Sestřičky pod jmelím

Sestřičky pod jmelím https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489272/bmid_sestricky-pod-jmelim-hTq-489272.jpg 5 116 39

Nemocnice Nightingale série

< 7. díl

Je rok 1941 a sestřičky v Nightingale čelí zatím nejtěžší zimě. Všichni se potýkají s nedostatkem, v novinách už píší jen o stále větších ztrátách a porážkách. Britové jsou unavení a demoralizovaní, nemocnice Nightingale trpí také. Millie nedávno ovdověla a musí se vypořádat s majetkovými záležitostmi. Potkává se ovšem také s dávnou láskou a vzpomínky na nemocnici opět ožívají. Jess se stěhuje proti své vůli na venkov. Náladu jí však zvedne příjezd Effie, která utíká z Irska a doufá, že na vesnici najde klid. Brzy však dívce zkříží cestu pohledný Kit. Vánoce se kvapem blíží, dokáže úkryt na klidném venkově ochránit naše hrdinky před trápením s láskou?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Nightingales under the Mistletoe , 2015


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
18.04.2024 5 z 5

Poslední díl o sestřičkách jsem přečetla s dost velkým odstupem,a připadalo mi,že v tomto díle už je jedna sestřička od prvního dílu.Ale na čtivosti nic nemění,příběh byl pěkně zakončen.Sestřičky si prožili své lásky,zklamání,ale i ti vedlejší postavy si užili své.Byla to pěkná série.

kamka1103
26.03.2024 4 z 5

Další díl o sestřičkách. Zase prožívají svá trápení s láskou , zase spolu "mláďoučké" sestřičky drží proti "protivným starým" staničním sestrám. Chyběla mi tam Dora a Kathleen. Je to taková pohádka pro nás ženy , protože vše dobře dopadne. Jednu hvězdičku ubiram za v podstatě stejný scénář jako měly předchozí díly série. Další díl si už nějak nedovedu představit o čem by byl, leda tak po skončení války , kdy se z venkova vrací do Nightingale a setkávaji se se svými dávnými přítelkyněmi a kolegyněmi. No uvidíme.


Hanouch072
15.03.2024 3 z 5

Taková příjemná oddechovka.

barbora6886
31.01.2024 5 z 5

Já chci další díl, prosííím. Je to úžasná série.

PavlaA
25.01.2024 5 z 5

Sérii Sestřiček jsem si velice užila. Za těch pár týdnů, které jsem s nimi prožila mi některé hrdinky přirostly k srdci. Až je mi trošku líto, že už je konec.

Noisette73
08.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Já čekala, že se dozvím něco o Helen, nic škoda. Millie, tak ta je pro mě oříšek, nevím ta její nerozhodnost mi brala nervy. Před chuvou svého syna si neumí sjednat pořádek, dva muže stále přehazuje jako ponožky. Přišlo mi nelogické co se stalo v závěru. Spíš bych pochopila kdyby oba pánové udělali čelem zad a za to neustálé, tebe chci, ale vlastně ne, spíš toho druhého, by odešli a naše slavná Millie co chce vše a zároveň nic by zůstala na ocet a trochu se srovnala. Další, Daisy ta taky pořád jsem chytřejší, hezčí bla, bla, tohle mi říct sestra o kterou bych se odmalička starala a obětoval se rychle by frčela do světa na zkušenou, ať se stará sama frajerka... oblíbila jsem si Grace a Saru, Také Jess škoda, že tam její příběh nebyl více. Uvítala bych ještě jednu knihu. O Sáře, Grace, Jess a Helen. Effi mi nesedí od doby co se objevila.

Nelička
21.12.2023 5 z 5

Perfektní. Opět velmi čtivé, svižné, zajímavé, bez zbytečných opakujících se "nedorozumění". Sestřičky mi budou chybět....

Zuzulinka
21.10.2023 5 z 5

Tento díl se mi moc líbil.

zdenaR
15.10.2023 3 z 5

Tento díl se mi líbil nejméně, skoro bych řekla, že se autorka už "vyčerpala".
Někdy je lepší skončit dříve.

Kokoska92
10.08.2023 5 z 5

Selžeš až ve chvíli, kdy to úplně vzdáš. Udělala jsi chybu. Každý je dělá, ale hlavní je se z nich poučit.

Sestřičky z Nightingale, to je moje srdeční záležitost. Osudy jednotlivých postav příběhu mě vzaly za srdce. Pokud se chcete dozvědět, jak těžké to v Anglii roku 194-42 měli obyčejní lidé a jak náročnou práci vykonávaly v té době zdravotní sestřičky, určitě po knížce sáhněte. Stojí za přečtení.

AndreaP.
20.07.2023 4 z 5

Tato série je má oblíbená a na každý díl čekám s napětím a netrpělivostí. U tohoto dílu ale asi poprvé musím napsat, že ač i tento byl pěkný, tak měl přece jen sestupnou tendenci a na ty předcházející moc nenavazuje, ať už kvalitou, tak samotným dějem. Chyběl tam ten náboj, to hlavní, co dělalo předcházející díly naprostou topkou, alespoň pro mě. Celou sérii mám nejen přečtenou, ale i zakoupenou do své knihovny, ale tento díl mi v ní chybí. A asi to tak i zůstane.

Booky84
03.07.2023 5 z 5

Skvělý a čtivý díl, na který jsem byla moc zvědavá, protože je v něm opět postava Millie, kterou jsem si oblíbila hned v prvním dílu. Kniha se čte lehce a stránky rychle běží. Celá série je moc povedená a všem ji doporučuji.

katpas76
28.06.2023 4 z 5

Od předchozího dílu Sestřiček uběhlo hodně času. Takže jsem na postavy i děj poměrně dost pozapomněla a musím přiznat, že jsem se do tohoto nejnovějšího dílu vpravovala docela dlouho. Do příběhu se najednou začalo dostávat mnoho nových postav, které ho ale příjemně rozšířily a obohatily. To, že jsem v úvodu knihy postrádala větší návaznost na předchozí díl a připomenutí toho, co se dělo, se posléze ukázalo jako přirozené, protože tento díl Sestřiček na předchozí příliš moc nenavazoval. Mohl by být klidně samostatným románem.
Kniha byla čtivá, i když oproti předchozím dílům v sérii přece jen trošinku pokulhávala. Sama nevím, čím to bylo způsobeno?! Možná tím, že se mi teď za sebou sešlo několik válečných knih a druhé světové války jsem byla přehlcená?
Z tohoto dílu jsem měla pocit, že byl psán vysloveně na objednávku (což autorka i v úvodu knihy ve svém poděkování zmiňuje) a na kvalitě se to podepsalo.
Pokud vyjde další díl Sestřiček, nejspíš si ho přečtu, ale už na něj nebudu tak netrpělivě čekat jako na každý z předchozích dílů.
Hodnotím 4 hvězdami.

Kiwisska
23.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Uznávám..Kapitola 48 mě úplně rozbila, rozbrečela jsem se. Jinak hezký díl, Grace jsem moc fandila.

SimulinaT
19.06.2023 4 z 5

Sestřičky pod jmelím si čtenář může přečíst i bez předchozích dílů. Je to opravdu příběh jako kdyby první díl nové řady. Kniha se dobře čte,ale chybí tam to napětí. I přesto jsem ji ráda přečetla.

Ivanule
09.06.2023 5 z 5

Další díl mé oblíbené série z Nemocnice Nightingale:) Opět se zde setkáváme s osudy známých sestřiček, ale musím říct, že jak to čtu z odstupem než vyjde další knížka, tak mi dělá problém si vzpomenout, kdo je vlastně kdo,ale to je můj problém ne knihy:) Jen by mě zajímalo, zda bude mít pokračování:)

Verika
28.05.2023 5 z 5

Další pěkný díl sestřiček z období Vánoc 1941. Některé sestřičky odjíždí z Londýna vypomáhat na venkov. Do děje se vrací i oblíbené postavy. Děj se tentokrát odehrává i na infekčním oddělení, kde jsou hospitalizované děti se záškrtem.

Toňula
18.05.2023 5 z 5

Moc pěkné a čtivé stejně jako předchozí díly..tentokrát ve vánoční čas v době války, kdy v lidském životě hraje roli nejen bolest a smutek, ale i odvaha, přátelství a láska..

Danago
31.03.2023 4 z 5

Musím přiznat , že i když se mi kniha opět líbila moc. Už na mě tolik nezapůsobila jako předchozí díly. Je to jakási setrvačnost. Možná by už stačilo.

Miro67
29.03.2023 4 z 5

Sestřičky už jsou jako členové rodiny a proto není možné váhat s nákupem dalšího dílu. Tentokrát se děj přesunul na venkov a tím se nám vrátila zapomenutá lady Millie, která se vrací od povinností správy panství k práci do nemocnice, spolu s londýnskou Jess a irskou Effie. Každá si prožívá svá trápení i radosti, ale péče o nemocné pro ně zůstává na prvním místě.
Zajímavý je i doslov autorky o osudu anglických panských sídel v době války.