Malované dámy
kniha od: Robert B. Parker
KoupitKoupit eknihu
Zločin v muzeu Tento román Parker dokončil pouhý rok před smrtí. Soukromý detektiv Spenser, jeho osobní život i jeho nový případ nezklamou čtenáře ani tentokrát - všechno běží ve starých, nicméně strhujících kolejích. Spensera si najme Ashton Prince, vysokoškolský profesor umění, aby asistoval při předání výkupného za vzácný obraz ukradený z muzea. Akce se zvrtne a pro Spensera se stane otázkou osobní cti zjistit, kdo za vydíráním stojí a z jakého důvodu on sám měl při něm fungovat jako loutkový bodyguard. Rozehrává tedy nebezpečnou hru na kočku a myš se zloději… a možná i vrahy… Autorův úsporný vypravěčský styl čtenáře po několika stranách uchvátí a nedovolí mu román odložit, dokud opět nezavládne pořádek...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83333/malovane-damy-83333.jpg 419Série | Spenser 38. |
Žánr | Literatura světová, Detektivky, krimi |
Vydáno | 2011, BB art |
Orig. název | Painted Ladies, 2010 |
více informací... |
Komentáře (3)
Kniha Malované dámy

Zábavné a sarkastické, drsná škola psaná lehkým perem, s humorem a smyslem pro paradox pojednané téma holocaustu na pozadí detektivního příběhu o krádeži zajímavých obrazů a pár méně zajímavých vraždách.

Moje první knížka od tohoto autora a určitě ne poslední. Spenserův humor je mému srdci milý.
"Nepřežila bych, kdyby tě zabili," připomněla mi.
Usmál jsem se na ni.
"Já taky ne," ujistil jsem ji.
Autor a jeho další knihy
- Říše divů 2014
- Orel létá vysoko 2000