SEIF

SEIF https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465958/bmid_seif-xH0-465958.png 4 14 3

Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se dočtete v povídkové sbírce Petry Štarkové spolu s krátkými komentáři autorky k jednotlivým příběhům. Kniha obsahuje povídky: • Osud číhá za vlastním rohem • Válka Daniela Ostrovského • Ztráta paměti • Apokalypsa • Klub přátel fyzické činnosti • Acheron • Faceblock • SEIF... celý text

Přidat komentář

petra3690
02.08.2023 5 z 5

Více se o knížce dočtete na: https://www.petrastarkova.cz/seif-ekniha-sci-fi-povidek/

dominika8192
27.08.2021 5 z 5

Povedená sbírka povídek, nad nimiž se čtenář musí zamyslet. Začátek se rozjíždí pozvolněji, ale zhruba od třetí povídky to nabralo neuvěřitelný spád. Poslední povídka je samozřejmě nejlepší záležitost, ale já musím speciálně vyzdvihnout Acheron - u té jsem si na konci i zabrečela. Něco tak originálního jsem dlouho nečetla. :-)
Dávám 5 hvězdiček a doporučuji k přečtení každému, dokonce i někomu, kdo nevyznává sci-fi.


robin9739
21.04.2021 4 z 5

Sbírka obsahuje 8 povídek, většinou kratších jen hlavní povídka SEIF počtem stran ze sborníku vyčnívá. Já osobně nemám rád, když jsou povídky krátké jelikož většinou nemají uzavřeny konec nebo autor čeká, že si ho čtenář domyslí či ho nějak vydedukuje. Zde tomu ve většině případech není, i když zde konec není přímo napsán je jasně daný a nebo není důležitý. Jde o to co se nám snaží ona povídka sdělit. Zde je nám to sdělováno inteligentně, čtivě a spíš až podprahově.

Žádnou z povídek jsem nikdy předtím nečetl. Ani žádnou jinou věc od autorky.

První co musím vyzdvihnout je různorodost a originalita povídek. Kdyby to psali různí autoři nepsal bych to sem, ale všechny psal jeden autor. Takže smekám před nápaditostí, fantazií ale i schopnosti napsat smysluplnou povídku na pár stránek. Mě osobně i když se to neslučuje s tím co jsem psal na začátku se tentokrát líbili a byly pro mně nápaditější a zajímavější ty kratší povídky.

Vypíchl bych Faceblook velmi aktuální věc co se týče sociálních sítí a všech lidí jenž jsou na nich závislý. Acheron mě zahřál na duši velmi silná povídka. Nakonec Apokalypsa tu jsem si velmi užil... Úplně jsem se viděl v době, kdy pro mě byly on-line hry ne druhý ale první život. Třeba bych si taky nevšiml toho co se venku děje .

Za mě povedená sbírka povídek u kterých se člověk pozastaví a zapřemýšlí nad jejích vyšším sdělením.