Rané křesťanství: Počátky a vývoj církve do roku 600

Rané křesťanství: Počátky a vývoj církve do roku 600 https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109247/bmid_rane-krestanstvi-pocatky-a-vyvoj-ci-5X7-109247.jpg 4 7 2

Reprezentativní dílo představuje základní četbu pro každého, kdo chce držet krok s moderním bádáním o počátcích a vývoji křesťanství v prvních šesti stoletích. Každý z přispěvatelů píše o své vlastní výzkumné oblasti a snaží se představit základní obraz dané problematiky, opřený o nové vědecké poznatky. Čtenář má možnost zamyslet se nad smyslem studia raněcírkevních dějin, prozkoumat historické a náboženské pozadí vzniku křesťanství, sledovat utváření věrouky, zhodnotit roli církevních otců, seznámit se s novými pohledy na hereze a rozmanitost raněcírkevní spirituality, promyslet vztah mezi ranou církví a tehdejší společností a konečně také porozumět dějinám historického zobrazování počáteční éry církve a současným historiografickým standardům.... celý text

Náboženství Literatura naučná Historie
Vydáno: , Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK)
Originální název:

Early Christianity: Origins and Evolution to A. D. 600 , 1991


více info...

Přidat komentář

Skomolil
30.06.2017 4 z 5

Kniha sa skladá z viacerých príspevkov od rôznych autorov. Pre záujemcov o antiku je to povinná jazda, no pre iných môžu byť niektoré časti nezáživné i ťažko čitateľné.

adam0773
26.02.2015 4 z 5

Tato kniha je tak suchá a nudná, že se z ní až práší. Zahrnuje čtenáře informacemi, aniž by je blíže vysvětlila. Tím, že se zbavuje hodnotícího aspektu se stává zcela nesnesitelnou, protože z ní není možné vyčíst co je a co není důležité.

Zájemcům o rané křesťanství či patristiku doporučuji si tuto knihu přečíst až po Franzenových Malých dějinách církve. (Franze se hodnotícímu aspektu nebrání a často ho využívá ale díky toho pochopíte co bylo skutečně důležité i když jste v problematice nováčky)


Štítky knihy

křesťanství náboženství starověk raný středověk rané křesťanství

Část díla

všech 25 částí díla

Autorovy knížky

2009  77%Rané křesťanství: Počátky a vývoj církve do roku 600

Kniha Rané křesťanství: Počátky a vývoj církve do roku 600 je v

Přečtených10x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x