Sakura ve vichřici

Sakura ve vichřici https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48922/sakura-ve-vichrici-48922.jpg 4 18 3

Útržek deníku z cesty po Japonsku. Původní ilustrace japonské malířky Kadživary HISAKO. Fiktivní příběh Hlouchovy cesty do Japonska a jeho lásky ke krásné Japonce.

Přidat komentář

vintage_soul
10.01.2022

Překrásný romantický příběh, který mě pohladil po duši. Jako milovnice japonské kultury a přírody mi chvilkami bylo smutno, protože jsem ty překrásné sakury nemohla vidět na vlastní oči.

Teckovana
22.03.2019 3 z 5

Romantický sen o dokonalé zemi Japanu a o životní lásce. Spíš než skutečnost kniha odráží autorovy fantazie o této téměř neznámé, ale o to více fascinující zemi. Všechny japonské ženy jsou krásné, krajina je tam úchvatná a lidé hrdí a nezkažení. Autor měl sice z literatury nastudované japonské pohádky a místní zvyky, nicméně vše tradiční si až příliš idealizoval a evropské vlivy v Japonsku šmahem odsuzoval. Pozitivně hodnotím původní ilustrace, které této knize hodně pomáhají z průměru červené knihovny s vůní exotiky. Pro dnešní japanology víceméně nepoužitelné.


notburga
20.12.2013 5 z 5

Nádherná kniha. Moje první seznámení s Joe Hlouchou a jeho vášní pro Japonsko.Těžko uvěřit, že knihu napsal, aniž by Japonsko navštívil. To udělal až po velkých ohlasech Sakury ve vichřici. Některá vydání v antikvariátech jsou překrásně ilustrovaná, takže potěší i knižního estéta. Doporučuji především vydání s původními ilustracemi japonské malířky Kadživary Hisako