Král bez srdce

Král bez srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248957/bmid_kral-bez-srdce-gKV-248957.jpg 4 28 5

Růžová kolekce série

< 41. díl >

Když lord Rupert Brooke a jeho žena zahynou při nehodě, jejich jediné dítě, Titania, musí žít s rodinou svého strýce. Vévoda ze Starbrooke však svému bratrovi nikdy neodpustil, pro jakou se rozhodl manželku, a ani Titanii nepovažuje za dostatečně vznešenou, aby mohla žít v rodině Starbrookových. Ve svém domě ji sice trpí, ve skutečnosti je však Titania spíš komornou své sestřenice Sophie. Ta se má provdat za prince z Velidosu, malého jihoevropského státečku, a Titania odjede na cestu s ní, aby jí plnila každý rozmar. Titania si může oči vyplakat – v Anglii nechává milovaného koně a chůvu, jedinou osobu, která ji má ráda. Ve Velidosu se setkává s králem, nevlastním bratrem prince Fredericka, a postupně si získá jeho důvěru. Přeroste důvěra v náklonnost? Dokáže Titania projevit odvahu a zachránit krále před úkladnou vraždou? A nalezne na konci dlouhé cesty své vlastní štěstí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The King Without a Heart , 2011


více info...

Přidat komentář

Samery
05.01.2019 2 z 5

Příběh se čte rychle. V podstatě stačí jen prolétnout očima. Děj je plochý, nijaký a předvídatelný. Žádné drama, zvrat... ideální po náročném dni, kdy je třeba zcela vypnout.

NoelHudson
28.10.2017 4 z 5

Půvabný příběh. Titanie se po celou dobu chovala jako pravá královna. Nedivím se, že probudila Královo srdce a láska vzbudila jeho touhu zvelebit své království.


Ewik
29.10.2015 3 z 5

Stále stejné, velmi naivní. Čtení na 1 večer.

modranka
14.10.2015 3 z 5

Kniha je síce až 41. v poradí Pink collection, ale môžete ju pokojne čítať. Je to samostatný príbeh. Pink collection je vlastne zošitová forma príbehov - také tie príbehy s rýchlym dejom a ešte rýchlejším koncom. Príbeh je pre nenáročného čitateľa. Anotácia je výstižná. Príbeh je vhodný skôr pre mladšie ročníky, je to taká rozprávka pre dorast. Keď píšem, rozprávka, naozaj je to trochu naivný, tisíckrát opísaný príbeh. Verím, že tí mladší dajú aj viac hviezdičiek - dobro tu víťazí nad zlom - a je to v poriadku. U mňa len 3* - (2* za príbeh 1* za obálku) - nechcela som pokaziť hodnotenie, musím podporiť to dobro :-).
Čítajte a oddychujte - na to je táto kniha určená.

MinaHawke
13.10.2015 5 z 5

Lituji Titánii jak se k ní chovali její příbuzní, její sestřenice si z ní udělala služku. Všem byla na obtíž.
Až když poznala krále, bylo jasné, že se stal její spřízněnou duší a přesně to potřebovala.
A ještě, když krále zachránila, už jim nestálo nic v cestě.