Sága 7

Sága 7 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373210/bmid_saga-7-q77-373210.jpg 5 136 24

Sága série

< 7. díl >

Když je válka, míst, kde byste skončili jen velmi neradi, se najde hodně. Ale kometa jménem Phang, mezi všemi těmi místy vede – a to s velkým přehledem. Protože o Phang a o to, co leží pod jeho povrchem, se ke škodě místních obyvatel bojuje velmi urputně. Přesto se právě tady Alana a Marko s rodinou a přáteli ocitnou a musí čelit nejen zabijákům, (kteří jsou poněkud ráznější než Vůle), ale taky hodně bolestným ztrátám. Hromadou cen ověnčená série SÁGA: komiks, jaký vznikne, když vezmete dva hvězdné a velenadané autory a dáte jim všechnu tvůrčí svobodu potřebnou k tomu, aby vytvořili svoje vysněné dílo! Je to fantasy? Je to SF? Kdo vlastně ví… a koho to vlastně zajímá! Je to SÁGA, jedna z nejlepších původních komiksových sérií nového tisíciletí.... celý text

Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Saga: Volume 7 , 2017


více info...

Přidat komentář

Atlantis
31.10.2023 4 z 5

Proč jsem si proboha dal od téhle série tak dlouhou pauzu? Opět jsem se totiž královsky bavil. A to je asi to klíčové u celé Ságy - zábava. Nekonečná řada šíleností, prasáren, vtipu, šarmu a... zábavy. I když je sedmička z velké části výplňová, tak ty postavy vás prostě baví sledovat. Těšíte se na dialogy, nemáte potřebu přeskakovat a přesouvat se v hlavě jinam. Tohle je prostě super.

Grohlinka
20.02.2023 4 z 5

Dojak!

,,Vzdycky jsem mela dost potize s pojmem “zlo”.”


ArkAngel
15.08.2022 4 z 5

Sedmý díl Ságy je stejně drsný a plný zvratů, jako knihy minulé. Po dlouho době nás opouští jedna z hlavních postav a nečekaně i postavy, jak je tomu zvykem. Troska Vůle se potýká s tím, že jej opustili i ti, kteří s ním byli od počátku a k tomu přichází i o psa svojí sestry. Nejpřekvapivější vývoj má asi jako obvykle Robot IV, který je velmi komplexní postavou a často se zachová úplně jinak, než byste čekali.

sgjoli
09.01.2022 4 z 5

Na téhle sérii mne baví, že pořád přichází s novými a novými zážitky v podobě nových postav a zvrat, které ten děj posouvají stále dál. A je to i případ tohoto dílu. Stále se tu udržuje příjemná míra napětí, akce, střetů mezi postavami... hrozně si tu cestu vesmírem se všemi eskapádami užívám. K postavám jsem si vytvořila úzký vztah. A vlastně mám čím dál větší potíž sledovat, kdo je vlastně ten záporák a kdo klaďas. Každý tu má své dobré stránky i své mouchy, nikdo není vysloveně jen černobílý. Asi v tom mne ty postavy baví nejvíc - že si tu každý vlastně může najít toho svého oblíbence. Na pokračování se moc těším, protože ten konec tady zase byl takový dost otevřený, že nutně potřebuju vědět, jak se to vyvine dál...

zandu
05.01.2022 4 z 5

Sedmička taky dobrá.
Spoiler - škoda Izabel a Kurtiho

špulo
19.05.2021 5 z 5

Tak nám autori zabrnkali na tú temnejšiu nôtu. Aj sme si zafilozofovali, aj sme si poplakali a bolo to celé opäť fajn. A vôbec si nemyslím, že by spomalenie tempa a pochmúrnejšia atmosféra nejak tejto časti Ságy ublížila. Skôr naopak. Život není žádné peříčko, milé děti... ;)

Lenny33
31.12.2020 4 z 5

Vše ohledně této série je stále nápadité a originální, ovšem u posledních pár dílů mi přijde, že se děj jaksi zasekl a moc nepostupuje vpřed. Tento díl byl navíc obzvlášť pochmurný. Ale pořád je to skvělé "čtení".

ludek.n
23.08.2020 4 z 5

Nedá se říct, že by Brianovi K. Vaughanovi a Fioně Staplesové docházely nápady, přestože se už jedná o sedmé pokračování jejich velkolepé Ságy. Brian má stále co říct k osudům Marka, Alany a Hazel, stejně jako Fiona neztratila nic ze svého umění proměnit Brianovy myšlenky v ohromující vizuální přehlídku. Jenom už to tolik netáhne vpřed jako dříve. Díl od dílu je Sága jakoby pochmurnější a bezvýchodnější. Odívá se do závoje intelektu a hlubokomyslných úvah, což má v konečném důsledku dopad na celkovou dynamiku vyprávění. Nechci naznačit, že sedmá Sága je horší než její předchůdci - stále mě baví, překvapuje a ohromuje - ale to skvostné jiskření, všechny ty hromy a blesky, kterými oslňovaly druhá, čtvrtá a pátá kniha série, se už zvolna a nezadržitelně vytrácejí. I tak ale díky za ty dary…

INCOGNITOREADER
21.08.2020 5 z 5

Potřeboval jsem si spravit chuť něčím hodně dobrým. A Sága nezklamala. Je to zase jízda!

danielosbourne
18.06.2020 5 z 5

POTENCIÁLNÍ SPOILER:
Sága je skvělá oddychová série, ale přesto má určitý přesah. Spoustu zajímavých, podivných, postav, které si ale zamilujete a začne vám na nich záležet. A pak přijde díl jako tenhle a s některými postavami se musíte asi na vždy rozloučit.
Aby to bylo trochu vyvážené, přibudou nové postavy, s kterými se na konci dílu musíte rozloučit taky. No...takže trochu depka, ale to se u Ságy už trochu očekává.
Další plné hodnocení pro tuto sérii a jde se pokračovat dál.

Terva
04.06.2020 5 z 5

Rodina....
to je něco jako
lesní požár.
Na začátku nic moc,
ale jak se to pak sakra rozjede!

Svazek obsahuje sešity #37 - #42

Je čas připravit se na nový zvrat v ději. Máme jednu křídlatou, jednoho s rohama a jejich Hazel, potomek, který vlastně podle propagandy vůbec neměl přežít své narození. No a aby to nebylo tak jednoduché, Alana a Marko, respektive Fiona Staplesová a Brian K. Vaughan, nám připraví další překvapení. Další želízko v ohni dvou znesvářených a stále proti sobě bojujících stran. Děj se zdramatizuje ani nevíte jak. Asi se stane něco moc špatnýho....pojďte rychle na to!

Citát: Kdo tvrdí, že cesta může být cíl, je totální sráč.

Dřevěná kosmická loď musí natankovat a křídlatí a rohatí a duchové a androidi musí spolupracovat, aby mohli pokračovat ve své cestě. Ale, kurva, moc to nejde. Spousty vyhrocených situací, a když to vezmete z té ironické stránky, musíte se furt smát. Malé žabomyší války, tedy slovní přestřelky, mezi cestujícíma, za to prostě stojí. Myslím za to se smát. Povedené dialogy, zajímavé situace a nádherná kresba. Hlavně poslední tři strany jsou temné.

Malá ochutnávka, respektive dialog:
ALANA: Snaha tu byla Izabel.
ROBOT IV: Vážně? Mně spíš připadá, že té vaší nehmotné přicmrndávačce se úspěšně daří být stále naprosto k ničemu.
IZABEL: Říká chlápek, co celý den jenom sedí u sebe v kajutě a honí si ho?
ROBOT IV: Ty...ty si dovoluješ mě špehovat v soukromí?
IZABEL: Ani omylem, ale beru to jako potvrzení svejch nejhnusnějších podezření.

Zatím, co si mezirasová rodina užívá nejdelší tankovací zastávku v dějinách Ságy, síly, které se jich chtějí zbavit na tom pořád usilovně makají. Čtenář tak netuší, kdo, kdy a kde, nebo co na ně zaútočí......dřív. Ano, žádná slaďárna. Krev stále teče a stále je červená. Tedy u některých. Netuším třeba co Pan Robot, kdysi IV. Jakou on má barvu vnitřních tekutin? No nic. Na scénu přicházejí i nové postavy. A jak jsem říkal už v minulém komentáři, oba tvůrci vždy dokáží překvapit. Například Pochod....to není povel, to je jméno další postavy, tedy dalších postav. Zmatek? To si prostě musíte přečíst.

Citát: ...a na rozdíl od reality je vymyšlené násilí prostě boží a cool.

KubaHanzelin
17.03.2020 5 z 5

Pár hodin zpátky jsem dočetl Hru o Trůny, kde mi natáhlo "brka" spousta oblíbených postav, řekl jsem si, že si to odlehčím dalším dílem Ságy..
oops..

gaspoda
12.08.2019 5 z 5

občas hodne vtipné pasáže

TomTomis
08.05.2019 4 z 5

Beru tuhle sérii jako totální oddechovku. Přečteno za chvíli, jednoduchý příběh, sem tam nějaké to překvapení, akčnost...

Jass
16.02.2019 5 z 5

Obsahuje SPOILERY
Bože, konec jsem obrečela - a vlastně nejen konec... Některé postavy jsem asi zkrátka měla za nezranitelné. Jinak miluju Terpsichor a mrzí mě, že s Vůlí to jde do kopru...

Wojta777
15.02.2019 5 z 5

Musím uznat, že Sága je nekonečná sága. Ale je to naprosto BOŽÍ. Sedmý díl a já to pořád žeru. Ultra mega super děj plus ultra mega super kresba tomu dávají ten ultra mega super šmrnc. Pokud se Vám líbili minulé díly, tady na Vás rozhodně nečeká nějaké nemilé překvapení. Rozhodně je Sága jedna z mých nejoblíbenějších komiksových sérií. Dávám 5 vesmírných hvězdiček.

Hadati
17.01.2019 4 z 5

Hazel se svými rodiči uvízne na nesprávném místě, ze kterého se nedokážou dostat, protože jim došlo palivo. K tomu své aktivity obnovili lovci odměn, kteří opět pátrají po Hazel.

Lenka.Vílka
24.10.2018 5 z 5

("So keep holding on, To hope without assurance, Holding on, To a memory of light, But will the morning come?, For all I know,We'll never see the sun, But together we'll fight the long defeat." ... The long defeat - Thrice)

Problém s touhle sérií je evidentní. Je to psaný šablonově. Podle mě to ani jinak nejde. Vzhledem k tomu, kdo je vypravěč. Ale já jim to odpustim, protože všechno z toho žeru.
Že se trochu posuneme v čase a děj bude trochu klidnější se dalo čekat. Vzhledem k tomu devítiměsíčnímu překvapení na konci minulého dílu. Jenom si nikoho nesnažte oblíbit. Mohl by vám umřít. A že tady se to děje často. A upřímně doufám, že to s Alanou není pravda. Nedokážu si jinak představit, co by bude v dalším díle...(obsah dalšího dílu znám, ale tu naděj mi nechte)...

jarynek
12.09.2018 5 z 5

Ano, je to šablonovité, struktura vyprávění se díl od dílu moc neliší, autoři do příběhu hodí nové postavy a pár postav se zbaví. Ano, moc jsme se v tomto dílu v ději neposunuli. Ano, trošku se vytratil vtip. Ale stejně je to výborné. Fantazie autorů ve vykreslování světů a především postav nemá hranic a celé je to plné emocí v takové míře, že těžko se od knihy odlepíte, dokud nejste na konci.

Alethea_k
29.07.2018 5 z 5

Výborné. I přesto, že se jedná o 7. díl, si tato série udržuje úroveň. Bohužel neustále dochází k zabíjení mých oblíbených postav, takže je lepší si nikoho neoblíbit. Prevence.
Je mi líto, že se v současnosti jedná v Česku o poslední díl, takže budu muset čekat. Je to vážně skvělé, ovšem humor se z celé série s každým dílem vytrácí, tady už není vůbec.