Psí poslání

Psí poslání https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324671/bmid_psi-poslani-WRx-324671.jpg 5 1342 426

Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovednostech a aby mohl čím dál tím lépe chápat člověka. I hlavní hrdina knihy se na svět vrací znovu a znovu. Jeho první pokus dopadá tragicky. Potom hledá smysl života jako neposedný retrívr malého chlapce Ethana. Ani tenhle pokus nemá dlouhé trvání. Když se narodí znovu, nosí v srdci jediné přání – znovu spatřit Ethana, kterého nadevše miluje…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Příroda, zvířata

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Dog's Purpose , 2010


více info...

Vivetkav
Vivetkav
12.02.2024 4 z 5

Díky čtenářské výzvě jsem sáhla po této knize i když jsem se díky filmu bála, že to celé obrečím, ale nic takového se nestalo.. asi jak to bylo z vyprávění psa, tak mi to nepřišlo tak smutné.. naopak velmi příjemné čtivé veselé, i když ne každý pejsek se má dobře od štěněte.. zjistila jsem, že jsou ještě 4 díly, tak myslím, že budu mít co číst

Mikky01
Mikky01
25.01.2024 5 z 5

At už věříte v reinkarnaci, či nikoliv, tak si knihu rozhodně přečtěte. Mají pejsci opravdu své poslaní? To vše se dozvíte v této velmi dojemné knize. kniha “psí poslání má vše, je čtivá, srdcervoucí a zároveň i poučná. U knihy se budete smát tomu, co zase to bláznivé psisko provedlo, podruhé se budete snažit udržet slzy na uzdě. Můžete mi věřit, že mě se to dařilo ztěžka. Já mám prostě dojemné knihy v lásce . 
Kniha je psaná z pohledu pejska (samozřejmě ) , takže se budete moci na pár dní vžít do kůže čtyřnohé mazlíčka. Uvidíte svět zase z jiné perspektivy, zažijete dobrodružství a pocítíte různé pachy a vůně. Zároveň zjistíte, jak funguje nezištná láska, v tomto mají pejsci výhodu, protože dokáží oproti lidem dát tu pravou, čistou a bezmeznou lásku, na oplátku jim stačí kus toho žvance a teplo domova.
Doporučuji všemi deseti . Psí dobrodružství by si měl přečíst každý pejskař, nebo milovník zvířat.

Hodnocení 10/10


Vixiene
Vixiene
21.01.2024 5 z 5

Psí poslání nejspíše už drtivá většina čtenářů zná. Nádherná kniha, ke které jsem dlouho sbírala odvahu. Jelikož jsem viděla film, věděla jsem, že si nejednou pobrečím. Je to knížka pro všechny pejskaře i nepejskaře, napsaná tak krásným způsobem - ze psího pohledu. Co je vlastně posláním každého psa? A co se děje, dokud své poslání nesplní? O tomto vypráví Bruce Cameron a já z celého srdce doporučuji si knihu přečíst.

evineckY
evineckY
09.11.2023 5 z 5

Jak jinak se rozloučit s milovaným psem,
který tady byl s námi 14 let, krásnou, ale moc smutnou knihou.

Jidu
Jidu
02.11.2023 3 z 5

Musím říct, že kniha se mi líbila o dost méně, než film. A opravdu i vím proč.
Máme zde pejska, to je jedno, kým zrovna je, a ten nám vypráví příběh. Nojo! Ale kde je pohled paníčka?

Prostě mi chybělo to lidské truchlení, které zažije každý mladý majitel psa (až na výjimky).

Bafan zemřel, ale hned tu byl znova, takže to bylo vlastně veselé a hravé.
Plakala jsem jen jedenkrát, a to tehdy, když se loučil s Ethanem. U filmu jsem bulela až hrůůza, pořád.

Zkrátka dát nám se vhled paníčků, tak by to bylo lepší a emotivnější.

Celkově knihu doporučuji, ale film je lepší.

Rihatama
Rihatama
09.08.2023 5 z 5

Váhala jsem dlouho s dalším srdceryvným psím příběhem. Nemám ráda týrání zvířat (ani lidí, ale ti mají zpravidla možnosti se bránit a rovněž mají alespoň nějaké zastání) a tady jsem se obávala autorovy snahy o maximální citový záběr. Cameronův příběh psaný z psího pohledu nepostrádá tušený emocionální náboj, nesnaží se však čtenáři vyrvat srdce i duši z těla za každou cenu, což kvituji. Zajímavý je i nápad reinkarnace jedné psí duše, která tak má možnost prožít radosti i ústrky nejrůznější podoby a poskytnout čtenáři ucelený obrázek o strastech i radostech života psích mazlíčků. Nadto je příběh pěkně zarámovaný do jedné linie, dokud se kruh neuzavře. Nádherné zpodobnění psí věrnosti a lásky. A velmi vydaření titul, který se jako červená čára táhne všemi životy Tobyho, Baileyho, záchranářky Ellie... Psí poslání je velmi podařený, silný a krásný příběh.

luutha
luutha
09.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Skvělá kniha, která chytne a nepustí.
Od knihy jsem nečekala příliš, ale dostala mě. Po tomhle budu na svého psa koukat úplně jinak. První kniha, u které jsem si zaplakala. Začátek i konec Bailey byl úžasný a dojemný. Při opětovném spojení Ethana a Buddyho se mi chtělo řvát štěstím a myšlenkami nadávala na Ethana, že to je přece Bailey, tvůj "doodle dog"!
Autor podle mě skvěle a vtipně vystihl jak by asi probíhaly psí myšlenky a jak by byly chudinky zmatený, že po velké tmě jsou zase na světě.

kiskuska
kiskuska
14.07.2023 5 z 5

Přečteno za jeden den. Úžasně a čtivě napsané. I když znám film, slza mi ukápla i u knihy. Doporučuji knihu i film pro každého milovníka psů.

Člobrda271
Člobrda271
13.07.2023 5 z 5

Tak tahle kniha je top. Přečetla jsem všechny díly a musím říct že vážně silně doporučuji. Je to krásně napsaná kniha s nádherným příběhem. Rozhodně doporučuji.

JezinkaJ
JezinkaJ
01.07.2023 4 z 5

Přečteno za dva večery a cestu městem.
Dojemné akorát, milé, vtipné čtení o životě s lidmi z pohledu psa. Ha ha.
"ty lodičky jsem jí přeci ani moc neokousal, vždyť to ani nešlo, vždyť jsem byl strašně prežranej, tak co na mě tak křičí..." velmi volná parafráze, při které jsem se smála nahlas, neb jsem si prakticky představila různé úhly pohledu na jednu trochu ukousnutou botu. :))
Mám ráda zvířata, roky mám dvě původně toulavé kočky, tak mě tahle knížka bavila, těšila a na slzy taky došlo.
Skvělé čtení, když se vám nechce číst nic těžkého, život vás trochu tíží a prázdniny klepou na dveře.
Jdu si uzit druhý díl, aby mi náhodou něco z psího života neuteklo. Jednou totiž na dveře útulku zaklepu a nějakou smutnou psí duši adoptuju. Dík této knize, budu připravená.
PS. Není to obyčejný příběh o psu, v téhle knize je mnohem víc, než jen to. Dějové linky jsou originálně a dobře vymyšlené.

katerina3502
katerina3502
29.06.2023 5 z 5

Krásné oddychové čtení vhodné pro všechny pejskaře.

VeruMalfoy
VeruMalfoy
23.04.2023 5 z 5

První jsem viděla film a po dlouhé době jsem se dostala k této knížce. Nelituju, že jsem po ní sáhla, i když si film stále pamatuji. Myslím, že když jsem poprvé viděla film, tak jsem brečela. To samé se mi stalo u této knížky. Opravdu silný příběh o psí lásce a o laskavých i krutých lidech. Doporučuji všem milovníkům pejsků. :)

Tamirai
Tamirai
16.04.2023 5 z 5

Ja som psíčkar a mňa tento príbeh dostal. Je to pekné, ale aj smutné čítanie, no sama si to tak nejak predstavujem, že sa psie duševrozhodli, že nám tu budú robiť spoločnosť a samé sa za tie životy mnohé naučia a spoznajú. Poplakala som si však statočne, ja som taká citlivka.

Veve721
Veve721
11.03.2023 4 z 5

Psí poslání je knížkou, se kterou mám poněkud složitý vztah a nehodnotila se mi proto úplně snadno. Film jsem si okamžitě zamilovala a proto jsem si před lety pořídila i knižní předlohu, jenže po pár kapitolách "OUHA". Děsně jsem se nudila, vadilo mi přehnané přehrávání, vnucování roztomilostí a cílenost dojemných scén, nad nimiž bylo těžko nepřevracet oči v sloup. Tím jsem před lety boj vzdala a knížku odložila "na později".

Když jsem se k ní letos vrátila, neměla jsem žádná velká očekávání. Chtěla jsem ji dočíst prostě proto, že ráda vše dočítám. Opět jsem se trochu trápila nad úvodní třetinou příběhu, tentokrát jsem to ale nevzdala a pročetla se až ke kapitolám, kdy se z hlavního hrdiny stal policejní pes Ellie. Jako bych četla jinou knihu! Neskutečně jsem se do čtení zažrala a nedokázala se od stránek odtrhnout. Po dočtení závěrečných odstavců musím přehodnotit svůj negativní postoj, který jsem vůči Psímu poslání zaujala, protože i když mě první třetina vůbec neoslovila, zbytek knihy byl skvělý. Autor přišel se zajímavým nápadem na reinkarnaci zvířecí duše a plnění životního poslání, což zpětně musím ocenit. Určitě jde o dílko s přesahem, které čtenáři nabídne několik pěkných myšlenek na pomíjivost života. A i když si stále myslím, že šlo ubrat toho trapného hraní na city v úvodu, kniha si mě nakonec dokázala získat. Rozhodně jde o jedinečné dílko, které v mé paměti jen tak nevybledne.

marketa3815
marketa3815
25.02.2023 5 z 5

První knížka, kterou si naše druhačka půjčila v oddělení pro dospělé, čtení jí sice trvalo celý týden, ale z knížky je nadšená, ačkoli v ní nejsou žádné ilustrace.

Kaaacik
Kaaacik
20.02.2023 5 z 5

Baví mě tyhle knihy a příběhy !!!moc krásně psané - slzy ukapnou !!! Doporučuji všem, oddechové krasné čtení !!!

Marfulka007
Marfulka007
04.12.2022 5 z 5

Krásná knížka, smutná, dojemná, ale i veselá, místa dokonce napínavá. Pro pejskaře jako stvořená, ale umím si představit, že nepejskařům by se zas tak líbit nemusela. Občas možná trochu zdlouhavé pasáže, ale četla se i tak dobře a rychle. Na další díly se určitě chystám :-)

soupik2012
soupik2012
14.10.2022 5 z 5

V podstatě se jedná o povídky, které jsou mezi sebou navzájem propojené a to dost zvláštním způsobem. Povídky nám jsou vypravovány z pohledu psa. Naštěstí jsou zde také některé lidské dialogy. Což byla jedna z věcí kterou jsem vytýkala jiné jinak velmi podobné knize a to konkrétně: Gump – pes, který naučil lidi žít. Gump pro mne i nadále zůstává nejlepší knihou o psech, ale ani tato není vůbec špatná. Trochu mi vadilo, že je zde děj částečně předvídatelný, ale jinak mě pan Cameron rozhodně přesvědčil o tom, že psát umí. Jeho příběhy mají jiskru i patřičnou atmosféru. Audiokniha je také velice povedená a načetl jí pan Jaroslav Plesl.

a304
a304
25.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Srdce v kleštích, když nás dostihne ztráta. Autor podává záchranou ruku, před pádem do propasti deprese. Dlouhodobá negace aktivuje buňky nemoci, projdeme-li osm bran, není návratu. Lehkomyslně přehlížíme důsledky svých rozhodnutí...
Cítíme, že lásce není třeba se učit, víme, že je, ale neplýtváme s ní, ale naopak: chorobně "šetříme". Máme přece rozum a víme, jakou má nesmírnou hodnotu.

Pes takový rozum nemá a proto ji infekčně předává a láska se množí, vrací se, kupodivu neubývá...! Sebevětší bankovní konto bez lásky, štěstí nezaručí. Co má pravou hodnotu?
Knihu i film doporučuji, moooc pěkné.
Spisovatel věří, že smrtí láska nekončí, i když je to neuvěřitelné.

Sabča817
Sabča817
21.05.2022 5 z 5

Zajímavě napsané z pohledu psa. Velice čtivé a bohužel taky smutné. Nejvíc mě dostal příběh Baileyho.

Štítky knihy

psi zfilmováno příběhy o psech člověk a pes převtělování

Autorovy další knížky

W. Bruce Cameron
americká, 1960
2017  93%Psí poslání
2013  91%Psí cesta
2018  88%Psí domov
2020  90%Příběh Ellie
2020  90%Psí slib

Kniha Psí poslání je v

Právě čtených23x
Přečtených1 840x
Čtenářské výzvě409x
Doporučených236x
Knihotéce716x
Chystám se číst557x
Chci si koupit151x
dalších seznamech17x