Serafina a černý plášť

Serafina a černý plášť https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289923/bmid_serafina-a-cerny-plast-7Hz-289923.jpg 4 173 46

Serafina (R. Beatty) série

1. díl >

Serafina vždy poslouchala svého tatínka a toulala se pouze po pozemcích usedlosti Biltmore. Ale i tam – v temných chodbách obrovského domu – bylo vždy co objevovat, jen si musela dávat pozor na to, aby nebyla spatřena. Nikdo z pánů domu o ní totiž nevěděl, protože se svým otcem údržbářem žila tajně ve sklepení. Ale když začnou v usedlosti mizet děti, Serafina náhodou zjistí, kdo za tím stojí: hrozivý muž v černém plášti, který se po nocích toulá chodbami Biltmoru. Při děsivých zmizeních se Serafina spřátelí s Braedenem, synovcem majitelů. Braeden a Serafina musí odhalit, kdo se za černým pláštěm skrývá, dříve, než polapí všechny děti žijící v usedlosti. Pátrání je ale přivede do zakázaného temného lesa. A teprve tam přijde Serafina na to, kým je, pozná svou minulost a zjistí, že ona jediná může zachránit všechny děti v Biltimoru. Ale podaří se jí přemoci tajemného muže v černém plášti?... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Serafina and the Black Cloak , 2015


více info...

Přidat komentář

lucakuca
17.01.2024 4 z 5

Ten konec se tam teda pěkně zamotal a zašmodrchal, až jsem měla strach, že to bude jeden velkej šmodrch, ale pěkně se z toho vybruslilo a všechno dobře dopadlo a všechno se vysvětlilo.

haki34
18.04.2023 5 z 5

(SPOILER) pro dceru, tak jsem si přečetla taky :) a musím říct, že se už teď těším na druhý díl..poutavá směska hororu, dobrodružna, přátelství..v podstatě můžu doporučit komentář Naias....
Od začátku tušíme, že Serafina nebude jen tak obyčejná holčička..vzdyť ktérá holčička má jantarové oči (mrk , mrk), vlasy, které již popisem (zlatohnědé, nestejné barvy) evokují srst (mrk, mrk) a která je tak nebojácná, že žije hlavně v noci, nebojí se vlézt do sklepa a ni do jiných opuštěných dír ??? Jen celou dobu přemýšlím, cože bude Serafína za faunu... ale postupně. Protože má pro strach uděláno, nebojí se pustit do boje .. s čím vlastně ? je to člověk ? nebo duch ? nebo co vlastně ? strašidelná atmosféra parádní... a stupňuje se. Kromě sklepa přibyde temný noční les, kde místo zvuků vládne ticho, pak zas opuštěný tajemný hřbitov se sochou anděla... Nooo, až jsem si říkala, že budu mít špatné sny i já :) hledáme padoucha..meganetvora...a autor nás zpočátku láká na boční cestičky, podsouvá možné podezřelé...ale Serafina i s novým kamarádem Braedenem má jasno... a pak už jsem jen nedýchala, a čekala, jak se vyvrbí ten šťastný konec..protože bez něj by to nebylo ono, že jo ??
shrnu : dobře jsem se bavila, knížku jsem si maximálně užila, odpouštím i drobné nesrovnalosti, nelogičnosti, rychlé skoky v ději (třeba ztracená Serafina, která ani neví, kde vlastně v tom lese je, má pocit, že je velmi daleko a najednou ji najde její tatínek... nebo Serafina a její původ - 12let mlčení a teď šup - řekneme si to jako nic...) a jak jsem zmínila v úvodu - těším se na další !


Barza
25.03.2022 4 z 5

Na knihu pro mládež jsem sice stará, ale předčítala jsem ji dceři, když byla nemocná. Musím říci, že se nám oběma líbila. Jak v diskuzi píší ostatní, děj má spád, je napínavý. Z pohledu dospělého se sice několikrát opakuje podobná situace (tma, strach, útok pláště, útěk, škrábání v sebeobraně,...), ale to nepředstavuje nějaký závažný problém. Jednoznačně z příběhu vyplývá, že všichni nejsou stejní (ani vzezřením, ani povahou, ani životními podmínkami), přesto se k sobě mohou chovat přátelsky a s respektem.

Natmi
13.12.2021 5 z 5

Tato knížka byla hezká a napínavá.

zazvorka
26.08.2021 5 z 5

Krásný fantasy příběh o odvážné Serafině, jejím obětavém tatínkovi a kamarádovi Braedenovi. Napětí, tajemno, dojetí - od každého trochu a k tomu navrch reálie usedlosti Biltmore. Kniha pro děti a mládež, kterou jsem si s velkým potěšením přečetla, přestože tu dobu mám, ach, dávno pryč. Jsem ráda, že mne čekají ještě 2 díly, moc příjemně se to četlo. Taková dobrodružná pohádka.

Adrim
06.04.2021 5 z 5

Naprosto úžasný, svižný, zajímavý i napínavý příběh a děj. Taková ta kniha, kdy vás to prostě nutí číst dál :-).
Za mě osobně knihu hodnotím velmi kladně a vřele doporučuji

sadlo
05.09.2020

Milý dospělý čtenáři, přečti si tuto knihu, počteš si, zdraví Tě dospělý čtenář.

Taflu.
05.06.2020

Moc pěkná kniha, líbilo se mi, že je odlišná od ostatních a je v ní hodně zajímavostí. Knihy jako Deník Mimoňky, jsou skoro o ničem ( ̄_ ̄)

jennefer
08.05.2020 4 z 5

Za chvíli bych jis spíš měla dávat číst dětem, ale moc se líbila i mně. Takže ji samozřejmě dětem nabídnu taky, až budou ještě krapet starší :-)

Hoshi
05.05.2020 5 z 5

Serafina mě na první pohled zaujala obálkou a jménem. Dlouho jsem po ní pokukovala, až jsem si jí koupila zde v bazaru... A jsem ráda, že jsem tak učinila. Ačkoliv jsem vůbec netušila, co vlastně mám před sebou za příběh, jsem velmi mile překvapená. Serafina je velmi milé děvče, spolu s ní zažijeme velké dobrodružství ... Tahle kniha mě opravdu bavila!

Fany09
07.11.2019 5 z 5

Serafina je vážně napínavá.

MarMarMar007
20.09.2019 4 z 5

Serafinu jsem přečetla za hodinu vlastivědy ◉‿◉ napínavý děj vás vtáhne do knihy natolik, že si zapomenete psát letopočty a zápisky o 2. Sv. Válce. Na konci vás ale z děje nevyplyvne, jako některé jiné knihy. Takže až se o půlnoci probudíte a budete se snažit vymotat z peřiny, nejprve si uvědomte, že to není černý plášť...

Cleo De Nile
06.06.2019 4 z 5

Dlouho jsem hledala knihu, která má podobnou atmosféru jako Harry Potter - příběh, ve kterém nechybí magie, síla přátelství, sympatické a zajímavé hlavní postavy a tajemno. Serafina tohle všechno má, a ještě je to zabaleno do krásné obálky. Čtení jsem si moc užila, a i když je kniha určena spíše pro mladší čtenáře, myslím, že i lidé v mém věku (tedy okolo dvaceti let) nebude dělat problém začíst se do Serafinina příběhu. Velkým plusem je i to, že autor dokázal takovou knihu zasadit na skutečné místo. Biltmore bych někdy moc ráda navštívila.

hermiona12
03.06.2019 5 z 5

nej kniha

Vendula39
07.04.2019 4 z 5

Krásná knížka se zajímavým dějem. I když bylo Serafíně jen 12 let, mnohdy se chovala, jako by jí bylo i více. Odpočinková četba.

Erlif
26.03.2019 4 z 5

Hledala jsem nějakou odpočinkovou knihu... Serafina je 12ti letá holčička, hlavní chytačka krys :-) Kniha mě velmi mile překvapila, je čtivá, nemá moc stránek, tak její přečtení netrvá více jak den :-) Ano je to spíše pro děti, ale i tak jí nechybí napětí a jisté kouzlo. A musím říct, že další díly jsou jen lepší, ale nechci předbíhat, ještě nemám dočteno...

anibeni
17.02.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem začala číst jen jako odlehčení od jiných žánrů... ovšem co jsem nečekala, že mě ta kniha tak dostane... byl to nádherný fantasy příběh, tak kouzelný a jednoduchý, až mě to překvapilo... Těším se na další díl..

Kasandra109
29.10.2018 5 z 5

Zajímavá, kouzelná pohádka na dobrou noc:)

Vikos
01.09.2018 5 z 5

Boooožííí jako vždy

Elizza
31.07.2018

První stránky absolutně o ničem a pak se to skokově zlepšilo. Kniha dobrá, akorát jedna nesrovnalost:
Píše se tam, že Serafína neměla klíční kosti a proto se vešla do jakékoli škvíry. Ale bez klíčních kostí by nejspíš vůbec nemohla hýbat rukama.

Kniha Serafina a černý plášť je v

Právě čtených5x
Přečtených234x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených21x
Knihotéce144x
Chystám se číst148x
Chci si koupit31x
dalších seznamech4x