Ve zlomku vteřiny

Ve zlomku vteřiny https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172709/ve-zlomku-vteriny-172709.jpg 4 57 15

Agent King udělá v roce 1996 chybu, na maličký okamžik se podívá jinam, což je osudné pro jeho kariéru i pro kandidáta na prezidentský úřad, který přijde o život. O osm let později se podobná chyba opakuje v případě agentky Maxvelové. Ta však nelení, bývalého kolegu vyhledá a společnými silami se pustí do vyšetřování nového i starého případu. Odkryjí nejen netušené politické pozadí obou akcí, ale i nečisté praktiky uvnitř FBI Politický thriller jenž nás zavádí do prostředí FBI. Dva hlavní aktéři, agent King a agentka Maxwelová, přijdou o kariéru díky neúspěšně vedené akci v případech, které mají silné politické pozadí... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Split Second , 2003


více info...

Přidat komentář

alekis
04.04.2024 2 z 5

To tedy byla opravdu bída! Aspoň podle mého názoru.
Nesmyslný, nemožný, vykonstruovaný, z prstu vycucaný motiv. Nemožné situace, jako kdyby padouch a jeho pomocníci byli téměř všemocní... Nezábavné... Nezaujalo... Ztráta času!
Čekala jsem něco a vyšlo z toho houby, zlatá rybko.
Pochybuji, že se s touto dvojkou ještě někdy budu chtít potkat.

Luigi1
01.02.2023 4 z 5

No konečně se polepšil a dalo se číst


kokrokr
14.06.2022 2 z 5

Baldacci píše zajímavě, ale má tu plno logických chyb a hloupostí. Také ta pointa příběhu je úplně mimo realitu a je to vysloveně slátanina, kterou autor zabalil do pěkného slovního projevu. Většině čtenářů bude napínavý text asi stačit a už se hlouběji nezamyslí nad logikou jednotlivých událostí.

1amu
15.03.2020 3 z 5

Při četbě této knihy jsem si připadal jako žáček v "kurzu tvůrčího psaní detektivek". Přednášející David Baldacci to zkrátka umí.
Zná přesně způsob dávkování napětí, tedy od pohledu na hodinky (je 00:00) se začíná odvíjet příběh, na jehož začátku musí být první hit . Náš aktér je "sražen na kolena" jako boxer po těžkém k.o. a zvedá se k boji velice pomalu. Má to jen tak-tak v 9-té sekundě.
Protože je tvrďák je jasné, že si to nenechá líbit. Jeho klikou je parťačka (pochopitelně táhnoucí za sebou průšvih), také správně nažhavená.
Pan autor na chvilku zvolní - takové "piánko". Jednoduše pouze proto, aby nás připravil na očekávané finále, které však nenastalo. Jednoduše proto, že vše nesmyslně a zbytečně ke konci překombinoval.
A jaká to mohla být kniha !

harena
10.10.2019 5 z 5

Tak konečně vím, za jakých dramatických okolností se seznámila Michelle s Kingem, čtu totiž první díl jako poslední. Baldacci umí psát napínavé a akční thrillery i tenhle se mu povedl. Michell a King pracovali jako ochranka kandidátů na prezidenta, ale jejich poslední akce se nepovedla. Jeden kandidát je unesen a druhý zastřelen a oba agenti se rozhodnou vypátrat, kdo stojí v pozadí těchto průšvihů. Spisovatel si s námi často pohrává. Agenti třeba náhle objeví nové informace nebo jim něco docvakne, ale my bohužel nevíme co a to nás nutí číst dál a dál. Nejsou tu žádné hluboké filozofické myšlenky, je to pěkná oddychovka.

cukrovka
09.10.2019 5 z 5

Kniha plná napětí a zvratů. Je to moje první kniha od tohoto autora a rozhodně ne poslední. Velmi čtivý příběh. Autor dokáže napětí stupňovat a postupně odhaluje indicie vedoucí k pachateli.

Dela111
20.08.2018 3 z 5

Hlavní hrdinové jsou sympatická dvojka, kniha je nabitá dějem, žádná odpočinková četba. Pokud polevíte v pozornosti i jen na půl stránky, můžete zmeškat další vraždu nebo únos.
Není to špatně napsané, ale rozuzlení, které bych neuhádla ani náhodou, mně připadá překombinované, těžko uvěřitelné.
Byla to moje první kniha od tohoto autora, zkusím ještě další z této série.
Doporučuji příznivcům hodně akčního děje nebo těm, kteří si rádi přečtou příběh z prostředí tajných služeb FBI, ochrany osob.

moudivlacek
02.06.2018 5 z 5

Začátek slibně se vyvíjející nové série, moc se mi líbila série Camel club, a tato začala velice slibně. King a Maxwellová je dvojka sama o sobě a já jsem ráda, že se dali dohromady dva skvělé mozky, a i když dělají chyby a kolem nich vůbec není bezpečno, tak dostanou do spojení věci a informace tak, jak nikomu jinému.
Moc se těším na další díl. Kdo má rád tajné služby a nebezpečí kolem toho, to je díl pro něj. Doporučuji.

emma24
25.07.2017 5 z 5

První z jeho knih, kterou jsem četla pomalu na jeden zátah a to byl moment, kdy jsem po jeho knihách začala pátrat.

Kerberos
26.06.2017 4 z 5

Další Baldacciho akční kniha,nezklamala.

Ronin Roujin
18.05.2014 3 z 5

Baldacci je dobrý odechový autor ale v této knize je těch obratů, kombinací a spiknutí až moc. Prostě se mi to zdá překombinované už moc, jako by se autor vytahoval.

šipek
23.11.2013 5 z 5

Dávám pět hvězdiček super kniha opět vynikající Baldacci. Doporučuji přečíst napínavá a stále záživná kniha.

witko
18.10.2013 4 z 5

Ano, Baldacci píše poutavě a po otevření knihy se od ní těžko odchází. Do úplně kladného hodnocení však z mého pohledu ještě kousíček chyběl.

kokosek
10.09.2013 5 z 5

Na jaře začali v Americe vysílat nový seriál. Název mi nic neříkal: King & Maxwell. Ale ukázka byla dobrá. A první díly taky. Takový čerstvý Castle (ten už je trošku sešlý).
A v titulcích jsem si všimnul, že je to dle knih od Baldacciho. Baldacci, Baldacci - to mi něco říká. Ano Camel club - kniha kterou se chystám číst.
A protože jsem rád, když si můžu pod jednotlivými jmény představit konkrétní osoby, tak jsem se pustil do čtení Ve zlomku vteřiny. Pravda hlavní hrdinka v knize má černé vlasy, ale koho by u Rebecy Romijn zajímala zrovna barva vlasů. Ale jinak je kniha ještě vtipnější, ještě napínavější a rozhodně zamotanější než seriál.
Já dávám plný počet hvězdiček a fanoušky seriálu uklidním. Klidně můžete číst, rozhodně vám seriál nic podstatného neprozradil. Kniha jde naprosto jiným směrem a zápletka se ubírá jinudy. Takže směle do toho.

kosakkill
06.03.2012 5 z 5

Naprosto fantastický thriller. Zatím jediná kniha od Baldacciho, ale rozhodně si přečtu další.

Štítky knihy

napětí tajemství politické thrillery

Autorovy další knížky

David Baldacci
americká, 1960
2014  76%Tváří v tvář
1997  86%Absolutní moc
2008  77%Camel Club
2009  75%Mrazivá pomsta
2007  82%Ve zlomku vteřiny

Kniha Ve zlomku vteřiny je v

Přečtených78x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce95x
Chystám se číst23x
Chci si koupit3x