Setkání v Římě

Setkání v Římě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496680/bmid_setkani-v-rime-n7U-496680.jpeg 4 77 19

Roztomilá, sexy moderní romance o čerstvě nezadané ženě a její cestě za novou láskou Avery Bardotová vystoupí v Římě z letadla, aby našla nový začátek. V Bostonu zanechala brzy již bývalého manžela a má v plánu lízat si celé léto rány – a možná taky občas zmrzlinu – ve společnosti své nejlepší přítelkyně Daisy. Když pro ni však hned první večer kamarádka, původem Američanka, uspořádá večírek na přivítanou, ocitne se Avery na cestě zpátky v čase, kam ji vyšle setkání s mužem, o němž se domnívala, že už ho nikdy neuvidí: s italským architektem Marcellem Bianchim. Marcello byl Muž s velkým M – ten, o něhož přišla. A teď se její minulost střetává s přítomností, s přítomností, v níž by měla truchlit nad zkázou svého manželství a – hele, ty fettuccine jsou strašně dobré! A Marcello taky. Avery si snadno zvykne na příjemný život v letním Římě, dny věnuje zkoumání města, nad nímž historici omdlévají blahem, a po nocích omdlévá blahem nad svou nečekanou romancí v duchu co bylo staré, je zase nové. Je to opojné, je to jako horečka, je to hříšné a je to šílené. Ale opravdu by to mohl být její nový život? Nebo je to jen dočasný únik před návratem do země twinsetů a sendvičů bez kůrky? Oslava skvělého přátelství, vášnivých romancí a báječného jídla – Setkání v Římě je lehkovážný příběh o druhých šancích a žití naplno.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Roman Crazy , 2016


více info...

Přidat komentář

wielka
03.12.2023 2 z 5

Ani roztomila, ani sexy a uz vobec nie romanca plna humoru. Napriek tomu, ze milujem knihy odohravajuce sa v Taliansku, tato ma rozhodne nezaujala natolko, aby som si to Taliansko v nej uzila. V podstate slaby pribeh, postava Avery jemne pripecena.... no nic, idem si pohladat nieco lepsie.

monika0181
27.11.2023 5 z 5

Jsem velmi příjemně překvapena. I tato kniha u mě pařila mezi odloženky. Od autorky jsem četla sérii Cocteil, bohužel ta mě stylem psaní naprosto nenadchla, a tak jsem se do dalších knih nehrnula. V rámci vlastní výzvy dočtu odloženky, jsem vytáhla tuto knihu. A musím říct, že za mě mnohem lepší než výše uvedená série. Kniha je čtivá, vtipná, hezký příběh. Některé věci sice úplně neladí, ale nijak mi to v příběhu a ani ve čtení nevadilo. Je to jednoduchý romantický příběh, který Vám v srdci může zůstat popisy Říma a okolí, jídla, naturelem Italů. Já jsem spokojena, u příběhu jsem si odpočinula, přišla na jiné myšlenky. Opravdu mi kniha sedla.


PaníColumbová
13.09.2023 5 z 5

Italské, římské, romantické, k zamyšlení, zajímavé, čtivé... Přečíst? Proč ne? Mohu jedině doporučit!

Maruscha
11.07.2023 3 z 5

Knihu jsem dočetla, a stručně řečeno mě moc nebavila ani nepobavila.

hamatse
24.10.2022 odpad!

Knihu přesně vystihla Kešu 1981.

petulkapeta
12.08.2022 5 z 5

Měli jsme budoucnost, na niž jsme se mohli těšit. Společně, stejnou měrou, jít každý za svým snem, ale jako tým. Neuměla jsem si pro sebe představit lepší život.

Moc pěkná kniha,vtipna a bavila jsem se. Taky je tam tema o podvádění, ale rozhodně stoji za to přečíst.

kristy.books
07.08.2022

Romantika odohrávajúca sa v Ríme? Tak to ja môžem! Musím však povedať, že z tohto príbehu mám zmiešané pocity. Nebol úplne zlý, ale rozhodne som si z neho nesadla na zadok.

Niektoré veci boli na môj vkus dosť rýchle, miestami až odbité. Avery načapá svojho manžela pri nevere, a tak ju jej kamarátka pozve na návštevu do Ríma. Hneď po príchode narazí na svoju dávnu lásku Marcella a dozvedáme sa, že ich vzťah neskončil práve najlepšie. Čakala som, že táto "krivda" sa bude dlhšie riešiť, no oni dvaja pomerne rýchlo zapadli do starých koľají. A to aj napriek faktu, že v tú prvú noc bol Marcello v prítomnosti inej ženy, o ktorej sa už viac nehovorilo (až kým sa neskôr sama neprihlásila o slovo). Rozvod s manželom išiel tiež celkom ľahko, aj keď na začiatku to vyzeralo, že bude robiť problémy. Tieto veci podľa mňa neboli úplne dotiahnuté.

Tú časť príbehu, keď ich vzťah opäť prekvital som si užívala a hovorila som si, že moje zmiešané pocity zo začiatku sa vylepšili. Páčili sa mi najmä kapitoly, keď išli Avery a Marcello na návštevu k Marcellovej rodine. Ku koncu však prišli dve zápletky (jedna z nich podľa mňa úplne zbytočná), ktoré mi opäť prišli rýchlo odbité a moje zmiešané pocity sa vrátili. Pri čítaní som sa teda cítila ako na horskej dráhe.

Oceňujem prostredie Ríma, to nikdy nesklame. Dodávalo príbehu príjemnú atmosféru. Za mňa to bola jedna z naj vecí na celom príbehu. Tiež sa mi páčila práca Avery, bola zaujímavá.

Katana83
16.07.2022 4 z 5

Vtipná kniha moc nebyla , ale líbila se mi. Jsem milovník Italie. Trochu mě tentokrat nebavily romantické scény, ty bych mohla přeskočit. Ale popis Italie a Říma byl paradni. Neco takového mohl napsat jen někdo kdo to opravdu zna. Cestovala jsem společně s hrdinkou a prošla s ni s chuti každou kočičí hlavu v Římě. I její dobroty sama cítila na jazyku.

Andrejka91
07.07.2022 3 z 5

Popis knihy úplně nesedí, rozhodně to není roztomilá, sexy moderní romance plná humoru. Nezasmála jsem se ani jednou. Nějak mi kniha vůbec nepřirostla k srdci a hlavně z toho důvodu, že tam na mě bylo nějak moc nevěry.
Oblíbila jsem si asi jedině Marcella, ani hlavní hrdinka Avery mi nebyla nijak extra sympatická.
Za mě to byl průměr a nepotřebuji číst někdy znovu.

narisa
29.06.2022 4 z 5

Je to trochu jiné, než předchozí knihy autorky. Vtipné to moc nebylo. Ze začátku jsem se nemohla začíst. Rozjelo se to, až když se objevil Marcello. Ten byl mimochodem super. Avery se mi líbila, když malovala, ale nelíbilo se mi, jak se zachovala v minulosti, k její škodě. Jinak vztah Avery a Marcella byl velice intenzivní a vášnivý. Což se mi moc líbilo. Také popisy Říma, památek a úžasného jídla byly příjemné. Celkově tedy pěkný příběh až na pár hluchých míst.

pollyn
28.06.2022 2 z 5

Vůbec to není vtipné. Kromě jedné, spíše trapné situace to rozhodně nesrsi humorem. Naopak. Jsou tam velké křivdy.
Spíše to má scénář "romantických útěků" Julie Caplin, ale i když je to plné jídla a kultury tak to není ono.

Renike
26.06.2022 3 z 5

Trvalo mi docela dlouho, než jsem knihu dočetla. Opět jsem si užívala nádherný Řím, ale příběh o to méně. Romance plná humoru? Mně to tak vůbec nepřipadalo. Avery byla - jak to říct - proti mé srsti.

georginaa
25.06.2022 3 z 5

Tak abych pravdu řekla, u této knihy jsem stále měla na něco chuť. Tolik jídla jsem snad v příběhu nikdy nečetla, kromě kuchařky. :-) Co se týče samotného příběhu, hold si někdy vybereme partnera rozumem, místo srdcem a občas i zjistíme, že to prostě nefunguje tak, jako bychom chtěli. V tomto případě bych řekla, že když na sebe i po 9 letech narazili, začali přesně tam, kde skončili. Takže srdce si přece našlo to , po čem toužilo.

Irsaf
22.06.2022 4 z 5

Na knížku jsem se těšila a ze začátku mě i bavila…
Pak to bylo trochu horší a ke konci zase lepší…
Ráda si přečtu pokračování…
Daisy byla skvěle střeštěná :-)

havrmoni
18.06.2022 3 z 5

Takový průměr,má i horší knihy. Za mě je nejlepší série Cocktail.

rampapa
14.06.2022 4 z 5

Za mě krásný příběh jen jsem asi čekala trošičku víc. Jinak za mě pěkná knížka. Moc se mi líbila. A velmi jí doporučuji.

lusitta05
12.06.2022 3 z 5

Akosi dlho mi trvalo, než som dočítala. Začiatok bol fajn,potom nuda,potom trochu lepšie na konci.

Ralemo
11.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Za mě hezky napsaný příběh. Osudová láska si nevybírá a flirt v Barceloně evidentně byl to pravé a po pár letech se z něj stala pravá láska. Zajímavá zápletka v podobě manželství, neopětované lásky a stereotypu. Neskutečná přitažlivost mezí hlavními hrdiny, nádherné prostředí Říma. Nevadí mi situace, kdy se hlavní hrdinka rozvádí a začne si něco se svou osudovou láskou? Proč ne, však ona za rozvod nemůže a proč mít nějaké výčitky?
Kniha se četla moc hezky a sama, měla na konci pár zápletek, které se moc hezky objasnily. Určitě doporučuji k přečtení! :)

Kešu1981
08.06.2022 odpad!

(SPOILER) Takže fakta: Avety má rok vztah s přítelem Danielem, pročež jede na studijní pobyt do Španělska, kde potká Marcella, kterému se o svém vztahu nezmíní, a bum, celý pobyt s ním chodí, ani trocha studu z nevěry. Pak se vrátí domů, vyspí se s Danielem a bum, vezme si ho. O 9 let později načapá Daniela, jak jí podvádí se sekretářkou a bum, odjíždí do Itálie, kde potká Marcella, a i přestože ví, že on má přítelkyni a ona je stále vdaná, vleze s ním opět do postele...to jako vážně?
Kde, ptám se, je v tomhle příběhu nějaká základní slušnost, respekt vůči druhým nebo obyčejný zdravý rozum?
Prej roztomilá, sexy moderní romance plná humoru...jasněěě...ani omylem!

Autoři knihy

Alice Clayton
americká, 1950
Nina Bocci
americká

Kniha Setkání v Římě je v

Právě čtených1x
Přečtených99x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce150x
Chystám se číst107x
Chci si koupit24x
dalších seznamech5x