Rok na venkově

Rok na venkově https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390785/bmid_rok-na-venkove-L02-390785.jpg 4 29 7

Rok na… série

>

Život na statku Lístkových se řídí podle ročních období. V zimě pořádá pan Josef pro hosty z města vyjížďky na saních. Na jaře je potřeba připravit půdu a zasít. Léto je čas žní a senoseče. Podzimní sklizeň pak zpříjemňují táboráky a pečení brambor v popelu. Dvanáct bohatě ilustrovaných dvoustran zachycuje, co se v hospodářství děje v průběhu celého roku. Dozvíme se, jaké povinnosti mají děti a jaké dospělí, co obnáší práce na poli a u zvířat. Rok na venkově podněcuje zvídavost, rozvíjí postřeh, podporuje představivost i logické myšlení. Ale hlavně je skvělou zábavou pro celou rodinu. Pro děti od dvou let.... celý text

Pro nejmenší
Vydáno: , Host
Originální název:

Rok w kraju , 2017


více info...

Přidat komentář

kusma
04.05.2024 1 z 5

Tato knížka nás nezaujala, obrázky nepřehledné a zvláštně malované. Škoda.

malámišička
24.10.2023 3 z 5

Milujeme Rok v lese a ve školce. Tak jsem si v knihovně půjčila i tuto. Mě hodně zklamala. Synovi stačil k radosti traktor a neznámá kniha. Mě vadily nepřehledné ilustrace. Občas jsem mu nedokázala vysvětlit, co je na obrázku a co ti lidé vlastně dělají. Vadil mě agresívní styl obrázků.


muchomurka
22.05.2020 1 z 5

Tahle knížka ne. Jsem ráda, že jsem ji nekoupila, ale jen půjčila v knihovně. Rok v lese je krásný, dobře se s ním pracuje, ale tady jsem měla pocit, že na mě všechno řve, splývá, je to celkově agresivní. Ani naší malé se nelíbila, s nezájmem odložila, protože se v obrázcích nevyznala a nedařilo se jí hledat zvířátka.

Edeltruda
09.03.2019 3 z 5

Oproti Roku v lese jsou obrázky méně přehledné, ale náměty na povídání ani vtip naštěstí nechybí.

Purple7
31.01.2019

U nás dospěláci milují Rok v lese a i jsem na něj dost vsázela, ale pro mého skoro dvouletého syna je topovka tato kniha. Hledá důvěrně známá zvířátka, vyžívá se v traktorech a tak. Zvířátka v lese jsou pro něj až moc cizí a nepředstavitelná. Předpokládám, že až bude starší, bude tato kniha už nuda, ale v tomto věku pro něj naprostá tutovka. Za nás spokojenost.

Metcheque
10.12.2018 3 z 5

Po bestselleru Rok v lese byla kniha Rok na venkově napjatě očekávanou publikací. Koncept velkého leporela, v němž dítě hledá svá oblíbená zvířátka, a to v rámci dvanácti kalendářních měsíců, byl didakticky i graficky zajímavý a nejedno dítě si knížku doslova zamilovalo.

Možná roli hraje fakt, že Rok na venkově není z dílny stejné autorky, každopádně knížka podle všeho nemá ambici dosáhnout úspěchu předchozího dílu. Magdalena Koziel-Nowak kreslí na rozdíl od Emilie Dzubiak méně výrazné kontury a používá méně syté barvy, což má za následek relativní chaotičnost a přeplácanost obrázků. V knize už pro dítě není tak snadné se orientovat, často i z toho důvodu, že obrázky jsou poněkud „akčnější“. Postav je více, nejsou ale příliš propracované.

Hoshi
27.10.2018 5 z 5

Další úchvatná kniha od polských ilustrátorů, u které můžete spolu s dětmi vymýšlet tisíce různých příběhů, které se odehrávají na venkově, rozvíjet fantazii nebo po celý rok sledovat, co dělají jednotliví obyvatelé knihy :)

Autorovy knížky

2018  75%Rok na venkově