Hrátky o hodinu

Hrátky o hodinu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22260/hratky-o-hodinu-22260.jpg 4 35 7

Druhá kniha série Sean King a Michelle Maxwellová. Zpočátku se zdá být vražda mladé ženy jen banálním případem, ale zavražděná má na rukou velice zvláštní hodinky. Ty se v průběhu vyšetřování stanou noční můrou soukromých vyšetřovatelů i policie. Nastává zběsilá honička za vrahem, který si mezitím vyhlíží další oběť... Začínají hrátky o hodinu.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Hour Game , 2003


více info...

Přidat komentář

Luigi1
29.01.2023 4 z 5

Tento kriminální příběh má v sobě něco do sebe,Hlavmí roli hrají zvláštní hodinky které má oběť na ruce

zdendula31
03.07.2020 4 z 5

Perfektní příběh zkazil naprosto katastrofální překlad.Chvílemi mi připadalo,že čtu román z 18 století.Kdo dnes používá v každé větě slovo,,vskutku"?
Korektura děs běs,první kniha kde jsem se s něčím takovým setkala.


cukrovka
16.10.2019 5 z 5

Opět super čtení. Jen mi vadilo množství překlepů. Příběh je spletitý a dost akční. King a Maxwellová jsou super dvojka.

moudivlacek
06.09.2018 5 z 5

Kdo má rád detektivky a kdo se nesmíří s jednoduchou linií děje, tak si zde opravdu přijde na své. Sice velice rychle zjistíte, že jsou tu dva vrazi, ale to je tak asi vše. Autor dokáže velmi dobře manipulovat s čtenářem a neustále mu nabízí nové a nové varianty vraha a přitom odkrývá pravou totožnost hlavních hrdinů i obětí.
Závěr jsem trochu čekala a trochu mě překvapil, rozhodně to dává možnost budoucího děje.
King a Michelle jsou opravdu skvělá dvojka - on je silný mozkem a ona tělem, byť opačně to také není špatné.
Pokračuji v sérii. Jediná výtka - gramatické chyby v překladu jsou někdy děsné!!!

Dela111
25.08.2018 3 z 5

Další Baldacciho kniha, která je akční, má velmi bohatý, zároveň trochu složitý děj. Autor má dobře promyšlenou zápletku, rozuzlení je nečekané. Pachatel se skutečně činí, protože vražd přibývá tak rychle, že to nestačíte počítat. A samozřejmě velkým kladem jsou hlavní hrdinové - sympatická dvojka vyšetřovatelů, v tomto díle již soukromých, ale najatých šerifem na výpomoc.

Je jasné, že autor si s knihou dal velkou práci, přesto mě nepřitáhla tak, jak by měla. Chyběl mi ten pocit, že se těžko odkládá. I když je pravděpodobné, že za to může překlad. Souhlasím s komentářem níže, že není dobrý. Některé obraty jsou zastaralé, věty místy divně poskládané, těžkopádné. Pochybuji, že by autor, který vytvoří tak akční děj, používal zastaralé výrazy.

David Baldacci není například Peter May nebo Bernard Minier, nemá tolik barvitě vykreslené prostředí ani dokonale popsané charaktery postav, je více dějově zaměřený, ale tento překlad si nezaslouží, ubírá to na čtivosti, ubírá to celkově na kvalitě knihy.

Opět doporučuji příznivcům akčního a bohatého děje.

zd0981
12.03.2017 odpad!

Nestává se často, že knihu odložím bez dočtení. Ale takovou hloupou knihu jsem opravdu neměl sílu dočítat. A ten překlad? To asi pan Brož také neměl sílu pracovat na takové slátanině a zadal překlad nějakému amatérovi.

kokosek
21.12.2013 5 z 5

Druhá kniha ze série o bývalých agentech Tajné služby. Čekal jsem co autor vymyslí po té, co minule bylo vše vyřešeno. A myslím, že byla dobře nastartována nová série. Hned se objeví sériový vrah a dokonce není sám.
Je to příjemná oddychovka a člověk si musí myslet, že spisovatel nemá rád právníky. Poté, co v prvním díle nechá Seanovi zničit velmi příjemně zařízený dům, tak nyní to je ještě horší.
Měl jsem v úmyslu začít číst Inferno, ale není nutno, jedno Inferno tu zrovna bylo :-)
Takže si dám další díl a doufám, že už je na světě líp.

Autorovy další knížky

David Baldacci
americká, 1960
2014  76%Tváří v tvář
1997  86%Absolutní moc
2008  77%Camel Club
2009  75%Mrazivá pomsta
2007  82%Ve zlomku vteřiny

Kniha Hrátky o hodinu je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce76x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x