Rick a Morty - Třetí svazek

Rick a Morty - Třetí svazek https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422740/bmid_rick-a-morty-treti-svazek-1kB-422740.jpg 3 22 7

Rick a Morty série

< 3. díl >

Úspěšná komiksová série, rozvíjející megavtipný animovaný seriál Dana Harmona a Justina Roilanda pro [adult swim] Rick a Morty, pokračuje v krasojízdě! Jsou tu nová dobrodružství pošahaného génia Ricka Sancheze a jeho vyšinutého vnoučka Mortyho, kteří prozkoumávají ta nejzazší zákoutí času, prostoru i lidské anatomie. V tomto svazku najdete třídílný příběh scenáristy Toma Fowlera a kreslíře CJ Cannona o uříznutých hlavách, apokalyptických galaktických topinkovačích a Jerrym, který (pochopitelně) zase všechno podělá. Najdete zde také příběh „Ready Player Morty“ od scenáristky Pamely Ribonové a výtvarníka Marca Ellerbyho, a nechybí ani superakční masakrální sportovní kraťas, který napsal a nakreslil Tom Fowler. FÓRY VÁS POHLADÍ NA DUŠI, ALE VŠEPROSTUPUJÍCÍ UJETOST VÁM JI ROZŠLAPE NA KAŠI.... celý text

Přidat komentář

PastorMal13
10.02.2024 3 z 5

Hlavní dějová linka bohužel nebyla moc záživně podaná, místy bylo víc textu než kresby. Nejzajímavější byla rozhodně část "Ready Player Morty", kde si Jerry a Summer prohodí těla.

Kopta
16.10.2023 3 z 5

V něčem strašně generické. Pořád to samé dokola s podobným příběhem, nudnými pasážemi a Jerrym, který je automaticky za kokota. Jako oukej, ale přestalo bavit komiks zpátky.


Atlantis
12.01.2023 1 z 5

Hnus. Jak po výtvarné stránce, tak po té obsahové. První příběh je tak narvaný textem, že máte pocit, že obrázky mu spíš zavazejí, ale hlavně - všechno je tak neskutečně trapné a stokrát omleté dokola. Mě už opravdu nenadchne, když Rick metá sprostá slova. Jinak je tu ale příjemný výběr různých témat - v prvním příběhu ústřední dvojice bojuje s tuctovými příšerami, ve druhém střílejí po tuctových příšerách a konečně ve třetím storíčku sekají po tuctových příšerách. No prostě je to tupé, ohavné a nudné. Zabijácká kombinace.

fvalek
28.02.2022 2 z 5

problém komiksu Rick a Morty jsou očekávání po seriálu. Vždycky si přečtu komiks a nemám chuť pokračovat, protože je to prostě o ničem a špatné. Pak se mrknu na seriál nebo si na něj jen vzpomenu, dostanu chuť pokračovat komiksem a zase mě to akorát otráví. Třetí díl zatím zdaleka nejhorší a události v hlavě, které byly jen fiktivní, v jiné dimenzi, byly těžko uchopitelné a takové o ničem a zdlouhavé. Přijde mi, že každá kapitola je stejná jako předchozí, zápletky se různí jen protagonisty a jinak jsou si velmi podobné. Vždycky se objeví někdo, kdo chce nějak zlikvidovat Ricka, Summer s mamkou nějak bojují a Jerry se většinou k těm zlým přidá nebo jim jinak pomůže, zatímco Morty vždy vyvázne a nějak se kolem něj omotá nějaká femme fatale. Oproti seriálu jsou příběhy z komiksu hrozně nenápadité a nudné a chybí jim ta pravá seriálová jiskra. Je prostě hrozně vidět, jak je to franšíza, která nemá s originálem zase tak moc spolčeného. Nehledě na ten překlad, který mě naštve v každém čísle, protože přes všechno to krkání a nespisovnost se těžko prokusuju textem...

Vixiene
27.06.2021 3 z 5

Řekla bych, že oproti minulému svazku trochu kvalitativně sešup dolů, ale i tak je to příjemná chvilková zábava :-)

FirstDaw8ID
21.10.2020 3 z 5

Rozhodně lepší než první svazek, ale horší než druhý. Zápletka příběhu "Po hlavě" opět působí jako vystřižená ze seriálu, což je samozřejmě dobře. Také mě zaujalo, že prvních 10 stran je bez hlavních hrdinů, Ricka a Mortyho. "Ready player Morty" přináší skvělé nápady v podobě výměny těl a trénovací videohry, ale bohužel potenciál zůstal nevyužit, věřím, že by z toho šlo "vytřískat" mnohem víc, třeba i na větším prostoru, takhle na 21 stranách se příběh sice pěkně uzavře, ale končí sotva začal a působí tak dost ploše. "Velký zápas" má úplně jinou stylizaci, napsal ho a nakreslil Tom Fowler. Určitě je dobře, že se kreslíři střídají, je to trochu živější, ale příliš mě to neoslovilo, chvílemi to vypadá až moc jako karikatury. Příběhově i celkem napínavé, jen plot twist je trochu klišé. Bonusové kraťasy tentokrát chybí. Celkově v sešitě není humor příliš silný, tentokrát se tvůrci v tomto ohledu drželi při zemi. Na překladu mi vadí jen Mortyho "jakože cože?" a cenzura, kde napsat "děvko" úplně ok, ale zbytek ne, jinak problém nemám, (jo a na straně 12 vypadl překlad na krabici "Time travel stuff", který byl zatím v předchozích dílech vždy přeložený). Celkově mám z třetího svazku lepší pocity než z toho prvního, ale asi už se k němu nevrátím.

bl4in
17.04.2020 4 z 5

Třetí díl pokračuje ve stejně bláznivém tempu, které nasadily svazky předchozí. Bohužel až na poslední příběh "Velký zápas", který ho trošku táhne dolů.