Siréna

Siréna https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390613/bmid_sirena-XGG-390613.jpg 3 84 25

Nora Sutherlinová, hlavná hrdinka románu Siréna, je úspešná autorka erotických kníh, ktoré sú prijímané s obrovským nadšením čitateľov. Jej posledný rukopis je však iný, vážnejší a osobnejší. Nora verí, že práve tento román si získa skutočné uznanie kritiky. No všetko má v rukách prísny redaktor Zachary Easton, ktorý je ochotný spolupracovať na knihe, len ak ju Nora celú prepíše. Spolupráca so Zacharym je náročná...no najmä vzrušujúca. Hoci sa Nora Sutherlinová domnieva, že vie prekračovať hranice vlastných možností vo svete, kde je vášňou bolesť, nie je nič jednoduché.... celý text

Romány Pro ženy Erotika
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

The Siren , 2012


více info...

Přidat komentář

simona5843
25.04.2023 4 z 5

Do tejto knihy som išla s vedomím že to bude niečo iné a že ma to šokuje a pobúri a že zistím že mám knižné hranice.Zistila som že mám knižné hranice pretože na jednej strane som tak trochu poburená tým aké povolanie pre jednu osobu autorká vybrala na druhej strane oceňujem jej odvahu ísť do niečoho takého.Kniha rozhodne nesadne každému a na rovinu tu napíšem že absolútne netuším komu by som knihu odporučila. Svokra by ma dala na čiernu listinu a ani zárubňa by sa so mnou nebavila :D takže s touto knihou opatrne. Do momentu kým vám niekto nepovie: Vieš čo, 50 odtieňov je nuda nepoznáš s tohto sveta niečo iné. Poznám ale pripravte sa žiadne telenovela to nebude.

S postavami mám taký neutrálny vzťah. Nora je svojska a tu jej optiku lásky som jednoducho nepochopila.Mužské postavy sú charakterovo zaujímavé Wesley bol fajn a boli momenty keď som ho tiež nechápala ale to správanie patrí asi k jeho veku. A editor Zachary? v pohode ale neomdlela som s neho.

Siréna je zaujímavé čítanie a som veľmi zvedavá aký bude druhý diel

LucijeT
27.11.2022 2 z 5

(SPOILER) No... Mam pocit, že paní spisovatelka je trochu rozpolcená osobnost. Čím víc jejích knížek mam za sebou, tím víc mě to v této teorii utvrzuje. Jedna knížka bomba, další úděs. Tahle zrovna patří mezi úděs, kdy spisovatelka píše o spisovatelce, která píše ve třetí osobě o ději v třetí osobě... Už to samo je námět na průser, ale ona jela dál.... Vůbec to na mě za celou knihu neudělalo dojem, že ona je "jedna z nich". Spíš to působilo, že prostě nezná nic jiného a tedy Søren ji jednoduše zneužíval a vytvořil pro ni takový svět. Popisuje tam běžnosti života s Weslym a jak se s ním cítila šťastná a přitom si ani na okamžik nepřipustila, že běžný vztah by pro ní mohl být naplňující. Ačkoli sama přiznala, že Wesley ná její srdce a Søren má zbytek, tak i přesto se k němu vrátila.... A nikdo mi nenamluví, že to bylo pro dobro Wesleyho.... Ano byla promiskuitní, ale vzhledem k tomu, že Wesley byl panic, tak kdo ví co se v něm skrývalo. Asi ne milovník SM, ale to neznamená, že by nenašli cestu. Ona dopsala tu knihu a měla smutný konec. Tak si ho naordinovala taky já tohle čtu, kvůli příjemným pocitům ze čtení a tohle byla bastlovina jako zámek hříchu.... Fakt nevim jestli zkusit další díl nebo už se na ní finálně vykašlat. Rudá byla moc pěkná série, ale to asi psalo její druhé já nebo nevim...


monika3332
21.03.2022 3 z 5

Teď jsem dočetla. Ráda si občas přečtu erotické romány, povídky. Je pravda, že kniha se čte hezky jen její začátek je dost táhlý. Konec je bohužel pro část mé romantické duše bolestný, leč předvídatelný.
Je to takové lehké čtení se kterým občas zapomínáte, že něco musíte udělat a zároveň, máte chuť dějovou linku přepsat, protože toužíte jít hlouběji a jinou cestou

katerina94958
12.12.2021 3 z 5

Větší půlka knížky pro mě byla utrpení. Děj se zbytečně táhl, neustále jsem čekala kdy se děj konečně začne lamat. Dočkala jsem se asi ve třičtvťe knihy a proto můžu dát s čistým svědomím aspoň 4 hvězdy.

Jita160
25.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Moje oblíbená šílená spisovatelka, kterou čtu ráda, protože nepíše normálně,provokuje. Každá kniha je jak horor v sexu, originální, děsivá.
Pokaždé si říkám,to nemyslí vážně, tohle přece neee!!!!
Siréna, už jen název zavádí ,že to bude hukot jako v úle. Živelný příběh, žádné klišé.
Nora je spisovatelka erotických románu, která je zamilovaná do tří mužů.
Ten hlavní a nejdůležitější v jejím životě je kněz sadomasochista, který má s Norou BDSM vztah.
Druhý je rektor její nejnovější knihy, který je jí uchvácen i když nechápe její zvrácené choudky.
No a třetí je Wesley, její benjamínek, spolubydlící a panic s kterým má skoro mateřský i když velmi netradiční vztah.
Chapu, že tato autorka nemá své příznivce ,ale já ji žeru...

LilluLong
22.03.2021 5 z 5

Keby mi dal niekto prečítať horor, nech by bolo napísané akokoľvek bravúrne , urcite by som hodnotila veeelmi nízko, nic pre mna, avšak tato eroticka séria sa mi páčila , za mna 5*

janina66
12.02.2021 1 z 5

Tohle jako měla být erotika? Za mě teda ne! Jediný normální byl Wesley, na konci mi ho bylo líto. Nora byla totální blbka, a ten konec? Celkově to byla ptákovina.

dasa6695
30.01.2021 4 z 5

Kniha napsaná dobře, jen konec se mi nelíbil, respektive Nořino rozhodnutí se mi nelíbilo.

Mesicnililie
27.01.2021 1 z 5

Jak to slušně napsat :) Skoro 400 stránek ,,porna,, ale děj o ničem. Až posledních 100 stránek se něco dělo. Erotické romány mám ráda ale tady to postrádá hlavní linku. Nějaký děj propletený s erotikou.

Sisis1999
25.01.2021 4 z 5

Tuhle knížku jsem dostala k narozeninám a hned jak jsem ji uviděla, pomyslela jsem si: "Tak tohle bude buď naprostý průšvih, nebo totální genialita." Měla jsem pravdu. Knížku jsem zhltla během dvou zimních večerů, kdy jsem mezi jednotlivými odstavci téměř nedýchala. Naprosto rozumím tomu, proč se některým lidem příběh nezamlouvá, ale to je možná přesně ten důvod, proč mě se tolik líbí --- je nekonvenční, provokativní a mluví do hloubky o tématu, které je mnohým proti srsti.
Noru jsem si jako hlavní postavu zamilovala hned na začátku, i když chápu, že by ji čas od času nějaký chlap chtěl nejen přiškrtit, ale rovnou zabít. Její vztah se Sorenem mě až tolik nezajímal, jako spíš její vztah s Wesleym. Nakonec musím vyzdvihnout už samotný překlad do češtiny. Často se mi stává, že mě knížka otravuje jen tím, jakým způsobem je přeložená. Tenhle překlad je zábavný, vtipný, ostrý a naprosto mě uchvátil svou komplexností.

MíšaS.
01.12.2020 odpad!

Pokus o "intelektuální" porno, ale doopravdy špatný pokus. Hlavní postavy naprosto neuvěřitelné, a vedlejší jakbysmet. Postavy mění rozhodnutí jak spodní prádlo (pokud ho vůbec nosí), jsou nesympatické, ve svém věku stále neví, co chtějí. Svět BDSM mi nevadí, násilí v sexu mi nevadí, pokud s tím oba souhlasí, takže v tomhle bych problém neviděla, ale vše mi přišlo strašně přitažené za vlasy, strašně přehrávané.
Chápu, že to má být jednodušší kniha, jednohubka, u které se nemusí přemýšlet, ale i taková kniha by podle mě měla mít hlavu a patu.

Myška43
26.11.2020

Za mě ne, knihu jsem přečetla asi do půlky a končím. Měla jsem jiná očekávání. Nemám ráda nedočtenou knihu, ale chci mít ze čtení příběhů dobrý pocit, aby ve mě vyvolaly spoustu emocí a myšlenek, tady se to však nestalo. Každopádně na autorku jsem nezanevřela a čekám na pokračování série Rudá.

Kristy.Seb
16.10.2020 3 z 5

Milovat někoho tak, že cokoli méně než kompletní a absolutní vlastnictví je nepřijatelné... Je to prostě ta nejčistší radost.
Z knihy mám dost zvláštní pocity. Do půlky knížky mě příběh až děsil. Uvidíme, jak se vyvine druhý díl...

Ivet1990
04.10.2020 4 z 5

Po přečtení knihy jsem z příběhu dost zmatená. Na jednu stranu jsem si říkala, že hlavní hrdinka neví co chce, ale na druhou stranu musím vzít zase v potaz to, že to nebyl klasicky příběh dvou lidí co se přes překážky osudu do sebe zamilují a jsou spolu šťastni až do smrti. Kniha je plná touhy a rozhodování, jaký směrem by se měl život ubírat. Někdy se člověk musí vzdát všeho co má pro dobro druhých. Takže chápu, že ať se hlavní hrdinka snažila sebe víc, aby z toho vyšla jako vítěz a změnila svůj dosavadní život, tak si myslím, že se rozhodla svým způsobem správně, když vyměnila svou sobeckost za štěstí druhých. Jak se říká... Láska má mnoho podob

ElikaS
25.09.2020 4 z 5

Tahle knížka měla hodně zvláštní atmosféru a rozhodně mě vtáhla do děje. Pořád jsem čekala, co se z ní vyklube a do čeho ji zařadit. Musím říct, že do značné míry mě překvapila a byla originální, např. propojením s náboženstvím. Ve většině knih je BDSM popisováno romanticky, příjemně,… v téhle knížce tomu tak není. Nějak si neumím představit, nechat se dobrovolně mlátit tak, že skončím v nemocnici, takže jsem se s hlavní hrdinkou nemohla ztotožnit, ale budiž pokud je to dobrovolné a obě strany si to užívají, tak co. Zatím si nejsem jistá, jestli se pustím do dalšího dílu, ale rozhodně nelituji přečtení.

Jejunka
13.08.2020 3 z 5

No páni, je to trošku náročnější pro mě. Sadomaso, dominanti. Psychicky pro mě těžké čtení. Občas jsem uvažovala, že hlavní ženská postava je psychicky narušená a měla by se jít léčit. Opravdu nevím, zda mám jít i do druhého dílu Anděl. Možná časem, tohle budu muset nějakou dobu rozdýchat. Knihu bych zkrátila, často jsem přeskakovala stránky. V podstatě ani nevím kolik hvězd dát. Už jsem četla knihy s touto tématikou a myslím si, že byly lepší, tohle byl hodně silný pohled na tyto pro mne brutální činnosti, kdy člověk končí v nemocnici?! Jakože cože?! Takhle se nechat zmlátit, tohle je prostě silné kafe na mou psychiku.

Majuš333
17.07.2020 5 z 5

Tak toto bolo veľmi zaujímavé čítanie :)

georginaa
19.04.2020 3 z 5

Většinou špatnost vzniká tam , kde bychom to vůbec nečekali. Kněz s D/s , co se schovává za talárem, hraje si na božího spasitele??? Spisovatelka erotických románů, která vlastně píše o sobě, ale nedává to znát. Je těžké vytvořit si iluzi dokonalého člověka, který vlastně schovává svá tajemství a předpokládat, že se bude chovat tak , jak vy chcete. Docela je to kniha více k zamyšlení, než k samotné erotice.

lusitta05
14.04.2020 2 z 5

No, takýto spôsob života asi nikdy nepochopím. S tým kňazom sa mi to zdá prehnané, ale čo môžem vedieť, dnes je možné všetko. Chvíľami ma to fakt nebavilo, preskakovala som text, ale zvedavosť mi nedala, kam až je niekto schopný zájsť pre ilúziu lásky, pokladajúc ju za skutočnú. Možno prečítam druhý diel, ale musím si dať pauzu, toto bolo priveľmi vyčerpávajúce energiu.

Evka3814
19.03.2020 3 z 5

Rozhodně zajímavé čtení,konec mě přišel uspěchanej.

Štítky knihy

pro ženy erotika BDSM

Autorovy další knížky

Tiffany Reisz
americká, 1975
2020  53%Rudá galerie
2021  73%Růže
2020  85%Anděl
2019  68%Siréna
2021  72%Perla

Kniha Siréna je v

Právě čtených5x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce197x
Chystám se číst116x
Chci si koupit17x
dalších seznamech6x