Kola osudu

Kola osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515135/bmid_kola-osudu-rQ1-515135.jpg 4 28 6

Řeka bohů / Rieka bohov série

< 8. díl >

Již dlouhá léta nezná Egypt nic jiného než válku a zkázu z rukou Hyksósů, krvežíznivých barbarů, kteří ničí vše, co jim stojí v cestě. Do čela odporu se postaví neohrožený otrok Taita a vyšle svého nejlepšího špeha do Mykén hledat spojence. Ten však musí projít územím ovládaným obávanými Hyksósy.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Titans of War , 2022


více info...

Přidat komentář

HollyUndead
20.02.2024 5 z 5

Tak konečně mám úspěšně za sebou celou sérii Řeky bohů! Byla to velmi dlouhá, nebezpečná a dobrodružná cesta. Poslední díl se mi líbil stejně jako předchozí. Smith (a Chadbourn) dokázal udržet vysokou úroveň.

Kniha byla velmi dobrodružná a napínavá od začátku až do konce, hluchých a nudných pasáží bylo opravdu málo. Tentokrát měl hlavní hrdina trochu jiné vlastnosti než předchůdci, nicméně odvahu měl stejnou. Už od začátku bylo jasné, o co v knize půjde, ale i tak mě čtení moc bavilo a nezastavil jsem se, dokud jsem knihu nedočetl.

Avšak souhlasím s názorem Mája777, že tolik dílů této série a neustálé návraty k předchozím dějům, mohou způsobovat chaos a nepřehlednost v tom, jak příběh vlastně "ve skutečnosti" vypadal, jako by nám Smith a jeho kolegové předkládali několik verzí jednoho příběhu.

Nicméně ani tento faktor mě nijak negativně neovlivnil. Když vezmu knihu jako takovou, moc jsem si četbu užil a opět mi nezbývá než ji doporučit dalším čtenářům a fanouškům dobrodružně historické literatury.

Gracinka
06.02.2024 2 z 5

Za mě velké zklamání. Příběh jen o tom, jak dostat do Egypta slony. Pořád dokola popisy plavby, napadení Hyksósy a zase znovu. Jinak tam nebyl žádný děj. Hlavní hrdina nebyl vůbec skvělý, jak je prezentováno. Spíš naopak a přežil tak dlouho jen díky štěstí.


čef
11.09.2023 5 z 5

Tentokráte se vypravíme až do Sparty a k Pythii, abychom získali spojence a rady, jak zachránit Egypt před záplavou barbarů. Také náš hrdina zažije i pirátské přepadení na moři, ohrožení pronásledovateli a mnohá jiná dobrodružství na souši v Africe. Nenáročné čtení pro fanoušky Wilbura Smithe RIP.

Mája777
21.05.2023 4 z 5

Další díl řeky je za mnou. A co říct? Jak už jsem několikrát psala, jsem skalní fanoušek tohoto autora a nedovedu ho moc kritizovat. Jeho knihy se mi líbí a vždy jsem si našla něco, co mě uchvátilo.
Nyní mám ale v hlavě zmatek. Protože čtu jednotlivé díly poměrně rychle za sebou, nacházím v nich rozpory a nejasnosti. Asi si budu muset od Taity a jeho příznivců odpočinout.
Pokud si tuto knihu přečtete nezatíženi minulými událostmi, tak si ji jistě užijete.
(21. 5. 23 - 13 323 - 36)

Metroušek
24.04.2023 2 z 5

Pokud bych chtěl šetřit váš čas, vaše peníze a vaše nervy, a pokud máte už něco načteno, přečtěte si Řeku bohů, a pokud budete toužit po přídavku, přečtěte si Řeku bohů. Ostatní možnosti jsou podle mého názoru špatně. A to jsem se fakt snažil...

Elapheg
24.04.2023 5 z 5

Možný spoiler:
Další díl se série Řeky bohů od Wilbura Smithe a Marka Chadbourna je opět velmi dobrý, dobrodružně historický román vystavěný na historických událostech, ale z velké části je to povedená fikce. Taita vyšle svého žáka Piayho do Mykén pro vojenskou pomoc egyptskému lidu, který podléhá útlaku obáváných a dlouhověkých nepřátel Hyksósů, kteří utlačují Egypt. Žák Taity Piay bude muset přejít přes území Hyksósů, aby se dostal do Mykén a na jeho pouti na něj bude číhat nejedno nebezpečí. Hyksósové stálé válečně válcují Egypt. Podaří se Piaymu včas přivést Egyptu posilu proti nepřátelům? A co může Egypt na oplátku nabídnout spojencům za jejich pomoc? A to nejdůležitější? Přijde pomoc vůbec a když už, tak včas? To už si přečtěte sami. :-) I tento díl je velmi dobrý, ale přiznávám, že na kvality prvních dílů už nesahá. Přesto jsem si tuto knihu s velkým zájmem přečetl, byla mi po čtyři dny dobrým společníkem a já se těším na možné pokračování, protože konec je otevřený. Je to román, kde je na každém kroku překážka k dosažení cíle, nechybí vojenská taktika, krásné popisy přírody, napětí, dobrodružství, ale i přátelství, láska a také nenávist. Wilbur už nenapíše nic, ale konec by mohl dopsat i jiný autor, s chutí bych si ho přečetl. Taita zde vystupuje jen z části a na konci knihy, převážná část knihy se týká Piayho, jeho přátel i nepřátel a jeho pouti za cílem. Pět hvězd a doporučení. :-)

Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Mark Chadbourn
britská, 1960

Kniha Kola osudu je v

Právě čtených3x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst30x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x