Římské obrázky

Římské obrázky https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69932/rimske-obrazky-69932.jpg 3 8 5

Všechny cesty vedou do Říma, tvrdí autorka a protože byla ve Věčném městě mnohokrát, rovnou také čtenářům z vlastních zkušeností poradí, co si s sebou zabalit do kufru nebo proč si dovolenou neplánovat na srpen. Dozvíte se, které památky zaručeně musíte vidět a čemu se naopak raději vyhnout, i kde se dá dobře pojíst nebo lacino nakoupit. Vyprávění, okořeněné humorem a mnohými zážitky, může tedy být příjemným a zábavným čtením nejenom pro ty z vás, kteří se chystáte do Říma vyrazit.... celý text

Přidat komentář

koriandr
10.07.2023 1 z 5

Knihu jsem si koupila, četla jsem od autorky nejdříve knihu Římské prázdniny, která byla lepší. Tady se některé části první knihy opakovaly, něco bylo nového. Co mě štvalo, byl popis toho, jak autorka letěla do Říma s nějakou slečnou a na ní jí vadilo snad úplně všechno včetně krému na opalování. A taky letěla jindy s další paní a na ní také nenechala nit suchou. Tak nevím, když chce jet sama, ať jede sama a užije si město plnými doušky jak chce sama. Ale pokud se opravdu rozhodne jet s někým jiným jako doprovod, tak ať laskavě potom nepomlouvá svojí spolucestující, jak jí na ní všechno vadilo. Toto vyprávění narušilo celkový dojem z knihy a u mě i celkový dojem z autorky, o které jsem měla lepší představu po přečtení jejích předešlých dvou knih o cestování.

alabra
18.08.2017 3 z 5

I mně chybí trochu systematičnosti a obrázky, mapky, protože kniha je myslím průvodcem, pokud jsem ji správně pochopila


LadyCotton
07.05.2017 3 z 5

Tuto knihu jsem četla 2x. Poprvé hned v roce 2011 kdy vyšla a nyní, v době kdy se do Říma konečně chystám.
I když mám tuto knihu ráda (autorka píše poutavým stylem), tak má 3 velké nedostatky.
Za prvé: kniha není rozdělena do kapitol, takže jí musíte přečíst "na jeden zátah", čtenář si nemá možnost "odpočinout", navíc tématicky se skáče sem tam. Kdyby byl obsah rozdělen do kapitol (i kdyby jen pár), byla by kniha daleko přehlednější.
Za druhé: depresivní obálka. Obálka knihu prodává, ať chceme nebo ne. I když jsou na obálce krásné fotografie, jsou v mdlých hnědých tónech, navíc se jedná o fotografie, díky kterým laikovi Říma nejspíš hned nedojde, že se jedná o Řím, takže vás vlastně ani nenapadne po knize sáhnout. Což je škoda.
Za třetí: kniha by si určitě zasloužila fotky. I kdyby jen pár. Bez nich máte pocit, že takovéto knize něco chybí.
Pokud se do Říma chystáte, nebo jen tuto italskou metropoli máte rádi, určitě po knize sáhněte. Stojí za přečtení. Kdyby nakladatelství dalo knize větší péči, věřím, že by se prodávala jedna dvě. Takhle okolo ní projdete a nic.
Kniha je autorčiným vyprávěním o cestách do Říma, kam se opakovaně vrací již spousty let. I když anotace slibuje hlavně tipy na nákupy, restaurace a památky, které stojí za vidění, tak věřte, že o tom kniha není. Je to spíš vyprávění o tom, co v Římě viděla, co si občas koupila a hlavně: u každé památky je popis její historie. Je to prostě takový průvodce psaný stylem vyprávění, ale tím, že autorka skáče sem tam (chvíli píše jak/kudy se k památce dostali, pak jak vypadá, následně její historii, poté co si koupila v okolí nebo nějakou historku) tak v tom máte za chvíli zmatek (proto by se hodily ty kapitoly).

Slávka 1970
23.04.2014 1 z 5

Řím není "můj šálek kávy", tak asi hlavně proto jsem knihu jen prolistovala, vůbec jsem se do ní nezačetla. A také nemám ráda knihy bez kapitol, ilustrací, fot, mapek či jiné grafiky. Doporučuji jen milovníkům Říma!

mariva
23.03.2014 4 z 5

I když mi bylo už předem jasné, že kniha bude spíš turistickým průvodcem než zábavnou četbou, přesto se kupodivu dobře četla. Popisů řínských památek bylo sice opravdu hodně, stejně jako historických informací, ale možná proto, že mi Řím není tak úplně neznámý, bavilo mě to číst. Určitě by nebylo špatné vzít si knihu s sebou při cestě do Říma.

Štítky knihy

cestování

Autorovy další knížky

Zuzana Francková
česká, 1951
2009  81%Osudová láska
2006  79%Zlatá klec
2007  78%Příliš brzy dospělá
2001  77%Vrať se, Cilko!
2003  86%Hraběnka

Kniha Římské obrázky je v

Přečtených9x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x