Rozlúč sa s mamičkou

Rozlúč sa s mamičkou https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88918/rozluc-sa-s-mamickou-88918.jpg 4 457 71

Keď sa Donna stretla s Victorom Cressym, ktorý na prvý pohľad spĺňal jej najtajnejšie predstavy o ideálnom mužovi, a ten o ňu prejavil neskývaný záujem, od šťastia sa jej zakrútila hlava. Donna s Victorom sa do seba zaľúbili a po krátkej známosti sa zosobášili. No už čoskoro po svadbe sa medzi nimi začali drobné nezhody, ktoré sa stupňovali, a kedysi vášnivá láska sa začala meniť na nenávisť. Keď Donna po niekoľkoročnom manželstve požiadala o rozvod, Victor sa zo všetkých síl usiloval získať pre seba spoločné deti. Súd ich však po úvahe zveril Donne. No Victor sa s týmto rozhodnutím nezmieril a jedného dňa deti uniesol, nevedno kam. Donna začala Victora s deťmi zúfalo hľadať, hoci vedela, že nájsť ich v Spojených štátoch je takmer nemožné. Prepadla najhlbšiemu zúfalstvu a život pre ňu začal strácať zmysel. No Victor zrazu nechtiac Donne prezradil približné miesto ich pobytu. A Donna sa vybrala za ním vziať si svoje deti naspäť - po dobrom či po zlom... ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Kiss mommy goodbye , 1981


více info...

Přidat komentář

Adriena838772
21.08.2023 5 z 5

Moc dobrá knížka až jsem skoro začla brečet

TamčaBard
31.07.2023 1 z 5

Celou knihu úplně zničil překlad. Docela bych si ji ráda přečetla přeloženou někým jiným, protože popisy hádek s manipulátorem byly opravdu skvělé, z manžela mi bylo fyzicky špatně. Ale z toho překladu víc.


petrulka
24.06.2023 4 z 5

Překvapivě dobrý příběh. První část z období manželství Victora a Donny je strhující. Aneb jak se setkali dva sociopati. Victor je zkušený manipulátor, jací skutečně v reálném životě existují a potřebují absolutně submisivní partnerku. Donna nejen že submisivní nebyla, ona byla navíc poměrně hloupá a naivní. Na druhou stranu, v tomto módu funguje řada žen. Druhá část knihy už mě tolik nezaujala, ačkoliv Victorova metoda týrání své bývalé ženy geniálně naplánovanými telefonáty, byla perfektní.

mau
21.06.2023 3 z 5

Příšerný překlad, námět dobrý, kniha čtivá. Ten konec trochu skřípe, ale slušný průměr to je .

georginaa
03.04.2023 4 z 5

Vždy je to velice ošemetné co se týče dětí. Dospělí si leckdy neuvědomují, že tím hlavně ubližují dětem. Tahanice kdo je bude mít v péči jen aby naštvali toho druhého je fakt k uzoufání. Vím, že je to někdy nutné, ale především by mělo jít o blaho dětí. Kniha mě docela vrátila do let, kdy jsem si skoro něčím podobné též prošla.

Nofar197
03.12.2022 3 z 5

Ujde, ale na to, že ji napsala skvělá Joy Fielding, spíš slabší.

Jasmi427
17.07.2022 5 z 5

Super kniha na danu dobu

Lily101
09.10.2021 4 z 5

Na jednu stranu dobrá kniha, na druhou stranu by se něco takového dnes spíš nestalo (právo již řeší otázky vztahující se k otázce mezinárodního práva/víc kvůli spoileru záměrně neuvedu/ v knize a spojení s Melem na konci knihy by vyřešil mobilní telefon-je fajn vidět vývoj v čase), naivita i protivnost hlavní protagonistky vůči Melovi a Annie mi přišla ne úplně patřičná (+jak již je uvedeno pode mnou v recenzích-) Fakt se musela osmiletá Annie ptát Donny na něco takového? Není to trochu na úkor autenticity, hl. vůči datu vydání knihy i překladu knihy do českého jazyka/dnes už možná děti vyspívají rychleji, ale i kdybych toto vzala v potaz a tedy to posuzovala dle doby současné, tak mi to přišlo moc brzy na takový dotaz/?) a překlad místy zvláštní (pár vět ani nedává smysl, ale přečíst knihu se i tak dá bez odložení).

Han-nah
14.07.2021 4 z 5

Tato spisovatelka opravdu nezklame. Nedávno jsem přečetla knihu Jane utíká a opět kniha se zajímavým napínavým dějem. Dobře vystižena psychologie Donny, Victora a Mela. Ti, co na vlastní kůži nezažijí, jenom spekulují, co je horší. Fyzické nebo psychické násilí. ANI JEDNO! Násilí nemá ve vztahu místo, trpí tím celá rodina.
-Zmlátil jsi mne, řekla. Jenom modřiny z toho nemám.

baji42
29.05.2021 4 z 5

Velmi čtivá a poutavá kniha plná otázek. Autorka dokáže zaujmout a její knihy jsou ty, od kterých se nemůžete odtrhnout.

Rania
20.05.2021 3 z 5

Příběh dobrý, ale ty chyby a překlepy.... proto o 1* míň. Škoda.

Knihomolka506
14.05.2021 5 z 5

Napínavý příběh ze soudního prostředí. V jedné soudní síni řeší rozvod dvou manželů, ve kterém jako obvykle jde nejenom o to čím se ten druhý z manželů provinil a na čí straně je vlastně vina. Jako u skoro úplně každého soudního jednání, procesu v něm hrají roli deti- malé a nevinné. A o jejich budoucím bydlení s jedním z rodičů ma rozhodovat někdo jiný - soud . Když knihu budete číst tak budete přemýšlet nad tím, který z manželů za tohle vlastně může víc. Opět další napínavý retrospektivní thriller od velmi čtivé autorky.

sonkovaj
01.05.2021 5 z 5

Tak tohle bylo drsný. Od autorky jsem tedy zvyklá na hodně vážná rodinná dramata, přesto to se mnou docela zamávalo. Spisovatelka je mistr ve vyprávění, takže čtenáře dokonale vtáhne do děje a ten pak prožívá ty hrůzy na vlastní kůži. Jsem maminka dcerky a s jejím otcem jsme také vedly války, tak jsem se do hlavní hrdinky dokázala zcela vcítit.
Je to jedna z knih, která jde až na dřeň.
Doporučuji všem.

Petula.N
13.03.2021 3 z 5

Příběh jako takový byl zajímavý, ale ten překlad, to bylo něco strašnýho....kvůli překladu musím dát nižší hodnocení, strašně moc to kazí celkový dojem z knížky. Škoda....

zdenaR
11.02.2021 5 z 5

Velmi čtivá kniha, jako ostatně všechny od autorky. Trochu psycho, napínavé.

MarieVanda
27.01.2021 1 z 5

Bylo zde již jednou napsáno: námět zajímavý, ale celkové zpracování, slovosled a opakující se slova řadí knihu v mých očích do "lepší červení knihovny"

kneslova
10.08.2020 4 z 5

Tak jak jsem četla tady v nějakém komentáři, přesně popsáno, co s člověkem udělá psychické týrání. Kdo nezažil, tomu se to jeví neuvěřitelně hloupé a nepochopitelné. Tohle mě na knize nejvíce zaujalo, jinak příběh průměrný, čte se celkem dobře.

Cecylus
24.06.2020 2 z 5

Ten překlad byl příšerný.

Zzofinka
20.06.2020 2 z 5

Tak premyslim,jak začít...naprosty souhlas s vatter83,ten překlad je des! Takhle prece nikdo nemluvi.navic je tam spousta preklepu,vůbec nechapu,jak to v tomto stavu mohlo vyjít,jak to mohl redaktor pustit???Myslim,ze v originále je knížka urcite lepsi,i kdyz teda obcas jsem u hadek kvetla.Opravdovy spad byl pro me az na konci.

m_martina
05.06.2020 5 z 5

Dobrá kniha od Joy, která se dobře čte.