Rok na horách

Rok na horách https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522132/bmid_rok-na-horach-INx-522132.jpeg 5 8 4

Rok na… série

< 7. díl

Sbal si batůžek, obuj pohodlné pohorky a vyrážíme do hor! Podívej, jak je příroda na horách bohatá a pestrá – v podhůří zurčí potůček, kde skáčou pstruzi a plavou střevle. Nad hladinou létají barevné vážky a u břehu si vykračuje čáp. Na louce zas stádo srn uždibuje šťavnatou trávu a čmelák si prozpěvuje písničku. Přes lesní cestu tu a tam přeběhne liška nebo zajíc. A ovčácký pes Bojar má plné tlapky práce s hlídáním ovcí na pastvinách. Na strmých srázech rostou horské smrčiny, kde se potulují jezevci a kuny, poletují výři, jeřábci, sýkory a netopýři. A na sluníčku se tam vyhřívá tesařík i ještěrka. Nejvýše položená místa, lučiny a skalní útesy, pak obývají svišti, kamzíci, kozorožci a na obloze krouží obrovští orli. Další díl oblíbené série leporel obsahuje dvanáct dvoustran, které dětem představí různá horská prostředí a jejich proměny v průběhu roku. A na závěr si mohou zahrát hru s hledáním rozdílů. Kniha probouzí fantazii, rozvíjí vnímavost a schopnost logického myšlení, vybízí k hledání souvislostí a podněcuje chuť k vyprávění příběhů.... celý text

Přidat komentář

Mojepočteníčko
24.01.2024 5 z 5

Je možné vyrazit na hory a zůstat při tom v teple doma pod dekou? No jasně!

Tohle kouzlo dokáže krásně ilustrované leporelo Malgosie Piatkowské – Rok
na horách.

Nejdřív se podíváme na první a poslední dvojstranu. Na první najdete spoustu živočichů, kteří na horách žijí, včetně krátkých zajímavostí. Seznámíte se s pastevcem Janem a cestovatelkou Markétkou. V zimě ráda lyžuje, v létě se prochází a hodně fotí. Víte, co se mi na ní líbilo nejvíc? Že svoje fotky LEPÍ do speciálního SEŠITU. Žádné internetové stránky, ale starý dobrý sešit :)

Poslední dvojstrana je věnována bystrým hlavičkám. Objeví se před vámi dvě totožné fotografie a vaším úkolem bude najít 10 rozdílů.

Pak už se můžete vydat na výpravu do hor napříč každým ročním obdobím! Projdete si jednotlivé měsíce, uvidíte, jak se zvířata během nich chovají, jak žijí a jak se mění příroda kolem nich.

Bavila nás každá stránka – vyprávěla jsem, popisovala, četla a Matěj ukazoval na to, co chtěl pojmenovat.

Doporučujeme!

veriszv
13.12.2023 5 z 5

Listování knížkou nás doma nesmírně baví, nad každou stránkou diskutujeme a hledáme, co všechno nového ještě najdeme. Je tam toho tolik, že je to ideální kniha na hledací hru.
Na obrázcích se dá vysvětlit spoustu věcí, které v přírodě fungují během celého roku.
Ilustrace jsou kouzelné a celá knížka je prostě nádherná!


blackoutzuzi
03.11.2023 5 z 5

Další díl naší oblíbené série, ve které tentokrát sledujeme, jak se během roku mění prostředí hor
Opět velká krása, miluju ty ilustrace, tu atmosféru. Tenhle koncept knížek nás doma moc baví!:) Za mě jednoznačně velké doporůčo!

muchomurka
18.09.2023 5 z 5

Ttahle knížka je krásná, úplně jsem si přišla, že koukám z okna nějaké chaloupky na hory. Jak kdybych tam byla. A jelikož velkoformátová leporela máme moc rádi, tohle nám v knihovně nemohlo chybět.

Autorovy knížky

2023  90%Rok na horách

Kniha Rok na horách je v

Přečtených7x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x