x
Doporučených2x
Knihotéce55x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x