Sběratel duší

Sběratel duší https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301676/bmid_sberatel-dusi-G02-301676.jpg 4 32 12

Althea vyrůstala v Egyptě po boku otce, uznávaného archeologa, až do doby, než ho obvinili z falšování starožitností. Krátce nato zemřel a ona nechápala, co se stalo. Po letech obdrží dopis od muže jménem Abdelal. Ten pro jejího otce pracoval a nabízí jí důležité informace. Althea je odhodlaná otcovo jméno očistit, ale dorazí pozdě – Abdelal je po smrti a překážet někomu začíná ona.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Jackal's Head , 1968


více info...

soukroma
soukroma
06.08.2021 3 z 5

Četla jsem strašně dlouho (prokládala dalšími) za tichých povzdechů "zlatá Amélie": sérii se secesní archeoložkou jsem měla svého času velmi ráda, ale tahle samostatná kniha jí byla na hony vzdálená jak napínavostí a zajímavostí, tak humorem. Sice i nějaká akce, mrtvola a usilovně hledaná významná hrobka (Achnaton+Nefertiti) v knize taky byly, ale prostě příběh neměl potřebný šmrc a hlavní hrdinka byla úplně nijaká, ani archeoložka ne, takže o archeologii a egyptologii pořádně nikde nic... 50%

mariva
mariva
16.04.2020 4 z 5

Zase jsem se vrátila do svého "egyptského" období a s chutí si přečetla další knížku ze starého Egypta. Bylo to příjemné a napínavé čtení, i když některé věci se zdály trochu moc nadsazené. Ale úžasně je popsaná atmosféra Údolí králů, kam bych se jednou ráda podívala.


konicekbily
konicekbily
14.10.2018 3 z 5

Přilákalo mne označení, že to má být detektivka. Ale první polovina knihy je spíše o výkladu archeologie a egyptologie než o zápletce. Závěrem se to snažila autorka dohnat. Podle mne je to jen průměr.

caldap
caldap
15.03.2018 4 z 5

Klasický příběh - egyptský nález, hamižnost, smrt... Četl se dobře, ale myslím, že jsem nic moc od knihy ani nečekala.

ladyfromskye
ladyfromskye
19.04.2017 3 z 5

Tohle bylo bohužel slabé. Tematika a základní příběh, to je paráda. Ale o zbytku (kromě čestných krátkých výjimek) raději pomlčím. S autorkou to však ještě zkusím, podle komentářů pode mnou hádám, že její další knihy jsou o pár levelů výš.

Selinute
Selinute
20.10.2016 4 z 5

Nemůžu srovnávat se sérií o Amélii. Toto byla pro mě lehká, nenáročná, dobrodružná oddechovka. Prozatím ale další autorčiny knížky číst neplánuji.

Michaela91
Michaela91
07.10.2016 4 z 5

Knížku jsem si chtěla koupit hlavně proto že jí psala paní Peters. její série o rodině Emersonových byla prostě úžasná. Tahle kniha byla o něco slabší ale v hodně bodech se styl podobal. Stejné prostředí, hrobky, archeologové... tohle všechno v knize bylo. Vražda také ale konec a nalezení hrobky byli trošku přitažené za vlasy... Ale nakonec super kniha určitě doporučuji

Šárka5875
Šárka5875
03.10.2016 4 z 5

Kniha z prostředí afrického kontinentu se mi četla velice dobře. Egypt a archeologie jsou pro mne v podstatě jedna velká neznámá, o to víc mě ale asi kniha oslovila. Užívala jsem si úžasné autorčiny popisy krajiny. Hned bych měla chuť se například do Údolí králů vydat. Také postavy autorka vykreslila bravurně.
Příběh v sobě obsahuje určitou dávku napětí a překvapivých zvratů, což jsem ocenila. Jen konec mi přišel možná trošku jako z červené knihovny, ale to nic nemění na tom, že jsem s příběhem spokojená.

jindrusa
jindrusa
11.09.2016 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale bohužel oproti sérii o Amelii, byla o poznání slabší.

Modrina
Modrina
05.09.2016 5 z 5

Až na fakt, že mi celou dobu chyběli Amelie s Emersonem, jsem byla velmi spokojená. Konec byl malinko idealistický, ale nikterak mi to nevadilo, tak už to v pohádkách bývá. :)

milunka21
milunka21
26.08.2016 5 z 5

Moje první od autorky a díky ní započne lov na její známou sérii. :-D
Kniha je skvělá, čtivá, akční a dokonce tam jsou dost překvapivé zvraty.

jitvav
jitvav
22.08.2016 5 z 5

Tato kniha nespadá do série Amelia Peabody, což jí ale nijak neubírá na přitažlivosti. Jako i ostatní knihy Elizabeth Peters je napínavá a vtáhne nás do atmosféry střetů archeologů, obchodníků se starožitnostmi a vykradačů hrobek ve starém Egyptě. Knihu doporučuji všem milovníkům tohoto období.