Otázka neznámého manžela

Otázka neznámého manžela https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320989/mid_otazka-neznameho-manzela-yGZ-320989.jpg 3 19 7

Samuel Hoenig série

< 2. díl

Pro Samuela Hoeniga není Aspergerův syndrom porucha, ale soubor povahových rysů. A coby majitel a jediný zaměstnanec firmy Otázky a odpovědi jich náležitě využívá. Na co se ho zeptáte, na to najde odpověď: „Kde je moje kobra?“, „Padne na novém stadionu New York Yankees homerun?“… zkrátka na cokoli. Ovšem když se ho nejnovější klientka zeptá na pravou identitu svého takzvaného manžela, musí se Samuel obrátit na svou bývalou společnici, paní Washburnovou, protože v záležitostech citů, vztahů a manželství se cítí více než nejistý. A zprvu se zdá, že se jim týmová práce daří… dokud se v Samuelově kanceláři neobjeví mrtvola.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Question of the Unfamiliar Husband , 2015


více info...

iLuciferie
iLuciferie
01.05.2020 2 z 5

Jak se mi první díl se Samuelem líbil, tak mě tento bohužel zklamal. Děj byl tak nějak místy zvláštně nepřehledný, příběh vcelku nezajímavý a oproti prvnímu dílu už knížka nepřináší v podstatě nic nového. Škoda.

Pralinka1910
Pralinka1910
22.01.2020 3 z 5

Za geniální povazuji nápad vyuzit odlišnosti člověka s PAS/s poruchou autistickeho spektra/ k detektivnim účelům. Tito lidé mají opravdu nevšední pozorovací talent a jejich sociální neobratnost jim výrazně ubírá možnosti, začlenit se do běžného života, pracovní uplatnění nevyjímaje. Pokud se chcete o lidech s PAS dozvědět více nenásilnou formou, povazuji knihy tohoto autora za ideální. Příběh v prvním díle : Otázce ztracené hlavy, se mi zda lépe vymyšlený a spadnejsi. Ale i tento druhy díl se poměrně dobre čte.


Mufka
Mufka
07.12.2018 4 z 5

Růžová obálka a název jsou trochu zmatečné... :-) Ale o to více mě příběh překvapil, pravdou je, že v poslední čtvrtině mi zápletka přišla už trochu překombinovaná, rozhodně se asi kniha dala zkrátit, ale jinak pohodové čtení.. :-)

eiramka
eiramka
18.10.2017 1 z 5

Dobře mi tak. To mám z toho, když jdu do knihovny nepřipravená a nechám se nalákat na detektiva s Aspergerem. Měla mě varovat i ta naprosto příšerná růžová obálka , která se hodí spíš k dívčímu románku. Ale budiž, riskla jsem to a za trest jsem ztratila několik večerů, kdy jsem mohla číst něco lepšího - ale já prostě věřila, že se to ještě "rozjede" a chtěla jsem tomu dát šanci - ach, kdy se už poučím a nebudu mít špatné svědomí, když odkládám knihu nedočtenou? Život je příliš krátky a dobrých knih mnoho - tahle mezi ně bohužel nepatří.

alzbeta4340
alzbeta4340
14.08.2017 2 z 5

Námět dobrý, zpracování nepovedené, místy jsem se v logice příběhu ztrácela. Přesto jsem dobře tipla pointu dost dlouho před koncem. Kniha dělá obálkou a anotací daleko lepší dojem než ve skutečnosti je.

bagel
bagel
05.05.2017 3 z 5

Nejzajímavější na knize byl popis chování člověka s Aspergerovým syndromem.

Dajda
Dajda
08.02.2017 5 z 5

Úžasná a neotřelá detektivka! Samuela si zamilujete.. :-)

Štítky knihy

Aspergerův syndrom

Autorovy další knížky

E. J. Copperman (p)
americká, 1957
2016  78%Otázka ztracené hlavy
2016  69%Otázka neznámého manžela

Kniha Otázka neznámého manžela je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce3x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x