S jaguárem v posteli

S jaguárem v posteli https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136925/bmid_s-jaguarem-v-posteli-657a01565351b.jpg 5 12 3

V srdci pralesa se štětcem a mačetou... Do Jižní Ameriky se malíř Jan Dungel vypravil poprvé roku 1992 a od té doby se do oblasti kolem řeky Orinoko neustále vrací. V jedné ruce štětec, ve druhé mačetu, neboť kdo chce malovat zvířata v jejich přirozeném prostředí, musí si k nim prosekat cestu... Není to však jen malování, kvůli čemu se Jan Dungel do jihoamerických pralesů a savan vydává. Při jedné ze svých výprav se mu podařilo objevit dosud nezmapované říční propojení mezi Amazonkou a Orinokem, místo, kde se z řeky Baria odděluje přírodní kanál Maturaca. Pralesy Jižní Ameriky patří k posledním oblastem s původní přírodou na naší planetě a v místech vzdálených od civilizace třeba stovky kilometrů může člověk prožít cosi archetypálního, tajemného, neznámého... domorodí indiáni, setkání s jaguárem, nekonečný temný prales, vrcholky hor ukryté v oblacích či obávaný lesní duch Mawari. Kniha vznikla na základě deníků, do nichž si autor pečlivě zaznamenává události každého dne, příběhy všední i dramatické, ale také postřehy sociální a zážitky hluboce vnitřní, duchovní. Vše bohatě fotograficky dokumentováno; a pochopitelně brilantní portréty cizokrajných zvířat...... celý text

Přidat komentář

Renike
14.12.2023 5 z 5

Fantastická kniha a úžasné popisky cesty po Jižní Americe. Dungelovy kresby a malby jsou úchvatné. Kniha obsahuje nádherné fotografie, mapy a úryvky deníku autora.

malpet
04.04.2018 5 z 5

Z knihy jsem nadšený, protože jednak mám rád Dungelovy fantastické kresby a taky mi vyhovoval styl knihy, která je psaná trochu jako deník, s přiloženými fotografiemi, aby se čtenář trošičku zorientoval. Závidím mu dobrodružné výpravy, i když nevím nevím jak bych to na jeho místě zvládal já. Proto se mi o tom dobře čte a trochu mi to připomíná dobrodružné knihy čtené pradávno v dobách dětství.


Akťavs
16.10.2015 5 z 5

Moc zajímavé čtení o průzkumných cestách brněnského zoologa a malíře Jana Dungela po Jižní Americe. Některé příběhy jsou zábavné, některé napínavé. Vše napsáno čtivě a s ironickým nadhledem. Doporučuji!