Město neřesti

Město neřesti https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56178/mesto-neresti-56178.jpg 4 15 4

Spenser série

< 37. díl >

Soukromý detektiv Spenser se tentokrát dostane k případu, jenž navenek stojí na samých nelogičnostech. Obrátí se na něho místní advokátka se zajímavým podezřením. Elizabeth Shawová se u bostonské právnické firmy specializuje na sepisování posledních vůlí a svěřeneckých fondů, a v průběhu let se spřátelila s řadou manželek zámožných postarších magnátů, pro které pracuje. A všechny tyto manželky mají společné jedno tajemství: jejich milencem je jistý Gary Eisenhower, který je nyní vydírá a chce peníze. Shawová si najme Spensera, aby Eisenhowera zastrašil a přiměl ho s vydíráním přestat, ale pak se začnou objevovat mrtvoly zmíněných žen, a Spenser už nehledá vyděrače, nýbrž vraha. Navíc začne postupně vycházet najevo, že ne všechny ženy byly bohaté. O co jiného Garymu tedy jde, když ne o peníze?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Professional , 2009


více info...

Přidat komentář

Lmslaver
11.07.2018 3 z 5

Při čtení téhle knihy jsem měl bohužel dojem, že Robertu B. Parkerovi dochází dech a detektivní múza se mu zatoulala neznámo kam. Soukromý vyšetřovatel Spencer bloumá od čerta k ďáblu, aniž by řešil pořádný případ a dloubá do mezilidských (hlavně sexuálních) vztahů a snaží se je urovnat. Všechno hlavně psychologicky rozebírá se svou přítelkyní cvokařkou Susan, kterou strašně miluje (s popisy kde to všude spolu dělali, co dobrého jedli a kde to pak zase dělali) až mi to posledních pár knih už docela leze krkem. První vražda se koná daleko za půlkou příběhu a o pár stránek dál je všem (kromě policie) jasné kdo je vrah, jen je problém mu to dokázat. Spencer je ale neúnavný šťoura, a tak absolvuje další kolo dotěrných dotazů a šmírování, které nevedou nikam a případ se nakonec uzavře tak nějak sám průběhem událostí. Všechny přítomné dožene příčina jejich skutků, jak osudné ale bohužel nezáživné. Hodnocení vidím tak na padesát procent, ale k úctě autorovi, který napsal řadu dobrých detektivek, a protože jsem hodný kluk zaokrouhluji nahoru na tři hvězdy.

ivoiro
31.07.2016 4 z 5

Jednoduchý ale poutavý příběh.


roro
26.03.2013 1 z 5

Z detektivek slabší...dočetla jsem,ale vím ,že vracet se k ní nebudu..

Elllunka
05.03.2013 3 z 5

Nejedná se o knihu, od které bych se nemohla odtrhnout a četla jí dlouho do noci, přesto mě svým dějem vyložene nezklamala. Jako chvilková zábava vhodná, ale po nějaké době na ní zřejmě zapomenu. Pro mě se jedná o lehkou detektivní zápletku, ve které se však nevyskytují žádné postavy, se kterými by se dalo dějem knihy "žit".

Štítky knihy

Boston

Autorovy další knížky

Robert B. Parker
americká, 1932 - 2010
2000  77%Orel létá vysoko
1993  80%Krvavý sen
2011  88%Přehlídka
2008  75%Případ z Poodle Springs
2010  86%Appaloosa